Κυπελλούχος ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός Βόλου, 1-0 τον Πύρασο στο Βελεστίνο

Σε ένα μέτριο παιχνίδι από τις δύο ομάδες

Το αυτογκόλ του Ρακή ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Ολυμπιακό Βόλου το κύπελλο ΕΠΣΘ της περιόδου 2023-24 , στον 52ο τελικό του θεσμού, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 0-1 στο Βελεστίνο σε βάρος του Πυράσου Νέας Αγχιάλου.

Σε μία αναμέτρηση με αρκετές δυνατές φάσεις, αλλά όχι με τόσες τελικές ή/και κλασικές ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε στο 42′ με το αυτογκόλ του Ρακή, του παίκτη που πέρυσι του στέρησε το τρόπαιο σκοράροντας ως παίκτης του Θησέα. Από εκεί και πέρα καταγράφονται κάποιες φάσεις, με τον Πύρασο να μην μπορεί να ισοφαρίσει έστω, αλλά ούτε ο Ολυμπιακός βρήκε δεύτερο γκολ. Γενικά το παιχνίδι ήταν μέτριο, με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται κουρασμένες και από την προσπάθεια που κατέβαλαν στο πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Βρήκε γκολ με… Ρακή ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Πύρασος έγινε απειλητικός μόλις στο 3’, όταν ο Κατσιγιάννης βρήκε τον μπέικο και αυτός σούταρε για να στείλει όμως την μπάλα άουτ. Ακόμη πιο σπουδαία ήταν η ευκαιρία του Ολυμπιακού Βόλου στο 5’, όταν ο Σέττος έβγαλε μετά από διεκδίκηση της μπάλας τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Ματτέα από πλεονεκτική θέση κατάφερε να αστοχήσει, σουτάροντας εντός περιοχής!

Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός Βόλου είχε και άλλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Ζέρης είδε την μπάλα να σταματάει στα πόδια του Ράπτη, που την έδιωξε μακριά από την εστία του.

Ο ρυθμός έπεσε κάπως στη συνέχεια, με τον Πύρασο να έχει τη σέντρα του Κατσιγιάννη στο 12’ από αριστερά, παράλληλα με την εστία του Σιδεράκη, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να παρέμβει για να σκοράρει. Από την άλλη, στο 26’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σέττος έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ράπτη.

Από την άλλη στο 40’ ο Καραγιώργος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμά του από τον Κούλπα εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Τελικά σύντομα ήρθε και το γκολ. Στο 41’ ο Ολυμπιακός Βόλου μετά από σέντρα του Καμπέρη είχε δοκάρι μετά από κεφαλιά του Μιχόπουλου, για να καταλήξει η μπάλα σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σκοπελίτης, με τον Ρακή να βρίσκει στη συνέχεια την μπάλα, για να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του, για το 0-1, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το ημίχρονο, με τον Πύρασο να μουδιάζει και τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει την ψυχολογία με το μέρος του.

Οι τραυματισμοί έριξαν τον ρυθμό

Στο 51’ προσπάθησε να γίνει απειλητικός ο Πύρασος, με τον Μπέικο να εκτελεί το κόρνερ και τον Μπέικο να κάνει την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα άουτ.

Στο 57′ από την άλλη, ο Ζέρης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ματτέα που κινούταν στη δεξιά πλευρά, για να προσπαθήσει αυτός να πλασάρει τον Ράπτη, αλλά η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστόμετρα δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Πυράσου.

Θέλοντας να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, ο Πύρασος προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου έβρισκε εκτεθειμένη έτσι την άμυνα της ομάδας της Νέας Αγχιάλου και προσπάθησε να βγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις. Στο 65′ πάντως καταγράφεται ολιγόλεπτη διακοπή, καθώς σε μία διεκδίκηση της μπάλας Σκοπελίτης και Ζέρης χτύπησαν στον αέρα κεφάλι με κεφάλι, με τον δεύτερο να χρειάζεται ιατρική φροντίδα με χτύπημα στη μύτη και τα χείλη, για να μπορέσει να συνεχίσει.

Νέα διακοπή καταγράφεται στο 75′ με τον Καμπέρη να τραυματίζεται και να ζαλίζεται, για να χρειαστεί κι αυτός ιατρική βοήθεια. Από εκεί και πέρα φάνηκαν να επηρεάζονται και οι υπόλοιποι παίκτες, με τον ρυθμό στην αναμέτρηση να πέφτει αρκετά.

Στο 87′ ο Ράπτης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα μετά από σουτ του Σκοπελίτη, ενώ ο Ρακής με το κεφάλι στο 88′ έστειλε την μπάλα στην αριστερή κάτω γωνία του Σιδεράκη, που κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Ο Πύρασος προσπάθησε να πιέσει στις καθυστερήσεις, όμως ο Ολυμπιακός Βόλου κράτησε όσο χρειαζόταν στην άμυνα, και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαιτητής Δημητριάδης κράτησε συνολικά 10 λεπτά καθυστερήσεων, εξαιτίας και των τραυματισμών.

Πύρασος Ν. Αγχιάλου (Δανόπουλος): Ράπτης, Λάμπος, Διαμαντόπουλος, Μιχόπουλος, Ρακής, Γαλανόπουλος, Γκαραβέλας (46’ Ροτζέριο), Τσιότρας, Μπέικος, Κατσιγιάννης (85′ Θεοδωρόπουλος), Καραγιώργος (80′ Ζαρίφης).

Ολυμπιακός Βόλου (Αρσένος): Σιδεράκης, Κακάμης, Καμπέρης, Αναστασίου (73′ Οικονόμου), Κούλπας, Γκαλίτσιος, Ματτέα (89′ Νούσιος), Κυρίτσης, Βλάχος (89′ Καρατσόλης), Ζέρης (73′ Παπακώστας), Σέττος (λ.τ. 39’ Σκοπελίτης).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.