Έτοιμος να στεφθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός Β., 0-2 τον Αχιλλέα στην Κατερίνη

Μπουτζίκος και Αποστολίδης με το διαιτητικό τρίο

Έτοιμος να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, που στο ΔΑΚ Κατερίνης και με τους πολυπληθείς φιλάθλους να δίνουν δυναμικό παρών στις κερκίδες, έφτασε σε μία ακόμη νίκη επί του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Το τελικό σκορ 0-2 ήταν απόλυτα δίκαιο, αφού οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια απέναντι στους ακίνδυνους γηπεδούχους και με τα τέρματα του Σερτζίνιο με πέναλτι στο 32′ και του Σκοπελίτη στο 69’ έφτασε σε ένα ακόμη τρίποντο και πλέον θέλει έναν βαθμό με τον Γ.Σ. Αλμυρού την επόμενη Κυριακή στο Πανθεσσαλικό, για να στεφθεί πρωταθλητής και να επισφραγίσει την άνοδό του.

Πρώτη ευκαιρία και μάλιστα μεγάλη για τους ερυθρόλευκους το σουτ του Μάντζιου που αποκρούστηκε από τον Παπαθανασίου στο 4’ με τα πόδια.

Στο 13’ και το 22’ από σέντρες του αριστερού χαφ Σερτζίνιο δημιουργήθηκαν επικίνδυνες καταστάσεις για τα καρέ του Αχιλλέα. Στην πρώτη περίπτωση ο Πορτογάλος βρήκε τον Ζγκούρι, αλλά την κεφαλιά του μπλόκαρε ο γκολκήπερ των γηπεδούχων και στη δεύτερη ο Ναζίμ γύρισε το σώμα του και έκανε νέα κεφαλιά, όμως αυτή πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Ενδιάμεσα, στο 17’, ο Λώττας βρήκε τον Μπουτζίκο κι αυτός Σερτζίνιο που είδε την τελική του προσπάθεια να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο ίδιος παίκτης στο 29’ μετά από συνεργασία με τον Λώττα έκανε το σουτ από το ημικύκλιο με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.

Στο 30’ ο Παπαθανασίου απομάκρυνε με γροθιές το σουτ του Λώττα, ενώ στο επόμενο λεπτό το ισχυρό σουτ εκτός περιοχής πάλι του Λώττα δε βρήκε στόχο.

Τελικά, η επιθετικότητα του Ολυμπιακού Β. ανταμείφθηκε στο 32’, όταν ο Σερτζίνιο, που είχε αλλάξει αμοιβαία πλευρές με τον Ζγκούρι, με πέναλτι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας. Το πέναλτι το κέρδισε ο ίδιος ο Σερτζίνιο, που ανατράπηκε εντός περιοχής σε διείσδυσή του μετά από πάσα που είχε πάρει από τον Λώττα από τον Δ. Ίτσιο, ο οποίος πήρε και την κίτρινη κάρτα. Η απόφαση του Γιουματζίδη ήταν κατά γενική ομολογία σωστή. Με το 0-1 πήγε ο Ολυμπιακός Β. στ’ αποδυτήρια, με την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη να είναι συνεχώς στην επίθεση και να μην έχει αφήσει τον αντίπαλό της να του δημιουργήσει ούτε καν υποψία ευκαιρίας, αφού η μπάλα δεν έφτασε στην περιοχή του Γιακουμή.

Στην επανάληψη και στο 48’ ο Μάντζιος δεν έπιασε το σουτ, όπως θα ήθελε από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 58’ ο φορ του Ολυμπιακού Β. πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, δίνοντας τη θέση του στον Σκοπελίτη, με τον Ζγκούρι να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και τον νεοεισελθόντα να πηγαίνει στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Η αποτελεσματικότητα  της αλλαγής του Περικλή Αμανατίδη φάνηκε γρήγορα, αφού στο 69’ ο Σκοπελίτης κατάφερε να σκοράρει και να καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Ζγκούρι αρχικά με το στήθος και στη συνέχεια με το κεφάλι κατέβασε την μπάλα και αμέσως μετά έκανε τη σέντρα για τον Σκοπελίτη, που ολοκλήρωσε ιδανικά τη φάση, στέλνοντας από τη μικρή περιοχή την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Να σημειωθεί ότι ένα λεπτό πριν ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος Ζγκούρι είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία με δυνατό σουτ, που πέρασε πάνω από την εστία.

Από κει και πέρα η όποια αγωνία για τον τελικό νικητή έπαψε να υπάρχει, με τους φιλοξενούμενους να έχουν «κλειδώσει» το τρίποντο και να φτάνουν σε μία άνετη επικράτηση.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού στο 94’ ο Καμπλιώνης είδε δύο φορές τον Παπαθανασίου να του στερεί το 0-3, με τον διαιτητή Γουματζίδη αμέσως μετά να σφυρίζει τη λήξη.

Να τονιστεί ότι στο 90’ ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Δ. Ίτσιου (την πρώτη την πήρε στη φάση του πέναλτι).

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ: Παπαθανασίου, Παγωνίδης, Δερμίσης, Κραγιόπουλος (λ. τρ. 69’ Χαλκίδης ), Τσιμπούκας, Κ. Ίτσιος, Δ. Ίτσιος, Αποστολίδης (79’ Τζήκας), Κατσαμάγκας, Σ. Παπαδόπουλος (82’ Ρούντος), Ναλμπαντίδης (85’ Καραφέργιας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Παπαϊωάννου, Ριζογιάννης, Ναζίμ (77’ Κόλα), Σερτζίνιο, Ζγκούρι (83’ Καμπλιώνης), Λώττας (66’ Φλίγκος), Μάντζιος (58’ Σκοπελίτης)

Ο κόσμος του Ολυμπιακού Β. στο ΔΑΚ Κατερίνης στον αγώνα με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας λίγο πριν την έναρξη του αγώνα
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου σε παράταξη πριν τη σέντρα του αγώνα
Ο Σερτζίνιο προσπαθεί να πασάρει με το κεφάλι στον Μάντζιο

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.