Ανοίγουν θέματα με το Μητρώο και την Αθλητική Αναγνώριση

Μπροστά σε συνέπειες όσοι σύλλογοι δεν έχουν «τρέξει» τις διαδικασίες

Πριν από λίγες ημέρες το «Magnesiasports» προσπάθησε να καταγράψει το σύνολο των σωματείων που έχει καταθέσει αίτηση για την ένταξή του στο Ειδικό Αθλητικό Μητρώο, με βάση τις λίστες που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ), τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν και σύλλογοι αυτή τη στιγμή που έχουν καταθέσει αίτηση και που πρέπει να εξεταστούν πρώτα οι φάκελοί τους όσον αφορά την πληρότητα των δικαιολογητικών, για να προχωρήσει η διαδικασία-οπότε δεν περιλαμβάνονται στη λίστα.

Μητρώο και Ειδική Αναγνώριση πάντως φαίνεται ότι θα αποτελούν βασικά στοιχεία ύπαρξης των σωματείων όλων των αθλημάτων, καθώς χωρίς αυτά δεν θα μπορούν ούτε καν να δραστηριοποιούνται ή να απολαμβάνουν ευεργετημάτων που προκύπτουν στη συνέχεια, όπως έγινε και με την επιχορήγηση μέσω Δήμων που προωθεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού και με παράλληλο αποκλεισμό από τις δημοτικές εγκαταστάσεις εφόσον δεν έχουν εγγραφεί (Δείτε ΕΔΩ), ή ακόμη και να συμμετέχουν σε πανελλήνιες διοργανώσεις (ΕΔΩ το σχετικό θέμα).

Με λίγα λόγια, προκύπτουν τεράστια θέματα για όσους συλλόγους δεν έχουν κινήσει τις διαδικασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση είχε προηγηθεί χρονικά σε σχέση με την αντίστοιχη για το Ειδικό Αθλητικό Μητρώο, και ήταν ήδη αρκετά… επίπονη, όπως τόνιζαν και στελέχη του Αθλητισμού γενικότερα, ακόμη και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών.

Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι υπάρχει άγνοια σε πολλές περιπτώσεις, με τους διοικούντες ομάδων να ψάχνονται ακόμη και τώρα για το τι πρέπει να κάνουν. Για παράδειγμα, το θέμα συζητήθηκε μεταξύ άλλων και στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, ανάμεσα στους προέδρους ομάδων ποδοσφαίρου που συμμετέχουν στον 4ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο χρόνος θα δείξει πάντως, και πιθανότατα πολύ σύντομα, για το πόσα και ποια σωματεία μπορούν να επιβιώσουν και να «τρέξουν» τις διαδικασίες για να είναι καθ’ όλα νομότυπα. Βέβαια, σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν αναζητήσει πληροφορίες και να έχουν κινήσει τις διαδικασίες, και να μην ολιγωρούν, αφού φαινόταν ότι η διαδικασία και η μη συμμετοχή σ’ αυτή θα είχε επιπτώσεις, έστω και αν κυβερνητικά στελέχη πετούσαν κάποια στιγμή το μπαλάκι στις Ομοσπονδίες για το τι μέλλει γενέσθαι…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.