Εχασε για τέταρτη φορά στο πρωτάθλημα η Νίκη από τον ανώτερο Λεβαδειακό

Προσπάθεια του Κρητικού στο σημερινό ματς
Οι κυανόλευκοι ηττήθηκαν 0-1 στο Πανθεσσαλικό με γκολ του Τσάπρα στο 55'

Την τέταρτη ήττα σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα γνώρισε η Νίκη με σκορ 0-1 από τον Λεβαδειακό στο Πανθεσσαλικό για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ του 1ου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2 και μάλιστα και στα τέσσερα αυτά ματς οι κυανόλευκοι του Βόλου δεν έχουν σκοράρει.

Η Νίκη σε ένα μέτριο πρώτο μέρος ήταν ελαφρώς καλύτερη του αντιπάλου τους, αλλά στο δεύτερο ο πρωταθλητής Λεβαδειακός ήταν σαφώς η ανώτερη ομάδα, που κατάφερε να σκοράρει στο 55’ με τον Τσάπρα, ενώ είχε και χαμένο πέναλτι στο 62’ με τον Κουιρουκίδη, κερδίζοντας δίκαια βάσει της εικόνας του αγώνα.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη είχε τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια, ενώ με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Τοπαλίδης, Στίκας, Ανδρέου και Αναστασίου. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν ο Κυριακίδης, ο Λίταινας και ο Πέττας, που έπαιζε πιο κοντά στον φορ Μακατσαρία, ενώ στα πλάγια κινούνταν από τα αριστερά ο Κρητικός και από τα δεξιά ο Κάσσος.

Για τον Λεβαδειακό ο Στογιάνοβιτς ήταν ο τερματοφύλακας, ο Τσάπρας και ο Βήχος ήταν οι δύο πλάγιοι φουλ μπακ, με τους Τσελεπίδη, Λιάγκα και Σωτηράκο στόπερ, ενώ το δίδυμο των αμυντικών μέσων στην ίδια ευθεία με τους πλάγιους μπακ αποτέλεσαν οι Μπελμόντ και Χάμοντ. Τέλος, πίσω από τον κλασικό προωθημένο Ρομό κινούνταν ο Συμελίδης και ο Νταγκό στον άξονα.

Το πρώτο μέρος

Το πρώτο μέρος είχε πολλή τακτική, λίγο θέαμα και προσεκτικές κινήσεις και από τις δύο ομάδες, αλλά σε γενικές γραμμές η Νίκη ήταν καλύτερη, κρατώντας περισσότερη ώρα την μπάλα και προσπαθώντας με ορθολογικό ποδόσφαιρο να αναπτυχθεί.

Όμως με εξαίρεση την πολύ καλή στιγμή στο 34’ με το μακρινό πλασαριστό σουτ του Πέττα, που έδιωξε με δυσκολία λίγο κάτω από το οριζόντιο δοκάρι ο  Στογιάνοβιτς σε κόρνερ, ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού δεν χρειάστηκε να επέμβει σε άλλη περίπτωση.

Στο 15’ η κεφαλιά του Πέττα σε σέντρα του Τοπαλίδη πέρασε πολύ έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 21’ ο Πέττας έκλεψε από τον Χάμοντ, συνδυάστηκε με τον Κάσσο και έδωσε στον Μακατσαρία. Ο τελευταίος με αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια σε μία αξιόλογη φάση για τη Νίκη.

Από την άλλη, ο Λεβαδειακός ανησύχησε περισσότερο τη Νίκη στο 30’, όταν την κεφαλιά του Ρομό στο πρώτο δοκάρι μετά τη σέντρα του Σωτηράκου από τα αριστερά μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Γκαραβέλης. Ακόμη, στο 43’ ο Ανδρέου κόντραρε μέσα στην περιοχή το σουτ του Συμελίδη, που πήρε την πάσα του Τσάπρα.

Το δεύτερο μέρος

Μετά το σουτ εκτός περιοχής στο 47’ του Λίταινα, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία ο Στογιάνοβιτς και το σουτ του Νταγκό από το ημικύκλιο, που πήγε ψηλά άουτ στο 54’, έγινε το 0-1 στο 55’. Ο Τσάπρας από θέση μέσα δεξιά με άπιαστο αριστερό πλασαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής στην απέναντι γωνία του Γκαραβέλη, που δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει, έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Στο 61’ ο Βλάχος είδε ανατροπή του Τοπαλίδη στον Βήχο εντός περιοχής, κάτι που δεν αποδέχτηκαν οι γηπεδούχοι. Ο νεοεισελθών Κουιρουκίδης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και ο Γκαραβέλης απέκρουσε με τα πόδια και το σκορ δεν αυξήθηκε.

Κακό ήταν το σουτ του Νταγκό εντός περιοχής στο 71’, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ, τη στιγμή που η Νίκη μετά το 72’ με την είσοδο των Γαβριηλίδη και Τζιώρα προσπάθησε να γίνει πιο πιεστική, καθώς μέχρι τότε δεν είχε βρει λύσεις επιθετικά, με τον Λεβαδειακό να είναι εμφανώς καλύτερος στο δεύτερο μέρος.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πλέον με 4-4-2 (σ.σ. Κάσσος και Τζιώρας επιθετικό δίδυμο και από το 82’ μετά Μπαλλάς και Τζιώρας), αλλά αυτό δεν άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα.

Αντίθετα, οι Βοιωτοί έκαναν άλλες δύο αξιόλογες τελικές προσπάθειες με τις επικίνδυνες κεφαλιές των Κουιρουκίδη και Συμελίδη στο 79’ και το 81’ να εξουδετερώνονται από τον Γκαραβέλη, που μπλόκαρε και στις δύο περιπτώσεις, αλλά στην πρώτη πιο δύσκολα με διπλή προσπάθεια.

Από κει και πέρα η Νίκη δεν μπόρεσε να απειλήσει ως το 93’ που ο Βλάχος έδωσε τέλος στο ματς, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τους φιλάθλους της Νίκης, που συνέχισαν τα συνθήματα και μετά τη λήξη.

ΝΙΚΗ: Γκαραβέλης, Τοπαλίδης, Στίκας (83’ λ. τρ. Μπαχανάκ), Ανδρέου, Αναστασίου, Κυριακίδης, Λίταινας (72’ Γαβριηλίδης), Πέττας (72’ Τζιώρας), Κρητικός (82’ Μπαλλάς), Κάσσος, Μακατσαρία (60’ Πολίτης)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βήχος, Τσελεπίδης, Λιάγκας, Μπελμόντ (57’ Κωστή), Χάμοντ (82’ Μεχία), Συμελίδης (83’ Νίκας), Νταγκό (74’ Πολέτο), Σωτηράκος, Ρομό (57’ Κουιρουκίδης).

Χρήστος Θανασούλης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.