Επαναφορά για τη Νίκη Βόλου, 2-2 με τον ΠΑΟΚ Β’

Αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με 2-0

Χρειάστηκε να παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης απέναντι στον ΠΑΟΚ Β’ η Νίκη Βόλου σε σχέση με το πρώτο, για να μπορέσει να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, με το τελικό 2-2 να έρχεται τελικά στο φινάλε για τους «κυανόλευκους».

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ και μάλιστα 2-0 στο 20ο λεπτό, με τη Νίκη να παρουσιάζει ένα εξαιρετικά κακό πρόσωπο. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος οι «κυανόλευκοι» ήταν καλύτεροι, κατάφεραν να μειώσουν νωρίς με τον Τζιώρα, και τον Παναγιωτίδη να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Από νωρίς πίσω στο σκορ

Μόλις στο 11’ και χωρίς να έχει καταγραφεί μέχρι εκείνο το σημείο κάποια αξιόλογη φάση, ο Τάχατος για τον ΠΑΟΚ Β’ έκανε μία σέντρα και σε πρώτο χρόνο έδιωξε ο Πάνος. Στη συνέχεια ο Ανδρέου προσπάθησε να ολοκληρώσει την προσπάθεια αποσόβησης του κινδύνου για τη Νίκη, αλλά ο Τάχατος τον πρόλαβε και έγινε κάτοχος της μπάλας, με τον παίκτη των «κυανόλευκων» σύμφωνα με τον διαιτητή Μελτζανίδη να τον βρίσκει στο πόδι εντός περιοχής και να υποπίπτει σε παράβαση πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κούτσιας, που έκανε το 1-0 απέναντι στον Μπάγιτς, παρά το ότι ο τερματοφύλακας της Νίκης προσπάθησε να μπλοκάρει την μπάλα.

Δεν πέρασε πολλή ώρα για να διπλασιαστεί η ζημιά για τους «κυανόλευκους». Ο Τσοπούρογλου προσπάθησε να βρει τον Κούτσια, ο Ανδρέου έκοψε την προσπάθεια και γύρισε την μπάλα πίσω στην άμυνα, ο Αλιατίδης προσπάθησε να τη γυρίσει στον Μπάγιτς, αυτός την έστειλε πάνω στον Τζίμα και με τη σειρά του ο παίκτης του ΠΑΟΚ Β’ δεν δίστασε να κάνει το 2-0, μόλις στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης.

Τα περιθώρια αντίδρασης για τη Νίκη Βόλου ήταν πιο περιορισμένα στη συνέχεια, με τον Παναγιωτίδη στο 31’ πάντως να επιχειρεί τη σέντρα-σουτ, βλέποντας στη συνέχεια την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Ταλιχμανίδη, ενώ μόλις στο 37’ ο Αλέκος Βοσνιάδης άρχισε τις αλλαγές, περνώντας τους Λούκας Γκαρσία και Τσουκαλά στον αγωνιστικό χώρο για να διορθώσει ό,τι μπορούσε από εκείνο το σημείο και μετά.

Πάλεψε μέχρι τέλους

Η Νίκη έδειξε σημάδια ζωής στο δεύτερο ημίχρονο, αφού σχετικά νωρίς κατάφερε να μειώσει σε 2-1 το σκορ, ενώ στο τέλος κατάφερε και να ισοφαρίσει για να πάρει έτσι τουλάχιστον έναν βαθμό!

Ήταν στο 54’, όταν μετά από γύρισμα του Βασιλείου ο Τζιώρας βρισκόμενος στο ύψος της αντίπαλης μικρής περιοχής, ήλεγξε την μπάλα με το στήθος και με σουτ με το δεξί κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ταλιχμανίδη για το 2-1.

Τα δεδομένα από εκείνο το σημείο και μετά άλλαξαν, με τη Νίκη να απειλεί και πάλι με τον Τζιώρα στο 58’, όταν ο έμπειρος επιθετικός μετά από μπαλιά του Κυριακίδη έπιοασε την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Κυριακίδη αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Από την άλλη, στο 62’ Λούκας Γκαρσία και Βασιλείου με σουτ συνέχισαν την πίεση από πλευράς Νίκης, όπως και ο Αλιατίδης με μακρινό σουτ στο 68’ που μπλόκαρε ο Ταλιχμανίδης. Την προσπάθεια του Πανίδη μπλόκαρε ο Μπάγιτς στο αμέσως επόμενο λεπτό, στην απάντηση του ΠΑΟΚ Β’.

Η μπάλα κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του ΠΑΟΚ Β’ με τον Κάσσο στο 77’, αλλά ο διαιτητής Μελτζανίδης είδε φάουλ και έτσι το τέρμα δεν μέτρησε, ενώ παρά την πίεση της Νίκης, ο ΠΑΟΚ Β’ στο 90’ είχε την ευκαιρία για τρίτο γκολ με σουτ του Χατζηστραβού μετά από προσπάθεια του Πανίδη, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Τελικά, η ισοφάριση ήρθε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Παναγιωτίδης να κάνει το σουτ μετά τη σέντρα του Κυριακίδη μέσα από τη μικρή περιοχή του Ταλιχμανίδη!

ΠΑΟΚ Β’ (Πάμπλο Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Αποστολόπουλος, Τάχατος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Γιαξής, Σαλαμούρας (53’ Χατζηστραβός), Μελετίδης (71’ Γρόσδης), Τσοπούρογλου (70’ Καλουτσικίδης), Κούτσιας (61’ Πανίδης), Τζίμας (70’ Γαϊτανίδης).

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος(37’ Λούκας Γκαρσία), Αθανασίου (53’ Βασιλείου), Ανδρέου (37’ Τσουκαλάς), Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Μέτσε, Κάσσος, Βλαχομήτρος (46’ Τζιώρας).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.