Δεν τα κατάφερε στην Ξάνθη ο Διαγόρας, ήττα 2-0 από τον Ορφέα

Για τα μπαράζ της Γ' Εθνικής

Με αρνητικό αποτέλεσμα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα μπαράζ της Γ’ Εθνικής ο Διαγόρας Στεφανοβικείου, καθώς ηττήθηκε 2-0 από τον Ορφέα στην Ξάνθη. Αν και η ομάδα του Στέλιου Αρσένου ξεκίνησε πολύ καλά, η αποβολή του Γιάννη Κυρίτση με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 37′ κόστισε πολύ, κάτι που φάνηκε αρκετά στο υπόλοιπο του αγώνα.

Ένα σουτ του Μπλέντι στο 7ο λεπτό αποτέλεσε την πρώτη προσπάθεια του Διαγόρα Στεφανοβικείου στο παιχνίδι, αναγκάζοντας τον Γιωργούση να διώξει με τα πόδια, με τους παίκτες του Στέλιου Αρσένου να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία στις κινήσεις, προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους.

Στο 19′ από πλευράς γηπεδούχων ο Χαλήλ προσπάθησε να βγάλει τη σέντρα από δεξιά, με τον Ορφέα να κερδίζει το κόρνερ, και μετά την εκτέλεσή του ο Αποστολίδης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Στη συνέχεια με βολέ προσπάθησε να βγει τον Κυρίτση Γ., αυτός προσπάθησε να βγει στην κόντρα, αλλά δεν πρόλαβε και χρειάστηκε να περάσει στον Μπλέντι που από τα δεξιά έκανε το σουτ για να κερδίσει το κόρνερ.

Στο 22′ ο Μπλέντι κινήθηκε από αριστερά κερδίζοντας την κόντρα και νέο κόρνερ, που δεν εξελίχθηκε ωστόσο σε κάτι απειλητικό απέναντι στους γηπεδούχους, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο αντίπαλος τερματοφύλακας έπεσε στα πόδια του παίκτη του Διαγόρα και μπλόκαρε την μπάλα, προτού κάνει την τελική προσπάθεια. Από την άλλη στο 23′, ο Μελισσόπουλος Α. με κεφαλιά ισοφάρισε τις ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 28′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κατρανίτσα και σέντρα του Μαυρόπουλο έγινε μια κεφαλιά από τον Μελισσόπουλο Α., αλλά ο Αποστολίδης μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Στο 31′ ο Κυρίτσης Γ. βρέθηκε στο έδαφος της αντίπαλης περιοχής, με ένταση να επικρατεί στη συνέχεια της φάσης, αφού έσπρωξε παίκτη του Ορφέα που βρέθηκε από πάνω του, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες στον παίκτη του Διαγόρα αλλά και στον Κατρανίτσα από πλευράς γηπεδούχων. Τελικά ο Γιάννης Κυρίτσης στο 34′ για φάουλ πάνω στον Κατρανίτσα είδε και δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες, για το υπόλοιπο του αγώνα…

Η αποβολή του Γιάννη Κυρίτση

Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε τη δυνατότητα στον Ορφέα να πάρει μέτρα στο γήπεδο, και στο 38′ ο Μελισσόπουλος Α. έκανε την κεφαλιά προ του Αποστολίδη, αλλά έστειλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Τελικά η ζημιά για τον Διαγόρα έγινε στο 43′, με τον Νίκο Μελισσόπουλο να πιάνει ένα δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Αποστολίδη να μην μπορεί ν’ αντιδράσει και να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του, για το 1-0 των γηπεδούχων.

Δεν βρήκε λύσεις…

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα και στο 50′ ο Κατρανίτσας εκτέλεσε το φάουλ για τους γηπεδούχους και ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Ένα λεπτό αργότερα Χασάνογλου και Μελισσόπουλος Α. συνεργάστηκαν με τον δεύτερο να προσπαθεί να ολοκληρώσει την προσπάθεια, αλλά ο Αποστολίδης με τα πόδια είπε «όχι».

Από την άλλη, στο 58′ ο Αναστασίου για τον Διαγόρα είδε τον Γιωργούση εκτός θέσης για να σουτάρει, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ο Μελισσόπουλος Α. στο 65′ εκτέλεσε το φάουλ, για να μπλοκάρει ο Αποστολίδης.

Τελικά οι γηπεδούχοι με τον Χαλίλ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας στο 68′ πέρασε και τον Αποστολίδη και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-0 για τον Ορφέα Ξάνθης.

Ο Διαγόρας προσπάθησε αλλά δεν είχε δυνάμεις και λύσεις για κάτι καλύτερο, και στο 86′ μια κεφαλιά του Λάιου έστειλε οριακά την μπάλα εκτός. Κάπου εκεί το παιχνίδι ουσιαστικά ολοκληρώθηκε, με τον Διαγόρα να κοιτάει τη συνέχεια.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Γιωργούσης, Χασάνογλου, Κατρανίτσας, Κριεζής, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Χαλήλ (93′ Κιολίδης), Βουλγαρίδης, Μελισσόπουλος Ν. (60′ Πασχαλάκης), Τορομανίδης (87′ Σουκρίογλου), Μελισσόπουλος Α.

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Αρσένος): Αποστολίδης, Καραμπούζης, Λάιος, Σπαθής, Ναουμίδης, Κυρίτσης Γ., Ζενούνι (67′ Κόφφας), Κυρίτσης Θ. (83′ Αλεξίου), Αναστασίου (72′ Κουβελάς), Παπαγεωργίου (72′ Καραμανλής), Μπλέντι (83′ Σιόβας) .

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.