Φλώρου: «Ήθελα καλύτερο χρόνο στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας»

Τονίζει στο magnesiasports η αθλήτρια στίβου της Νίκης

Παρόλο που πήρε την 7η θέση στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 1.21.38, η Έφη Φλώρου δεν αισθάνεται ικανοποιημένη, όχι τόσο με την τελική κατάταξη, αλλά με τον χρόνο που έκανε, καθώς ήθελε να τρέξει γύρω στο 1.19.00 και πίστευε ότι μπορούσε να τα καταφέρει.

Πλέον ο μεγάλος της στόχος είναι ο Ημιμαραθώνιος του Βόλου στις 7 Απρίλη, αγώνας στον οποίον έχει η ίδια το ρεκόρ, αλλά θέλει να το σπάσει.

Η αθλήτρια της Νίκης μίλησε στο magnesiasports, με τη συνομιλία μας να έχει ως εξής:

Έφη, η 7η θέση στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας είναι σίγουρα μία σημαντική διάκριση. Είσαι ευχαριστημένη ή ήθελες κάτι παραπάνω;

«Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη με τον αγώνα μου στην Αθήνα. Μπορούσα να τρέξω γρηγορότερα αλλά δεν μου βγήκε. Εκείνη την ημέρα δεν ένιωθα καλά από την αρχή και έφυγα λίγο πιο γρήγορα στο ξεκίνημα.

Ήταν μεγάλος ο ανταγωνισμός και οι περισσότερες αθλήτριες ήταν έμπειρες. Οι δύο πρώτες είχαν πάει Ολυμπιακούς Αγώνες, ξέρουν πώς να διαχειριστούν μία κούρσα.

Πέρσι είχα βγει τέταρτη στον ίδιο αγώνα και είχα τρέξε πιο γρήγορα. Ήμουν στεναχωρημένη, όταν τελείωσε ο αγώνας. Ήθελα να είμαι στην εξάδα, αλλά δεν είναι στενάχωρη η 7η θέση, αλλά  χρόνος. Ήθελα να τρέξω πιο γρήγορα, να κάνω τουλάχιστον 1.19.00».

Πιστεύεις ότι επηρέασε η αλλαγή της πίστας;

«Η πίστα είχε έναν βαθμό δυσκολίας αλλά δεν θεωρώ πως με επηρέασε αυτό. Είχε κάποιες υψομετρικές διαφορές, αλλά οι περισσότερες αθλήτριες τη θεώρησαν καλύτερη από την περσινή».

Είχε προηγηθεί και η 7η θέση στο Πανελλήνιο Ανωμάλου στα Τρίκαλα. Πώς αξιολογείς εκείνη την εμφάνισή σου;

«Στον ανώμαλο δρόμο έτρεξα πολύ καλύτερα. Εκείνη την ημέρα ένιωθα πολύ καλά, δεν ήθελα να τελειώσει ο αγώνας. Ο προπονητής μου θεωρεί ότι μπορούσα να πάω ακόμα καλύτερα στον ανώμαλο δρόμο. Μου ταιριάζει πολύ αυτός ο αγώνας, είναι ο αγαπημένος μου».

Ποιοι είναι οι επόμενοι αγώνες που θα πάρεις μέρος και ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Ο επόμενος αγώνας θα είναι στην Ιεράπετρα ο ημιμαραθώνιος και ο ημιμαραθώνιος του Βόλου που θέλω να τρέξω εδώ στην πόλη έναν γρήγορο ημιμαραθώνιο και να σπάσω το ρεκόρ διαδρομής που είχα κάνει το 2022. Θα τρέξω και σε άλλους αγώνες αλλά ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει το σίγουρο είναι στο πανελλήνιο που θα γίνει εδώ στην πόλη μας. Έχω και το ρεκόρ διαδρομής στον Βόλο και θέλω να το σπάσω».

Είσαι ικανοποιημένη απ’ αυτό που σου προσφέρει η Νίκη ή υπάρχει κάτι περισσότερο που θα ήθελες να γίνει;

«Ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένη. Είμαι και στην ακαδημία, έχω τις μικρές ηλικίες και μου αρέσει παρά πολύ. Ο κύριος Παύλος (σ.σ. Παρασκευόπουλος) είναι δίπλα μου συνέχεια και προσπαθούμε για το καλύτερο συνδυάζοντας δουλειά και προπόνηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον έφορο μας, Γιώργο Τάκη, που δεν αφήνει να μας λείψει τίποτα και είναι δίπλα μας σε όλα».

Χρήστος Θανασούλης

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.