Χωρίς φως στο τούνελ το πρωτάθλημα της Super League 2

Περιμένουν συναντήσεις και χρήματα oι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας

Kανείς (επισήμως) δεν μπορεί να πει με σιγουρά πότε θα γίνει η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Super League 2, που έχει «κολλήσει» στη 14η αγωνιστική, προτελευταία του πρώτου γύρου, μετά από απόφαση για αποχή από τις ΠΑΕ, αφού δεν δέχονται μειωμένο ποσό από τη φορολόγηση του στοιχήματος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος, σχολίαζε ότι υπήρχε συνεννόηση να τα πουν ξανά οι δύο πλευρές, αλλά τελικά χωρίς καμία προειδοποίηση το πρωτάθλημα διεκόπη, με τις ΠΑΕ ν’ αντιδρούν στη μείωση του ποσού που επρόκειτο να λάβουν από τα 5,7 στα μόλις 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο δεν θα πρέπει κανείς ν’ αποκλείει έστω και άτυπη συνάντηση αντιπροσωπείας της Super League 2 με την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού, προκειμένου να φανεί αν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης.

Βέβαια, τα χρήματα από τη φορολόγηση των κερδών του Στοιχήματος είναι συγκεκριμένα, και ή θα μειωθούν από αλλού (πχ από τη SL1) για να τα πάρουν οι ομάδες της Super League 2, ή θα αναζητηθεί λύση-αντιστάθμισμα, κάτι που δεν φαίνεται και τόσο πιθανό.

Πάντως, φως στο τούνελ αυτήν τη στιγμή για το πρωτάθλημα της Super League 2 δεν προκύπτει. Oπότε δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η διακοπή, και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (11-12 Φεβρουαρίου)…

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.