Ήττα για τη Νίκη στο κύπελλο, 0-1 από τον Παναιτωλικό

Στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16»

Tο γκολ του Ντουάρτε στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν αρκετό για τον Παναιτωλικό να περάσει με θετικό αποτέλεσμα από το Πανθεσσαλικό απέναντι τη Νίκη Βόλου. Το τελικό 0-1 δίνει το πλεονέκτημα στην ομάδα του Αγρινίου για πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, ενώ απομένει το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.

Η Νίκη ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος και αποδείχθηκε ανώτερη από τον Παναιτωλικό αλλά δεν μετουσίωσε τις τελικές ευκαιρίες σε γκολ, με τον Παναιτωλικό να πετυχαίνει το ένα και μοναδικό τέρμα στο τέλος του πρώτου μέρους του αγώνα.

Η νίκη τις ευκαιρίες, ο Παναιτωλικός το γκολ

Η Νίκη έδειξε να είναι ομάδα της πρώτης κατηγορίας και όχι ο Παναιτωλικός στο πρώτο μέρος του αγώνα, αλλά τελικά η ομάδα του Αγρινίου ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ. Πάντως οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με δύο ευκαιρίες για γκολ, καθώς στο 3’ ο Κάσσος έκανε το σουτ από δεξιά και ο Αντούνες κατάφερε να βάλει τελευταία στιγμή το πόδι του και να διώξει σε κόρνερ. Από την άλλη, ο ίδιος παίκτης στο 6΄, μετά από κόρνερ του Βλαχομήτρου, με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ροντρίγκες, χάνοντας μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία για γκολ.

Από εκεί και πέρα, η Νίκη πίεζε ψηλά ακόμη και όντας αμυνόμενη, με τον Παναιτωλικό από το 10ο λεπτό και μετά να προσπαθεί ν’ ανεβάσει ταχύτητες.  Έτσι, για τους φιλοξενούμενους στο 21’ ο Λούι έκανε τη σέντρα και ο Κορνέλιους προσπάθησε να κάνει την προβολή χωρίς αποτέλεσμα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μεντόζα εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά με τον Ντουάρτε να κάνει την κεφαλιά, ωστόσο μπλόκαρε ο Μπάγιτς

Ένα σουτ του Τζιώρα στο 29’ δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, ενώ στο 34’ ο Κάσσος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Τζοβάρας σούταρε για να ζητήσει πέναλτι σε χέρι αντιπάλου, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ζημιά για τη νίκη έγινε στο 44’… Ο Μεντόζα βγήκε στην πλάτη της «κυανόλευκης» άμυνας, και έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τουλάχιστον 4 παίκτες της Νίκης και ο επερχόμενος Ντουάρτε έκανε τη σκαστή κεφαλιά για να τη στείλει στα δίχτυα του Μπάγιτς, παρά την προσπάθεια που έκανε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων για να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Bέβαια, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ο Τζιώρας έβγαλε τη σέντρα, και ο Βλαχομήτρος έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, με τη Νίκη να χάνει σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει άμεσα

Δεν ήρθε η ανατροπή…

Πιο νευρική εμφανίστηκε η Νίκη στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, πιο συγκεντρωμένος από την άλλη ο Παναιτωλικός και κάπως έτσι διαμορφώθηκε η εικόνα της αναμέτρησης.

Στο 58’ μετά από κλέψιμο της μπάλας από τη Νίκη ο Βλαχομήτρος έκανε το συρτό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Βλαχομήτρος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, και ο Τζιώρας την προβολή αλλά κατέληξε εκτός αγωνιστκού χώρου η μπάλα. Από την άλλη, στο 68’ ο Τσουκαλάς έκανε ένα σουτ για να περάσει η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ροντρίγκες.

Ενώ ο Παναιτωλικός δεν ήταν σε καμία περίπτωση και τόσο απειλητικός, στο 82’ ο Κάσσος βρέθηκε στο έδαφος εντός αντίπαλης περιοχής αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης που ήταν κοντά στη φάση έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τελικά ο Παναιτωλικός πήρε αυτό που ήθελε, με τη Νίκη να πιέζει στα τελευταία λεπτά χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Τζοβάρας, Αλιατίδης (64’ λ.τ. Βασιλείου), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Μέτσε, Παναγιωτίδης (87’ Μπάλλας), Τσουκαλάς (87’ Μπόσιο), Τζιώρας (69’ Τσιμπούκας), Βλαχομήτρος (69’ Μιράντα).

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ροντρίγκες, Αντούνες, Βργκοτς (46’ Χουχούμης), Λούι, Βέργος, Μεντόζα (84’ Μόρσεϊ), Κορνίλιους, Ντουάρτε (84’ Φυτόπουλος), Μπελεβώνης Χ. (64’ Μπελεβώνης Σ.), Φλόρες, Τσιγγάρας (46’ Μπακαδήμας).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.