Εκανε πλάκα με την Ιταλία η Ελβετία (video)

Ο Βάργκας με απίθανο τρόπο κάνει το 2-0
Επικράτησε με 2-0, όντας κυρίαρχη στο παιχνίδι

Η Ελβετία με μια επιβλητική εμφάνιση αποκαθήλωσε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, που παρέδωσε το στέμμα της αμαχητί.
Οι καταπληκτικοί Ελβετοί κυριάρχησαν ολοκληρωτικά του… φαντάσματος της Σκουάντρα Ατζούρα, επικράτησαν με 2-0 και πήραν με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2024.
Εκεί, το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 19.00, η Ελβετία θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Αγγλία-Σλοβακία για μια θέση στην τελική τετράδα του Euro.
Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν ήταν καλύτερη απ’ το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, εξουδετερώνοντας πλήρως την ιταλική ομάδα που έμοιαζε για ακόμα ένα ματς… ξεχαρβαλωμένη.
Το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν είχε ενέργεια, δεν είχε φαντασία και κυρίως δεν είχε τον τρόπο να ελέγξει τον ρυθμό και να γίνει απειλητική. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του προηγούμενου Euro αποχωρεί απ’ το τουρνουά της Γερμανίας ως μια απ’ τις μεγάλες απογοητεύσεις!
Το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 κρίθηκε χάρη στο γκολ του Φρόιλερ (37′) και του Βάργκας (46′), ο οποίος είχε την ασίστ και στο πρώτο γκολ. Ο πρώτος μετά από σπριντ 20 μέτρων πάτησε περιοχή και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ ο δεύτερος με μαγικό σουτ στο αριστερό παραθυράκι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ελβετίας επί της Ιταλίας μετά από 31 χρόνια! Οι Ελβετοί είχαν να κερδίσουν τη Σκουάντρα Ατζούρα από το 1993 (1-0) και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Η Ιταλία που δεν είχε ούτε τελική on target (!) βρήκε την πρώτη μεγάλη φάση της στο 51′ με ανέλπιστο τρόπο, καθώς ο Σαρ στην προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ζόμερ!
Η πρώτη μεγάλη φάση που δημιούργησε η Ιταλία ήρθε τελικά στο 75′ με τον Σκαμάκα να σημαδεύει το δοκάρι! Και πάλι όμως το γκολ της ήρθε για τη Σκουάντρα Ατζούρα που έπαψε οριστικά να πιστεύει στην ανατροπή…
Ελβετία: Ζόμερ, Ακάνζι, Σαρ, Ροντρίγκες, Έμπισερ (92′ Στέφεν), Φρόιλερ, Τσάκα, Ρίντερ (71′ Στεργίου), Βάργκας (71′ Τσούμπερ), Εμπολό (77′ Ντούα), Εντόι (77′ Σιέρο).
Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (75′ Καμπιάσο), Φατζιόλι (86′ Φρατέζι), Μπαρέλα (64′ Ρετέγκι), Κριστάντε (75′ Πελεγκρίνι), Ελ Σαράουι (46′ Τζακάνι), Κιέζα, Σκαμάκα.
Δείτε τα highlights:



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.