«Καθάρισε» από το πρώτο ο Ολυμπιακός Β., 2-0 τα Μετέωρα

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Β. με τα Μετέωρα
Με γκολ των Ζγκούρι στο 19' και του Λώττα στο 39'

Από το πρώτο μέρος και χωρίς άγχος «καθάρισε» ο Ολυμπιακός Βόλου τα Μετέωρα στο Πανθεσσαλικό με γκολ του Ζγκούρι στο 19’ και του Λώττα στο 39’. Οι ερυθρόλευκοι ήλεγξαν απόλυτα το ματς καθ’ όλη τη διάρκειά του, είχαν την απαραίτητη αποτελεσματικότητα στο πρώτο 45λεπτο, που είχαν και καλύτερο ρυθμό, ενώ στην επανάληψη μπορεί σε κάποια σημεία να είναι πιο χαλαροί, ωστόσο δημιούργησαν ευκαιρίες για τρίτο και τέταρτο γκολ. Το σκορ όμως δεν άλλαξε.

Χωρίς εκπλήξεις στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός Β.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου δεν είχε εκπλήξεις, αφού ο Σαχινίδης ήταν ο μοναδικός κλασικός προωθημένος και πίσω του έπαιξαν ο Λώττας ως επιτελικός και οι Ζγκούρι-Σερτζίνιο στα άκρα. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Ρόκας και Ναζίμ, ενώ στην άμυνα μπροστά από τον γκολκήπερ Γιακουμή την τετράδα αποτελούσαν οι Σάββας-Μπουτζίκος στα πλάγια και Λεάντρο-Οικονομόπουλος.

Αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός Β. στο πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός Βόλου ανέλαβε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 5’ ο Σερτζίνιο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, που πήγε στο αριστερό δοκάρι. Στο 15’ η μπάλα από τα αριστερά και τον Ζγκούρι, πήγε στον άξονα στον Λώττα κι αυτός άφησε πιο δεξιά για τον Σερτζίνιο, που με ωραίο σουτ ανάγκασε τον Ζαρόπουλο να εκτιναχθεί στο αριστερό του παραθυράκι και να αποσοβήσει το 1-0. Δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 19’, όταν ο Σαχινίδης με πλάτη στην εστία πάσαρε στον Ζγκούρι, που έκανε λίγο έξω από την περιοχή ένα συρτό αριστερό σουτ προς την εστία, το οποίο φαινόταν ότι θα πήγαινε στην αγκαλιά του Ζαρόπουλου. Ωστόσο, παρενεβλήθη στην προσπάθειά του να διώξει ο Ζήσης και άλλαξε ελαφρώς την πορεία της μπάλας, που ξεγέλασε τον τερματοφύλακα των Μετεώρων, ο οποίος τη μάζεψε από τα δίχτυα του, ενώ τα έβαλε δικαιολογημένα και με τον συμπαίκτη του (1-0). Στη συνέχεια τα Μετέωρα προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, χωρίς να μπορέσουν να πλησιάσουν καν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Τελικά, ο ανώτερος μεν, αλλά και αποτελεσματικός Ολυμπιακός Βόλου του πρώτου μέρους μπόρεσε να πάει με προβάδισμα δύο τερμάτων στ’ αποδυτήρια για το ημίχρονο, αφού ο Λώττας στο 39’ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ από θέση μέσα δεξιά στην απέναντι δεξιά γωνία έκανε το 2-0.

Δεν άλλαξε το σκορ στην επανάληψη παρά τις ευκαιρίες

Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Λώττας για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο της ομάδας του στο 65’, όταν πήρε το ριμπάουντ μετά από ασθενή απόκρουση αμυντικού των Μετεώρων σε γύρισμα του Σαχινίδη και ολομόναχος μέσα από την περιοχή και με όλο το τέρμα μπροστά του έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Στο 68’ ο ίδιος παίκτης πήγε να κρεμάσει από θέση πλάγια δεξιά εκτός περιοχής τον Ζαρόπουλο, όμως η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια και στον ουρανό των διχτύων από την εξωτερική πλευρά. Μάλιστα ο Λώττας είχε την ίδια έμπνευση περίπου από την ίδια θέση λίγο πριν τη συμπλήρωση μία ώρας αγώνα, αλλά ο Ζαρόπουλος είχε μπλοκάρει.

Στο 71’ τα Μετέωρα κέρδισαν φάουλ εκατοστά μακριά από τη γραμμή της περιοχής και το εκτέλεσε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Μαρούδας, που έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία με το αριστερό, χωρίς ν’ ανησυχήσει ο Γιακουμής.

Τρία λεπτά αργότερα την κεφαλιά του Οικονομόπουλου μετά το φάουλ του Μπουτζίκου μπλόκαρε ο Ζαρόπουλος, ενώ δεν είχε τύχη η κεφαλιά του Φλίγκου στο 76’. O ίδιος παίκτης καθυστέρησε μέσα στην περιοχή μετά το τακουνάκι του Λώττα, αλλά μπόρεσε να δώσει πιο αριστερά για τον Ζγκούρι, τον οποίον πρόλαβε με τάκλιν πάνω στο σουτ ο Ιωαννίδης.

Ο Φλίγκος ξανασυνεργάστηκε με τον Λώττα στο 87’ και σέντραρε από τα δεξιά για τον Ναζίμ, ο οποίος φάτσα με το γκολ προσπάθησε να σκοράρει με τα γόνατο, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι σε μία μεγάλη φάση για τους ερυθρόλευκους.

Ο Φλίγκος διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι στον Πανυτσίδη στο 90’. Ο φορ του Ολυμπιακού Βόλου βρέθηκε στο τετ-α-τετ, αλλά δέχθηκε καθαρό σπρώξιμο από πίσω, παρόλα αυτά χωρίς ισορροπία και πέφτοντας μπόρεσε να κάνει το πλασέ, με την μπάλα να κατευθύνεται προς την κενή από τερματοφύλακα εστία. Ωστόσο, ο Ζήσης πρόλαβε λίγο πριν τη γραμμή να διώξει σε κόρνερ. Από τη στιγμή πάντως που η φάση δεν κατέληξε σε γκολ, ο Πανυτσίδης θα μπορούσε να δώσει το πέναλτι. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του ματς, που έληξε με νίκη των ερυθρολεύκων με 2-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακουμής, Σαββάς, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Ρόκας (62’ Σκοπελίτης), Ναζίμ, Σερτζίνιο (84’ Κόλα), Ζγκούρι, Λώττας (90+ Παπαϊωάννου), Σαχινίδης (73’ Φλίγκος)

ΜΕΤΕΩΡΑ: Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης, Ζήσης, Φουρτούνης, Γεωργάκης (53’ Πολυζόπουλος), Παπαευθυμίου, Λίτσιος (78’ Ανδρεόπουλος), Ουζούνογλου, Σκόνδρας, Συράκος (62’ Μανώλης), Ιωάννου (69’ Μαρούδας)

*Το ματς παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Λάκης Μπακάλης, και ο γενικός αρχηγός της Νίκης Βόλου, Παντελής Πρόγκνι.

Ο Ζγκούρι δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του για το 1-0
Ο γιος του γνωστού οργανωμένου οπαδού των ερυθρολεύκων, Άκη Πλαγερά, βγήκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους παίκτες.
Το διαιτητικό τρίο με τους δύο αρχηγούς Ρόκα και Ζαρόπουλο
Αρκετός κόσμος παρακολούθησε την αναμέτρηση

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.