Χρυσό για την Αγιώτη, χάλκινο για τον Καλανδαρίδη του ΟΕΑ-ΝΑΒ στο Πανευρωπαϊκό κωπηλασίας U23

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας U23 στο Μπρεστ της Λευκορωσίας δύο αθλητές του ΟΕΑ-ΝΑΒ κατέκτησαν μετάλλιο, η Ελένη Αγιώτη το χρυσό και ο Γιάννης Καλανδαρίδης το χάλκινο.

Πιο συγκεκριμένα, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών η Ελένη Αγιώτη μαζί με τη Θωμαΐδα Εμμανουηλίδου πήραν από το ξεκίνημα της κούρσας το προβάδισμα και δεν το έχασαν ποτέ. Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν σε 7:02.42 ενώ δεύτερη ήταν η βάρκα της Ελβετίας με 7:04.99 και τρίτη της Γερμανία με 7:14.75.

Ο Γιάννης Καλανδαρίδης μαζί με τον Σπύρο Καλέτζη κατέκτησαν το χάλκινο στο τελικό της δικώπου μετά από μια συγκλονιστική κούρσα. Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε για λιγότερα από δυο δευτερόλεπτα πίσω από τη βάρκα της Ρουμανίας που πήρε το χρυσό με χρόνο 6:29.49, ενώ έχασε το ασημένιο κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή του τερματισμού από την Πολωνία που τερμάτισε σε 6:30.93 ενώ ο χρόνος των πρωταθλητών μας ήταν 6:31.08.

Συνολικά η Ελλάδα κατέκτησε επτά μετάλλια εκ των οποίων πέντε χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.

Η Εθνική ομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα με τα επτά μετάλλια αλλά και με την σημαία των αγώνων που παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννης Καρράς, αφού θα είναι η διοργανώτρια των αγώνων της επόμενης χρονιάς που θα φιλοξενηθούν στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων τον Σεπτέμβριο του 2019.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.