Φασούλας στο «Magnesiasports»: «Ετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα του μπάσκετ»

Επαφές στη Μαγνησία μαζί με τον Ευθύμη Ρεντζιά

Κρατάει σε μάκρος ο προεκλογικός αγώνας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που θα προκύψει μετά την εκλογική διαδικασία της 28ης Μαρτίου, με τον Παναγιώτη Φασούλα να διεκδικεί τον προεδρικό θώκο, έχοντας στο πλευρό του τον Θεσσαλό βετεράνο καλαθοσφαιριστή και πρώην θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ευθύμη Ρεντζιά.

Οι δύο θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ βρέθηκαν και πάλι στη Μαγνησία, έχοντας επαφές με εκπροσώπους σωματείων (η αρχή έγινε από τον Αλμυρό και ακολούθησε ο Βόλος), προκειμένου να παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα «ακραιφνώς μπασκετικό» για την επόμενη ημέρα του αθλήματος.

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

«Παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας που είναι ακραιφνώς μπασκετικό και μιλάμε με τα σωματεία μόνο για μπάσκετ, πέρα από ιδεοληψίες και από αρτηριοσκληρωτική άποψη για το άθλημα. Μιλάμε για πράγματα που μπορούν ν’ αλλάξουν μόνο με πολιτικές αποφάσεις, τις οποίες είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε, όπως έχουμε ανακοινώσει» τόνισε στο «Magnesiasports» ο Παναγιώτης Φασούλας, έχοντας ως στόχο ένα καλύτερο αύριο για το ελληνικό μπάσκετ. «Έχουμε δεχθεί πυρά για τις αποφάσεις που έχουμε γνωστοποιήσει ότι θα πάρουμε, οπότε το μόνο που απομένει είναι να τις πάρουμε για να στηρίξουμε τα σωματεία την επόμενη ημέρα, και οικονομικά και με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος που πιστεύουμε και είμαστε έτοιμοι να φέρουμε» συμπλήρωσε εξάλλου.

-Είχαμε αντιδράσεις πάντως σχετικά και με την ηλεκτρονική μορφή της εκλογικής διαδικασίας…

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι ξέρουν αυτοί που είναι υπέρ της ηλεκτρονικής μορφής της ψηφοφορίας, περισσότερο από εμάς που δεν είμαστε και τόσο υπέρ. Έγινε πολύ μεγάλος αγώνας για να έχουμε για πρώτη φορά κανονικές εκλογές στην Ομοσπονδία, με υποψηφίους χωρίς εξουσιοδοτήσεις και με ταυτοπροσωπία αυτών που θα ψηφίσουν. Όταν πρόκειται να γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία κανείς δεν γνωρίζει ποιος ψηφίζει, έχοντας απλά έναν κωδικό. Εν πάση περιπτώσει εμείς είμαστε έτοιμοι κι αυτό να το αντιμετωπίσουμε γιατί δεν πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι του μπάσκετ ελέγχονται ή διοικούνται τόσο εύκολα».

-Η Θεσσαλία τι να περιμένει σε περίπτωση εκλογής σας;

«Να περιμένει γενικότερη ανάταση του μπάσκετ με ενίσχυση των Ενώσεων για να πάρουν τον ρόλο που πρέπει να έχουν, τον ηγετικό ρόλο σε κάθε περιοχή, όπου πηγάζει η ενέργεια για να λειτουργήσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα αλλά και η διαδικασία βοήθειας κάθε σωματείου ξεχωριστά. Για εμάς τα αναπτυξιακά προγράμματα των ομάδων της περιφέρειας και των γειτονιών έχουν την ίδια και ίσως και μεγαλύτερη σημασία από τις αναπτυξιακές ομάδες των μεγάλων συλλόγων».

Εξάλλου, έχει μία φίλαθλη, μπασκετική πολιτική ηγεσία η Θεσσαλία και η Περιφέρεια και ευελπιστούμε σε συνεργασία με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη για να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση και στα γηπεδικά προβλήματα, όπου κι αν αυτά υπάρχουν.

-Όσον αφορά το παρόν: Θα έχουμε τοπικά πρωταθλήματα και των μικρότερων εθνικών κατηγοριών;

«Είμαστε στα μέσα Μαρτίου ήδη… Για τα τοπικά δεν το βλέπω… Γίνεται ένας χαμός, βλέποντας τους λοιμωξιολόγους να κόβουν την Α2 Ανδρών και την Α1 Γυναικών, από λάθος λέει, ενώ θα έπρεπε να ανακηρύξουν πρωταθλητή οι συγκεκριμένες κατηγορίες. Από την άλλη θα πρέπει να δούμε την αναμόρφωση των εθνικών κατηγοριών πλέον, γιατί καταλαβαίνει κανείς ότι είναι κάτι το παράδοξο να έχει 200 ομάδες σε εθνικές κατηγορίες μία χώρα όπως η Ελλάδα».

-Λάθος δηλαδή η κίνηση της ΕΟΚ για αναδιάρθρωση το περασμένο καλοκαίρι…  

«Δεν ξέρω για ποιον λόγο έγινε αυτή η αναδιάρθρωση. Χάρηκαν όλοι και ανέβηκαν όλοι. Δεν έπαιξε κανένας και ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Το βρίσκετε λογικό αυτό το πράγμα;  Και με πολλές μετακινήσεις πχ νησιωτικών ομάδων με έξοδα μόνο και μόνο για να συμμετέχει σε εθνική κατηγορία; Πιστεύω ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε περισσότερο τα τοπικά πρωταθλήματα και να δούμε τι θα κάνουμε με τη Γ’ Εθνική κατηγορία».

-Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

«Προφανώς χρειάζεται διαβούλευση με τα σωματεία, γιατί η Ομοσπονδία είναι ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των σωματείων. Δεν μπορεί να αποφασίζει γι’ αυτά χωρίς διαβούλευση. Πρέπει να γνωρίζουν οι παράγοντες σε τι διαδικασία μπαίνουν αν ανεβαίνει μία ομάδα σε μία εθνική κατηγορία, με όρους ισοτιμίας. Για ερασιτεχνικό μπάσκετ μιλάμε και όχι για επαγγελματικό. Για το χόμπι τους και την τρέλα τους το κάνουν και δεν πρέπει να τους πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.