Επιφυλακή μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε αθλητικό σωματείο της ΠΕ Λάρισας

Τα κρούσματα κορωνοϊού δεν παρακάμπτουν τον Αθλητισμό, και σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του σημερινού αριθμού κρουσμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Νομός Λάρισας έχει αρχίσει και δέχεται σημαντικό πλήγμα.

Για μία ακόμη ημέρα ο αριθμός κρουσμάτων ήταν διψήφιος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με αθλητική ομάδα να έχει τουλάχιστον εννέα σύμφωνα με πληροφορίες, με προέλευση από την περιοχή της Ελασσόνας.

Ήδη θεσσαλικές ενώσεις κοιτούν τους τρόπους αντίδρασης, έχοντας παράλληλα ήδη δράσει, με την περίπτωση της θεσσαλικής Ένωσης βόλεϊ (ΕΣΠΕΚΕΛ) να είναι χαρακτηριστική. Όπως δήλωσε στο «Μagnesiasports» ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ, Αστέριος Πατσιαούρας, όλα τα δεδομένα λαμβάνονται υπόψη, και βάσει αυτών, έστω και με ένα μόνο κρούσμα καταγεγραμμένο γίνονται κινήσεις, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος για κανέναν αθλητή, αθλήτρια ή έστω μέλος αποστολής ομάδας.

Ωστόσο ο κ. Πατσιαούρας επεσήμανε ότι στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θα πρέπει να υπάρχουν και τα σχετικά αποδεικτικά από την πλευρά των συλλόγων για κρούσματα, ώστε η όλη κατάσταση να μην γίνει εμπόδιο ομαλής διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, ούτε αντικείμενο συζήτησης άνευ περιεχομένου και βάσης. «Όπου έχουμε αποδεδειγμένα έστω και ένα κρούσμα γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις. Πρέπει φυσικά όλες οι ομάδες να τηρούν κατά γράμμα και το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, επιβλήθηκε πρόστιμο σε ποδοσφαιρικό σωματείο, αφού κατά τη διάρκεια αγώνα υπήρχε κοινό στις κερκίδες του γηπέδου, κατά παράβαση των ισχυόντων. Το πρόστιμο έφτασε τα χίλια ευρώ, ενώ σε περίπτωση εκ νέου παράβασης φτάνει τις 5 χιλιάδες ευρώ. Το πρόστιμο δεν επιβάλλεται εξάλλου από τις ποδοσφαιρικές Αρχές αλλά από την Πολιτεία…

Αν πάλι κάποιοι νομίζουν ότι τα κρούσματα στην ΠΕ Λάρισας είναι μακριά από τον Βόλο και τη Μαγνησία, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι αρκετά σωματεία έδωσαν φιλικά παιχνίδια με λαρισαϊκές ομάδες τις  προηγούμενες εβδομάδες, όπως και επίσημους αγώνες τις τελευταίες ημέρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.