Εγκανιάστηκε το κλειστό γυμναστήριο Ζαγοράς

Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νέου κλειστού γυμναστηρίου Ζαγοράς Πηλίου, ένα έργο που αποτελεί πραγματικά στολίδι για την ευρύτερη περιοχή.

Αυτό τόνισε σε ανάρτησή της και η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, που σημειώνει: «Εγκαινιάσαμε ένα στολίδι, το κλειστό Γυμναστήριο της Ζαγοράς, έργο πνοής, έρεισμα τουριστικής ανέλιξης της περιοχής, κίνητρο αθλητικού Τουρισμού Dream it, wish it, do it… We did it (μτφ ονειρέψου το, ευχήσου το, κάντο. Το κάναμε/καταφέραμε) αναφέρει η κα Κολυνδρίνη.

Στο ίδιο μοτίβο και ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μόρας που σημειώνει (επίσης στα αγγλικά): «Επειδή κάποιες ευχές γίνονται πραγματικότητα».

Το κλειστό Γυμναστήριο Ζαγοράς κατασκευάστηκε με βάση τις πρότυπες Προδιαγραφές της Διεύθυνσης Μελετών Αθλητικών έργων της Γ.Γ.Α. (για την κατασκευή όμοιων Γυμναστηρίων ΤΙΙβ, σε διάφορες περιοχές της χώρας), σε δημοτικό χώρο εμβαδού 8.727,4 τ.μ., που βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού Ζαγοράς στη θέση Κοτρώνι – Άθωνα.

Το συγκρότημα του κλειστού γυμναστηρίου καλύπτει επιφάνεια εμβαδού περίπου 1.455,60 τ.μ., και αποτελείται από τρία βασικά τμήματα: Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής όπου θα χρησιμοποιείται για καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση και για οποιαδήποτε άλλη χρήση, το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων, που θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους, τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των θεατών.

Η μορφή του κτιρίου προσαρμόστηκε στις τοπικές συνθήκες και έγινε προσπάθεια τόνωσης της μορφής του ως κτηρίου δημοσίου χαρακτήρα, για τη διαφοροποίησή του και την αναγνωρισιμότητά του και τη λειτουργία του ως σημείο αναφοράς στον οικισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.