Γ’ Εθνική: «Τελεσίγραφο ουσίας και όχι στα λόγια»…

Επιστροφή την 16η Μαρτίου θέλουν οι σύλλογοι, αλλιώς δεν γίνεται πρωτάθλημα

Οι ομάδες του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής εξέδωσαν μία ιδιαίτερα αυστηρή ανακοίνωση-αποστολή, επιρρίπτοντας ευθύνες και στρέφοντας τα πυρά τους προς πάσα κατεύθυνση, ζητώντας οριστικές και ξεκάθαρες απαντήσεις, όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος και όπως τονίζουν οι εκπρόσωποί τους το τελεσίγραφο που έχουν θέσει για επιστροφή στις προπονήσεις τη 16η Μαρτίου είναι ουσιαστικό και δεν διατυπώνεται για το… θεαθήναι…

Όπως σημειώνεται στη σχετική επιστολή, οι ομάδες του 4ου Ομίλου, μεταξύ αυτών και οι προερχόμενες από τη Μαγνησία (Διαγόρας Στεφανοβικείου, Θησέας Αγριάς, Δήμητρα Ευξεινούπολης και ΓΣ Αλμυρού) ζητούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις στις 16 Μαρτίου και να αρχίσει το πρωτάθλημα μέχρι τις 4 Απριλίου, αλλιώς αγωνιστική δράση για φέτος δεν θα υπάρξει. «Είναι τελεσίγραφο με ουσία και όχι μόνο στα λόγια» είναι το σχόλιο παραγόντων των συλλόγων, με τη στάση να είναι κοινή και τις διοικήσεις όλων των συμμετεχόντων στον 4ο  Όμιλο να είναι κοινή και ομόθυμη.

Σε αντίθετη περίπτωση, καμία ομάδα δεν βλέπει να υπάρχουν τα περιθώρια για διεξαγωγή και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, έστω και σε έναν γύρο όπως έχει προβλέψει και αποφασίσει ήδη η ΕΠΟ, με την Ομοσπονδία να έχει θέσει αρχικά ως καταληκτική ημερομηνία της έναρξης του πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου, πριν οι ομάδες επιστρέψουν και πάλι στον… πάγκο, με βάση την τελευταία ΚΥΑ για τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό, που εκδόθηκε το περασμένο Σάββατο.

Όπως είναι γνωστό, προπονήσεις αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, έστω και αν τα μηνύματα αρχίζουν και πάλι να αποκτούν θετική χροιά για την εισήγηση των λοιμωξιολόγων στη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής. «Θετική ήταν η εισήγηση και πριν λίγες μέρες και ξαφνικά μέσα σε ελάχιστες ώρες αυτή άλλαξε, με δικαιολογία τον μεγάλο αριθμό αθλητών και μελών συλλόγων και με φόντο τη διασπορά του κορωνοϊού» σχολιάζουν σχετικά παράγοντες συλλόγων σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Οι σύλλογοι πάντως δεν αισιοδοξούν. Μάλιστα βλέπουν ότι και να επιτραπεί η επιστροφή στις προπονήσεις, και ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό να μην ολοκληρωθεί, έστω και στον έναν προβλεπόμενο πλέον γύρο. Όσον  αφορά τα συνολικά εννέ αιτήματα που έχουν τεθεί μέσω της επιστολής, και οι ίδιοι οι παράγοντες ξέρουν ότι θα πρέπει να συναποφασίσουν Πολιτεία και ΕΠΟ, ωστόσο τονίζουν ότι μπορούν να υλοποιηθούν εφόσον  υπάρχει η σχετική θέληση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.