11 Σεπτεμβρίου η κλήρωση για τη Super League 2

Με καθορισμό των ομίλων σε συνεδρίαση του ΔΣ

Αν και αρχικά η Super League 2 προσανατολιζόταν να κάνει την κλήρωση για το πρόγραμμα του ερχόμενου πρωταθλήματος 3 ή 4 Σεπτεμβρίου, τελικά η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 11 του μηνός, όπως αναφέρεται πλέον.

Της κλήρωσης θα έχει προηγηθεί ο καθορισμός των δύο ομίλων, Α’ και Β’ ή Βόρειος και Νότιος αν προτιμά κανείς, σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει το ΔΣ για την αγωνιστική περίοδο 2023-24, με βάση γεωγραφικά κριτήρια όπως έχουν προκρίνει τα μέλη της Λίγκας.

Η Λίγκα επιμένει ότι η αγωνιστική δράση θ’ αρχίσει στις 24 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή, με δεδομένο ότι μπορεί να έχουν προηγηθεί αγώνες τις δύο προηγούμενες ημέρες (Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου) ή ακόμη και μία ημέρα μετά (Δευτέρα 25 του μηνός). Αυτό όμως εξαρτάται και από τους αγώνες που θα οριστούν, αλλά και από το αν η Λίγκα θα έχει εξασφαλίσει την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων της. Ανεξαρτήτως του τηλεοπτικού συμβολαίου πάντως, αν συναφθεί ή όχι με κάποια πλατφόρμα έως τότε, η Λίγκα δηλώνει αποφασισμένη για την έναρξη του πρωταθλήματος τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο πιθανός καθορισμός των ομίλων, εφόσον ισχύσουν πλήρως τα γεωγραφικά κριτήρια έχει ως εξής:

A’ όμιλος: ΑΕΚ Β΄, ΑΕΛ, Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιολικός Μυτιλήνης, Απόλλων Πόντου, Καμπανιακός, Κοζάνη, ΠΟΤ Ηρακλής, Μακεδονικός, Νίκη Βόλου, ΠΑΟΚ Β’, Τηλυκράτης Λευκάδας.

Β’ Όμιλος: Αιγάλεω, Γιούχτας, Διαγόρας, Ηλιούπολη, ΟΦ Ιεράπετρας, Ιωνικός, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός Β’, Παναθηναϊκός Β’, Παναχαϊκή, Χανιά.

Βέβαια, ακόμη παραμένει ρευστό το τοπίο σε ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα των στημένων αγώνων, και είναι ένα καλό ερώτημα αν θα έρθουν στο προσκήνιο εξελίξεις μέχρι τότε.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.