Α’ ΕΠΣΘ σε δύο ομίλους από τη νέα χρονιά;

Η πρόταση της Ένωσης που αλλάζει τα δεδομένα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα αν και ανεπίσημη, συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ στις 19:30 με πρωτοβουλία των διοικούντων της ΕΠΣ Θεσσαλίας και με φόντο τη νέα αγωνιστική περίοδο, αφού το σενάριο για τη σύσταση δύο ομίλων στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί, αφού το χρονοδιάγραμμα δεν βγαίνει αλλιώς!

Οι σκέψεις των μελών της ΕΠΣΘ έχουν να κάνουν με το χρονικό περιθώριο που υπάρχει διαθέσιμο (καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον δεν προκύψει νέα καραντίνα), και βάζοντας τα πράγματα κάτω βλέπουν ότι δεν μπορούν να βγουν όλα εύκολα και απλά… Οι παράγοντες πολλοί, που έχουν να κάνουν τόσο με τον αριθμό των ομάδων όσο και με τα δεδομένα που προκύπτουν από την ΕΠΟ, για τη δήλωση πρωταθλητών με ταυτόχρονη μείωση των ομάδων της Γ’ Εθνικής, κάτι που θα σημάνει μπαράζ μεταξύ πρωταθλητών Ενώσεων για την οριστική άνοδο!

Αυτήν τη στιγμή, εφόσον δηλώσουν συμμετοχή όλες οι ομάδες, αυτές θα είναι 17, οι περσινές 16 συν ο ΓΣ Αλμυρού που υποβιβάστηκε από τη Γ’ Εθνική κατηγορία. Oπότε μιλάμε για 34 αγωνιστικές, και εφόσον το πρωτάθλημα αρχίσει εντός Σεπτεμβρίου και κυλήσει ομαλά, τότε θα χρειαστεί να φτάσει μέχρι και τον Ιούνιο! Θα πρόκειται δηλαδή για ένα πρωτάθλημα με τερατώδεις χρονικά διαστάσεις, κάτι που πολλές ομάδες θα βρουν μπροστά τους ως εμπόδιο, όπως το σκέφτονται τουλάχιστον οι άνθρωποι της ΕΠΣΘ.

Από την άλλη, η ΕΠΟ θα ζητήσει πρωταθλητές περίπου στα μέσα Απριλίου. Το ζύγι δεν… βγαίνει λοιπόν, οπότε η λύση που μελετάται είναι ένα πρωτάθλημα δύο ομάδων, με πρόκριση σε αγώνες πλέι οφ από εκεί και πέρα για την ανάδειξη πρωταθλητή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της διοίκησης της ΕΠΣΘ και οι αγώνες θα είναι λιγότεροι και ο διαχωρισμός μπορεί να γίνει με βάση γεωγραφικά κριτήρια ώστε να περιοριστεί και το κόστος των μετακινήσεων και για τις ίδιες τις ομάδες. Όλες αυτές οι σκέψεις αναμένεται να παρουσιαστούν απόψε στους εκπροσώπους των ομάδων, αν και οι αντιδράσεις αυτήν τη στιγμή είναι μεικτές.

Αντιδράσεις και αναμονή

Ήδη υπάρχει αντίδραση από κάποιους συλλόγους για πρωτάθλημα δύο ομίλων, θεωρώντας ότι κάποιοι θ’ αδικηθούν έχοντας να αντιμετωπίσουν σε μία ενδεχόμενη κανονική διάρκεια δυνατότερους αντιπάλους σε σχέση με άλλους πχ συνδιεκδικητές ανόδου. Ο αντίλογος σ’ αυτό πέρα από τη μείωση των εξόδων, είναι ότι μία πιθανή κλήρωση για την κατάρτιση ομίλων μπορεί να αποδειχθεί πιο… επιβλαβής, αλλά και ότι τουλάχιστον για μία χρονιά –την ερχόμενη- μπορεί να εφαρμοστεί ως αναγκαίο κακό το μέτρο των δύο ομίλων. Οι μετακινήσεις πάντως είναι ένα θέμα, από τη στιγμή που υπάρχουν και νησιωτικές ομάδες στο πλάνο, ενώ από την άλλη υπάρχουν και τα παιχνίδια κυπέλλου τα οποία θα κληθούν να δώσουν οι ομάδες, όπως και το ότι όλοι θέλουν να αποφύγουν ορισμούς αγώνων μεσοβδόμαδα…

Οι σχετικές ανακοινώσεις πάντως αναμένονται άμεσα, βάσει των συνολικών αποφάσεων. Η ΕΠΣΘ πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένη να αρνηθεί τη θέληση της πλειοψηφίας των ομάδων, και αν οι περισσότεροι επιμείνουν σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα, τότε η απαίτησή του αυτή θα υλοποιηθεί.

Όσον αφορά τη Β’ ΕΠΣΘ, αφού δεν θα υπάρχει Γ’ τοπική κατηγορία, σίγουρα θα διεξαχθεί και πάλι σε δύο ομίλους, όπως έγινε την τελευταία αγωνιστική περίοδο, πριν αυτή διακοπεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.