Ελευθερόπουλος: «Θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει»-Αμανατίδης: «Μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση»

Αιχμές Σκόνδρα περί αλλοίωσης αποτελέσματος σε βάρος της Αν. Καρδίτσας!

Δεν ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης με την Αναγέννηση Καρδίτσας ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, αναζητώντας τις αιτίες της κακής εικόνας. Από την άλλη έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, θεωρώντας ότι η ομάδα είχε ευκαιρίες που μπορούσαν να της χαρίσουν το θετικό αποτέλεσμα.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

«Είναι το πρώτο παιχνίδι από την ημέρα που έχω έρθει στην ομάδα που δεν μπήκαμε καθόλου στον αγώνα στο πρώτο μέρος. Σε όλα τα επίπεδα ήταν μία εικόνα που δεν συνηθίζουμε. Δεν μας αντιπροσωπεύει, και σε τακτικά και τεχνικά κομμάτια, και σε προσωπικές επιλογές και αποφάσεις. Παρ’ όλ’ αυτά δεν κινδυνεύσαμε καθόλου μέχρι να «φάμε» το γκολ, αλλά είναι το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου «τρώμε» γκολ και αυτό μετά μας ζορίζει» ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Επίσης σημείωσε: «Η ΑΣΑ είναι μία ομάδα που ξέρουμε ότι περιμένει τη στιγμή της. Δεν είναι ότι θέλει να έχει την κατοχή της μπάλας, και είναι πολύ δυνατή στα στατικά. Το ξέραμε όμως σε μία άτυχη στιγμή με αυτογκόλ προηγήθηκε, και αν προηγηθεί η ΑΣΑ είναι μετά πολύ δύσκολο να τη διασπάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο αποφασίσαμε να μπούμε στο γήπεδο να παίξουμε μπάλα, το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, ισοφαρίσαμε και μετά θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει και το παιχνίδι παρ’ ότι έχασε και η Καρδίτσα μία ευκαιρία. Εμείς είχαμε πολλές περιπτώσεις που και σε δυσαριθμία και σε υπεραριθμία θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι. Το μόνο που με απασχολεί είναι η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα να έχει δείξει σε όλα τα παιχνίδια πιο είναι το ποδόσφαιρο που παίζει, τι επιβάλλει και ποιον ρυθμό, και πρέπει να δούμε γιατί μετά από 4,5 μήνες συνέβη αυτό. Συμβαίνει κάποιες φορές βέβαια, απλά ήμουν πεπεισμένος ότι στον συγκεκριμένο αγώνα τα παιδιά θα μπαίνανε πολύ διαφορετικά».

«Μας μένει η λύπη-Ρευστό περιβάλλον για τη δεύτερη θέση»

Για λύπη που μένει στην πλευρά της Αναγέννησης Καρδίτσας όμως έκανε λόγο ο Περικλής Αμανατίδης, θεωρώντας ότι η ομάδα του άξιζε τους τρεις βαθμούς.

«Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, αντίστοιχο του πρώτου γύρου, από δύο ομάδες που παίζουνε όλη τη χρονιά ένα ποδόσφαιρο πάρα πολύ συγκεντρωμένες, γι’ αυτό κι έχουν αποτελέσματα και διάρκεια στην απόδοση. Ήμασταν μπορώ να πω πάρα πολύ καλοί στο πρώτο μέρος, συγκεντρωμένοι. Τηρήσαμε ένα πλάνο, και αυτό φαίνεται από το ότι δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία η ομάδα της Νίκης. Εμείς προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε κάποιες στημένες φάσεις. Βγήκαμε αφού παίρναμε σε μετάδοση στην επίθεση. Κάναμε ένα γκολ. Νομίζω ότι και στο δεύτερο μέρος συνεχίσαμε και σ’ αυτόν τον ρυθμό. Έκανε η Νίκη κάποιες αλλαγές. Δώσανε έναν τόνο στο παιχνίδι, όπως η είσοδος του Τσουκαλά. Νομίζω όμως και πάλι, δεν ξέρω αν ήταν φάουλ (σ.σ. αν προηγήθηκε επιθετικό φάουλ πριν το χέρι του Γιάκου που έφερε το πέναλτι για τη Νίκη), ήταν μία άτυχη στιγμή και γίνεται αυτή η ισοφάριση. Για τις επόμενες φάσεις (σ.σ. για το γκολ που ακυρώθηκε) δεν ξέρω αυτήν τη στιγμή τι μπορεί να έχει γίνει. Έχουμε χάσει την πιο καθαρή ευκαιρία με την πάσα του Κοζορώνη που η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Εκεί δεν ήμασταν τυχεροί. Δεν ξέρω στην τελευταία φάση τι έγινε. Από αυτό το παιχνίδι μας μένει μία λύπη, γιατί φτάσαμε πιο κοντά στη νίκη. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Νίκης και συνεχίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Περικλής Αμανατίδης σημείωσε για το πρωτάθλημα ότι: «Θα γίνει μία πολύ μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση. Έχει πολλές αγωνιστικές ακόμη. Σε οποιαδήποτε άλλα πρωταθλήματα θα μιλούσαμε ακόμη και για κυνήγι της πρώτης θέσης. Νομίζω όμως ότι αυτό πρέπει να γίνει από μία ομάδα που θα πρέπει να κάνει μία σειρά μόνο νικών, που είναι σπάνιο απ’ ότι βλέπω στο ποδόσφαιρό μας.

Έχει λοιπόν υπεραξία η δεύτερη θέση; Μπορεί να φέρει κάτι περισσότερο στην ομάδα που θα την κατακτήσει; Ο Περικλής Αμανατίδης απάντησε φυσικά διπλωματικά, λέγοντας τα εξής: «Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος όχι. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι έχει κάποια λογική για όλες τις ομάδες το κυνήγι αυτής της θέσης, γνωρίζοντας περίπου σε πόσο ρευστό περιβάλλον ζούμε».

Θέμα αποτελεσματικότητας και άποψη για αλλοίωση αποτελέσματος…!

Από πλευράς παικτών της Νίκης Βόλου, ο Χρήστος Τζιώρας, συμφώνησε με τον προπονητή του, επισημαίνοντας ότι αν η ομάδα ήταν πιο αποτελεσματική επιθετικά, θα ήταν αυτή που θα είχε πάρει τη νίκη.

«Ήταν ένα θεσσαλικό ντέρμπι. Πράγματι, στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκαμε όπως έπρεπε. Αυτό το αλλάξαμε στο δεύτερο. Καταφέραμε να βάλουμε ένα γκολ. Δεν μπορέσαμε να βάλουμε ένα δεύτερο στις ευκαιρίες που μας δόθηκαν και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που μας δόθηκαν, θα ήμασταν εμείς οι νικητές» ανέφερε.

Για το αν έχουν επηρεαστεί οι παίκτες από τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, και από την ισοφάριση στο 93’ στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου, ο Χρήστος Τζιώρας ήταν αρνητικός. «Δεν ήταν αυτός ο λόγος. Είμαστε όλοι έμπειροι, προσωπικότητες. Δεν έφταιξαν αυτά. Δεν έχουμε χρόνο να το συζητάμε και πολύ. Έχουμε γρήγορα παιχνίδια μπροστά μας, να σηκώσουμε το κεφάλι και να έρθουμε γρήγορα στην κατάσταση που πρέπει να είμαστε, όπως στο δεύτερο ημίχρονο για να έχουμε νικηφόρα αποτελέσματα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Από πλευράς παικτών της ΑΣΑ, ο Απόστολος Σκόνδρας ήταν πιο αιχμηρός, κάνοντας λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος! «Με κάλυψε ο κόουτς για το παιχνίδι. Θα συμφωνήσω ότι έγινε ένα δυνατό ματς από δύο καλές ομάδες. Αν κάποιος δικαιούταν σήμερα να κερδίσει είναι η δική μας ομάδα. Δεν θυμάμαι στη ροή του παιχνιδιού να έγινε κάποια καλή φάση από τη Νίκη Βόλου» σημείωσε και συνέχισε: «Επειδή όμως στη φάση του πέναλτι είμαι μπροστά, θεωρώ ότι υπάρχει επιθετικό φάουλ. Αν μιλάμε για επιθετικό φάουλ, μιλάμε για άλλοίωση αποτελέσματος αν δίνεται πέναλτι. Για να πάει η μπάλα στο χέρι δεν πάει μόνη της, δεν παίζουμε βόλεϊ. Κάποιος τον παρενοχλεί. Νομίζω ότι πρέπει να το δούμε αυτό. Σε όλο το παιχνίδι δεν δεχθήκαμε κάποια φάση. Τις πιο καθαρές ευκαιρίες τις είχαμε εμείς. Συνεχίζουμε και εύχομαι καλή συνέχεια στη Νίκη Βόλου. Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας σταθερά προς τη δεύτερη θέση».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.