ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή τη Δευτέρα κατά την ψήφιση της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., κ. Χρήστος Μπουκώρος, ως εισηγητής του κόμματός του ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αδικείται από την αναδιάρθρωση. Μεταξύ άλλων ο κ. Μπουκώρος επισήμανε:

Απαντώντας ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είχε στο παρελθόν βαρίδια από απατεώνες :

«Όλοι γνώριζαν από πέρυσι πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα πέσουν. Όλοι το γνώριζαν. Η προσωπική μου άποψη είναι τρεις κατηγορίες των δέκα ομάδων. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία και οι λίγκες – θυμηθείτε τη συζήτηση πέρυσι το καλοκαίρι – ήθελαν 14 ομάδες και εμείς το δεχθήκαμε. Επίσης μας είχαν ζητήσει να μην ισχύσουν τότε άμεσα οι αλλαγές αλλά από τώρα. Στις εννέα Απριλίου έστειλε η ΕΠΟ τις αλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση, καταλαβαίνω τις τοπικές διαμαρτυρίες. Υπήρξαν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, που είχαν στο παρελθόν βαρίδια, καθώς μπήκαν μέσα απατεώνες λόγω μη σωστής λειτουργίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Έχει ευεργετηθεί όμως και ο Ολυμπιακός Βόλου. Ήρθε όμως μια ολοκληρωμένη πρόταση με τηλεοπτικά δικαιώματα και τα πάντα. Αν δεν το κάναμε και δεν υπήρχε αναδιάρθρωση, πόσες ομάδες θα ανέβαιναν στη Β’ κατηγορία; Χωρίς την αναδιάρθρωση με την παλιά δομή, οι οκτώ πρωταθλητές του ερασιτεχνικού έδιναν μπαράζ και ανέβαιναν οι τέσσερις σε μια κατηγορία χωρίς οικονομικό πλάνο. Τώρα έχουμε ασφαλές πλάνο».