«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Μαστρογιάννης

Μετά από γενναία μάχη με ασθένεια τα τελευταία χρόνια

Η μάχη που έδωσε με ασθένεια τα τελευταία χρόνια ήταν γενναία, ωστόσο ο μουσικός,  γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και πιστός φίλος της Νίκης Βόλου, Γιώργος Μαστρογιάννης ήξερε ότι ο αγώνας που έδινε ήταν άνισος, με αποτέλεσμα το πρωί της Δευτέρας 15 Μαΐου να φύγει από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

Παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις της Νίκης Βόλου από κοντά, ο Γιώργος Μαστρογιάννης συνέδεσε εδώ και πολλά χρόνια την παρουσία του με τους «κυανόλευκους».

Ο Γιώργος Μαστρογιάννης ξεκίνησε την πορεία τους στα ερτζιανά από το Ράδιο ΕΝΑ, από την πρώτη ημέρα που εξέπεμψε, στις 8 Απριλίου 1989, αποτελώντας στενό συνεργάτη του ιδρυτή του, Γιώργου Καρεκλίδη από τα πρώτα του βήματα.

Ο Γιώργος Μαστρογιάννης πίσω από το μικρόφωνο του Ράδιο ΕΝΑ, στα πρώτα του βήματα στα ερτζιανά.

Πέρα από την πορεία του στο ραδιόφωνο, υπήρξε και παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών. Επίσης, δραστηριοποιήθηκε αρκετά και στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης ως ιδιοκτήτης καταστημάτων και τραγουδιστής-μουσικός, με τις βραδιές στο «Ντέφι» να έχουν γράψει ιστορία στον Βόλο και ευρύτερα στη Μαγνησία.

Μεγάλη αγάπη του η μουσική, έχοντας αποτελέσει ιδρυτικό μέλος μουσικού σχήματος μετά τη Μεταπολίτευση, συνθέτοντας και ερμηνεύοντας τραγούδια, με βάση τα ακούσματα της εποχής (Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Παπακωνσταντίνου κ.ά.).

O Γιώργος αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Λιάνα και τους γιους του, Παντελή και Φίλιππο.

Ο όμιλος Καρεκλίδη επιθυμεί να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στους οικείους του Γιώργου Μαστρογιάννη, με την ευχή να είναι ελαφρύ το χώμα και ο Θεός να τον αναπαύσει.

Το τελευταίο αντίο
Το τελευταίο αντίο για όσους επιθυμούν θα είναι αύριο Τρίτη 16/5 στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας στην Νέα Ιωνία στις 12:30

Οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Το σωματείο της Νίκης Βόλου εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Γιώργου Μαστρογιάννη, αναφέροντας τα εξής: «Συντετριμμένη η οικογένεια του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» αποχαιρετά με ανείπωτη θλίψη τον Γιώργο Μαστρογιάννη.

Ο Γιώργος, δεν υπήρξε απλός ένας «στρατιώτης» του Συλλόγου, αλλά ένας εμπνευστής. Ένας εμπνευστής για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το βολιώτικο ποδόσφαιρο. Υπηρέτησε με σεβασμό κι αγάπη τον Σύλλογο, όχι μόνο από τις θέσεις ευθύνης στον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ, αλλά κι ως αγνός φίλαθλος με ανιδιοτελή προσφορά στην οικογένεια της Νίκης Βόλου. Δίδαξε αρχές κι αξίες στον χώρο του αθλητισμού και η συμβολή του και η αγάπη του στη Νίκη Βόλου, θα μας συντροφεύει όλους.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Γιώργο σε ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερες… Καλό παράδεισο…».

H ΠΑΕ Νίκη Βόλου επίσης αναφέρει: «Γιώργος Μαστρογιάννης: Ο «άγγελος» της ΝΙΚΗΣ.

Ξημέρωσε η μέρα που ο δικός μας Γιώργος, ο Γιώργος Μαστρογιάννης θα τραγουδάει για την ομάδα μας, πλέον, από εκεί ψηλά. Ύστερα από πολλά χρόνια άνισης μάχης με την αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε, ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί.

Ο Γιώργος ήταν η ΝΙΚΗ. Ο Γιώργος θα είναι η ΝΙΚΗ για πάντα. Έγραψε τη δική του ιστορία στην ομάδα κι αυτή δεν θα σβήσει.

Γιώργο, το ευχαριστώ για όσα προσέφερες στην οικογένεια της ΝΙΚΗΣ δεν μπορεί να αντικατοπτρίσει τα όσα μας έκανες να νιώθουμε.

Άπαντες στην ομάδα μας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Με αφορμή τον αδόκητο χαμό του Γιώργου Μαστρογιάννη, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Συμμαχία για το Βόλο» Νίκος Παπαπέτρου, σε δήλωσή του τονίζει τα εξής:

«Κοινή η μοίρα για όλους μας. Και γνωστή. Τη στιγμή μόνο δεν ξέρουμε. Δυστυχώς όμως, για κάποιους είναι άδικη. Έτσι, άδικη υπήρξε για τον εκλεκτό ραδιοφωνικό παραγωγό – δημοσιογράφο  της πόλης μας και φίλο μου, Γιώργο Μαστρογιάννη. 

Η μόνη παρηγοριά είναι η μνήμη! Κι αυτήν οφείλουμε όλοι μας να συντηρήσουμε. 

Η οικογένειά του και όλοι οι δικοί του άνθρωποι θα μείνουν σίγουρα φτωχότεροι. Το ίδιο και η οικογένεια (δική του κι’ αυτή) της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ. Της αγαπημένης του ομάδας, της οποίας υπήρξε για χρόνια η ψυχή. Η ψυχή όμως δεν χάνεται. 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια της ΝΙΚΗΣ».

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αναφέροντας τα εξής: «Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Γιώργος Μαστρογιάννης. Μια προσωπικότητα που με την διαδρομή του στη ζωή άφησε ανεξίτηλα θετικά αποτυπώματα στη δημοσιογραφία, τη μουσική και τον καλλιτεχνικό χώρο εν γένει.

Ο Γιώργος Μαστρογιάννης αγωνίσθηκε για τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μετά την οικογένειά του, τη μεγάλη του αγάπη αποτέλεσε η ομάδα της προσφυγιάς και της καρδιάς μας. Η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ. Δεν την άφησε ποτέ μόνη και παρέμεινε κοντά της στις καλές και τις κακές στιγμές. Υπήρξε η φωνή και η έκφραση της. Γιώργος Μαστρογιάννης και Νίκη Βόλου ήταν πάντα ταυτισμένοι στις καρδιές μας. 

Εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στη σύζυγο του Λιάνα και στα παιδιά Παντελή και Φίλιππο. Καλό ταξίδι Γιώργο Μαστρογιάννη».

Συγχρόνως, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του Γιώργου Μαστρογιάννη και στην οικογένεια της Νίκης Βόλου και αναφέρει: «Σίγησε το πρωί η «φωνή της Νίκης Βόλου», καθώς έφυγε από κοντά μας, χτυπημένος από την επάρατο νόσο ο Γιώργος Μαστρογιάννης, σε ηλικία 66 ετών, στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου και νοσηλεύονταν από ανήμερα του Πάσχα. 

Ο Γιώργος, γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και καλλιτέχνης, έδωσε τα τελευταία χρόνια μία παλικαρίσια μάχη με τον πόνο και την αρρώστια, δίνοντας το παράδειγμα του γενναίου μαχητή της ζωής. Εξάλλου, όλη του την ζωή χαρακτηρίζονταν από νικηφόρες μάχες, από τολμηρούς αγώνες. 

Η Νίκη Βόλου, που τόσο αγάπησε θα τον συνοδεύσει στο αιώνιο ταξίδι του, αφού ο ίδιος πριν τον θάνατό του ζήτησε να σκεπαστεί το φέρετρό του με τη σημαία της αγαπημένης του ομάδας. Επίσης, τελευταία του επιθυμία ήταν η εξόδιος ακολουθία να γίνει στη Ευαγγελίστρια, την εκκλησία που είναι το σημείο αναφοράς μαζί με τη Νίκη της Νέας Ιωνίας».

O σύνδεσμος οπαδών «Blue Angels» αποχαιρετά επίσης τον Γιώργο Μαστρογιάννη: «Τα λόγια δεν αρκούν για να σχολιάσουμε την απώλεια αυτή. Σήμερα έφυγε από τη ζωή ίσως ο πιο πιστός υπηρέτης της ιδέας μας. Η Νίκη μας πτώχευσε απότομα. Η φωνή του, συνώνυμη με την ιστορία του συλλόγου μας.

Ο Γιώργος μεγάλωσε γενιές και αυτές οι γενιές θα τον θυμούνται πάντα με σεβασμό. Καλό ταξίδι Γιώργο και δώσε χαιρετισμούς σε όλα τα αδέρφια μας εκεί ψηλά. Θα τραγουδάτε μαζί τώρα τα καλύτερα συνθήματα. Τα παιδιά σου, τα αγγελάκια σου όπως σου άρεσε να μας αποκαλείς σε χαιρετούν».

Έρχονται κι εκείνες η στιγμές, πού οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν τον πόνο. Η μεγάλη θλίψη είναι βουβή. Καλή αντάμωση με τά αδέρφια μας εκεί πάνω.
Συνέχισε τις εκπομπές σου κι εμείς θα συντονίζουμε τις ψυχές μας στη συχνότητα του ουρανού!» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το «Blue Club-Παναγιώτης Ντοκούζης».

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του Γιώργου Μαστρογιάννη που έφυγε σήμερα από την ζωή από την καταραμένη νόσο. Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει» αναφέρουν από την άλλη οι Austrian Boys.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του κ. Γ. Μαστρογιάννη και κατ’ επέκταση σε όλη την οικογένεια της Νίκης Βόλου για τον χαμό του φίλαθλου της. Για εμάς όποιος φίλαθλος αγαπά με τόσο πάθος και ανιδιοτέλεια την ομάδα του κερδίζει τον σεβασμό μας. Δύναμη και κουράγιο στους οικείους του» σημειώνουν παράλληλα οι «Malavetas».

Το κείμενο ανανεώνεται…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.