Καλύτερη η Νίκη Βόλου, 3-0 επί του Διαγόρα Ρόδου

Δεύτερο θετικό αποτέλεσμα για τους «κυανόλευκους»

Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος και με το ερώτημα αν ο Αλέκος Βοσνιάδης βρέθηκε για τελευταία φορά στον πάγκο της (δέχθηκε πάντως ένα θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο όταν κινήθηκε από τα αποδυτήρια στον πάγκο), η Νίκη Βόλου πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Διαγόρα Ρόδου χάρη στο τελικό 3-0, που διαμορφώθηκε από τα τέρματα που πέτυχε ο Πασχάλης Κάσσος στο 21’ και στο 29’ της αναμέτρησης, αλλά και ο Μιλούνοβιτς στο 88’.

Οι «κυανόλευκοι» έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτα 45 λεπτά, με τον Διαγόρα να εμφανίζεται πιο απειλητικός στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 60’, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να αλλάξει τον ρου του αγώνα. Έτσι, οι «κυανόλευκοι» έφτασαν στη δεύτερη φετινή νίκη τους στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Καθαρό προβάδισμα για επικράτηση

Με δύο τέρματα λοιπόν ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του αγώνα από πλευράς Νίκης, αποκτώντας έτσι καθαρό προβάδισμα για την επικράτηση, ενώ είχε και άλλες ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ.

Στα υπό έντονη βροχή πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν φανερή η διάθεση των παικτών της Νίκης να βγουν μπροστά, όμως το λάθος του Ανδρέου εκμεταλλεύτηκε ο Λαϊουέλ, για να πασάρει στον Αντεσίνα που σούταρε αλλά επενέβη ο Δημητρίου για ν’ ανακόψει την πορεία της μπάλας στο 6’.

Στο 8’ πάλι ο ήλιος διαδέχθηκε τη βροχή(!) και ο Μιράντα εκτέλεσε το φάουλ για να πιάσει την κεφαλιά ο Κάσος αλλά η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ στο 14’ ο Κυριακίδης σούταρε όντας λίγο πριν το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής για να έχει την ίδια κατάληξη η μπάλα.

Στο 21’ όμως ο Τοπαλίδης έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε και κινούμενος από δεξιά έκλεψε την μπάλα από τον Μανιώτη και κινήθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, πασάροντας στην κατάλληλη στιγμή στον επερχόμενο Κάσσο. Αυτός έκανε το σουτ που έπρεπε με τη σειρά του και σκόραρε για το 1-0, με το σύνολο των παικτών να πέφτει πάνω στον Αλέκο Βοσνιάδη για να πανηγυρίσουν μαζί του το τέρμα!

Ίδια ήταν και η φάση στο 25’ όταν ο Τοπαλίδης πάλι έκλεψε πάνω στη γραμμή από τον Μανιώτη και έκανε τη σέντρα για να έρθει ο Γαβριηλίδης να σουτάρει αλλά αυτήν τη φορά την έστειλε εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 29’ όμως έγινε το 2-0, όταν ο Κάσσος πήρε την μπαλιά, κάνοντας το ψηλοκρεμαστό σουτ και περνώντας την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα Γαλάνη, πετυχαίνοντας έτσι το δεύτερο τέρμα του αλλά και για την ομάδα του! Μάλιστα στο 31’ ο Κάσσος βγήκε μπροστά στον Γαλάνη και πάλι αλλά κάνοντας το ίδιο σουτ με λιγότερη δύναμη έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 34’ ο Αντεσίνα προσπάθησε να δώσει ανάσες στον Διαγόρα με ένα σουτ από θέση πλάγια δεξιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 38΄η Νίκη Βόλου φωνάζει για χέρι του Μανιώτη εντός περιοχής αλλά ο διαιτητής έδειξε απλά να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης στο έδαφος στο όριο της περιοχής βρέθηκε ο Μιράντα από σπρώξιμο, ενώ ακολούθησε σουτ του Τοπαλίδη με την μπάλα να σταματά σε σώματα αμυνόμενων.

Στο 43’ ο Μιράντα μιμήθηκε τον Τοπαλίδη και κλέβοντας την μπάλα την πέρασε από δεξιά εντός περιοχής στον Σιαφά, που άργησε όμως χαρακτηριστικά να σουτάρει και έχασε την μπάλα, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μιράντα έκανε ένα σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την άουτ.

Προσπάθησε να αλλάξει τις ισορροπίες ο Διαγόρας-Τρίτο γκολ στο τέλος για τη Νίκη

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Διαγόρας εμφανίστηκε αρκετά επιθετικός, με τον Αντεσίνα να επιμένει στο 47΄, χωρίς όμως να μπορεί να σουτάρει και την άμυνα της Νίκης να διώχνει.

Στο 49’ πάλι ο Μιράντα εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά με την άμυνα του Διαγόρα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ η μπάλα πήγε να ξεγελάσει τον Γαλάνη, καθώς «έσκασε» μπροστά του. Στο 56΄η άμυνα της Νίκης πάντως ξέχασε τον Μαγκάκη, που έγινε αποδέκτης της μπάλας, με τον Λαϊουέλ να δέχεται τη σέντρα εντός περιοχής, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 57’ ο Αντεσίνα ευνοήθηκε από τις κόντρες και έκανε ένα αδύναμο σουτ με τον Μπάγιτς να μπλοκάρει. Γεγονός είναι πάντως ότι μέχρι και το 60’ ο Διαγόρας έμοιαζε να έχει περισσότερη όρεξη και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, τη στιγμή που η έντονη βροχή βάρυνε τον αγωνιστικό χώρο και δεν ευνοούσε το να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.

Πάντως στο 65’ το μακρινό σουτ του Μέτσε απείλησε τον Γαλάνη, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ, ενώ ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια με τις δύο ομάδες να διατηρούν αγωνιστική ισορροπία. Από εκεί και πέρα στο 77’ ο Σιαφά έκανε ένα σουτ με πολύ καλές προϋποθέσεις, ωστόσο ο Γαλάνης έπεσε σωστά και απέκρουσε, με την αναμέτρηση ν’ αποκτά και πάλι γρήγορο ρυθμό και τη Νίκη να πιέζει ξανά για την επίτευξη κάποιου τέρματος.

Στο 88’ απλά μπήκε το κερασάκι στην τούρτα, με τον Γαλάνη να πέφτει μεν αλλά να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα, και τον Σιαφά να γίνεται κάτοχός της, περνώντας την στον Μιλούνοβιτς. Ο επιθετικός της Νίκης απλά την έσπρωξε στα αντίπαλα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Τοπαλίδης (84’ λ.τ. Μιλούνοβιτς), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κάσσος, Παναγιωτίδης (85’ Μπάλλας), Γαβριηλίδης (60’ Μέτσε), Κυριακίδης, Σιαφά, Μιράντα (55’ λ.τ. Τσουκαλάς), Δημητρίου.

Διαγόρας (Χοσάδας): Γαλάνης, Μαγκάκης, Πετράκης (67’ Οικονομίκος), Τάτσης, Μανιώτης, Παπαϊωάννου (75’ Καβαλιέρι), Καραμάνης, Παραστατίδης (46’ Βουγιουρτζής), Τσιαντούλας (46’ Μπούμπας), Λαϊουέλ, Αντεσίνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.