Λύτρωση στο 91′ με Τσίτα για τον Ολυμπιακό Βόλου, 2-1 την Καλαμάτα!

Αγχώθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου αλλά τελικά κατάφερε να πάρει με 2-1 τη νίκη απέναντι στην Καλαμάτα για τη 19η αγωνιστική της Football League, αφού χρειάστηκε να περιμένει σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, για να πετύχει το τέρμα που του χάρισε τελικά τη νίκη. Το τέρμα του Τσίτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο βολιώτικο σύνολο που κοιτά με αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ένα γκολ του Τσιάρα μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε ελπίδες για μία άνετη νίκη στους οπαδούς και τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, ωστόσο ένα λάθος του Ξενοδόχοφ έδωσε τη δυνατότητα στην Καλαμάτα να ισοφαρίσει στο 31′.

Ιδανικό ξεκίνημα αλλά και μοιραίο λάθος…

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Σκοπελίτης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, για να γίνει το μπέρδεμα εντός της περιοχής της Καλαμάτας και η ασταθής απόκρουση του Στεφανάκου. Ο Τσιάρας ήταν εκεί και με παρέμβασή του η μπάλα κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-0!

Από εκεί και πέρα η Καλαμάτα προσπάθησε να βγει μπροστά, όμως η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού Βόλου ήταν αρκετά καλή περνώντας γρήγορα με τη σειρά του την μπάλα από το κέντρο. Μάλιστα, στο 15′ ο Κουτσιανικούλης έγινε αποδέκτης της στην κόντρα, για να σουτάρει έξω από την αντίπαλη περιοχή, στέλνοντάς την ωστόσο εκτός αγωνιστικού χώρου. Από την άλλη η κομπίνα Σκοπελίτης-Κέρι στο 18′ ανάγκασε τον Στεφανάκο σε μία δύσκολη απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ έξω από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, ενώ ένα λεπτό αργότερα έστειλε την μπάλα κόρνερ μετά από σουτ του Κουτσιανικούλη.

Παράλληλα οι συνεργασίες αναπτύχθηκαν επιτυχώς σε αρκετές φάσεις για τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως για παράδειγμα στο 24′ με τους Σκοπελίτη, Κουτσιανικούλη και Κέρι να αλλάζουν ωραία την μπάλα και με τον δεύτερο να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στο σώμα του Τριποτσέρη, ενώ στο 29′ ο Γραικός έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Τσίτας όμως δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, για να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με την άμυνα της Καλαμάτας να διώχνει.

Το λάθος του Ξενοδόχοφ όμως στο 31′, που δεν έδιωξε την μπάλα άμεσα, έδωσε τη δυνατότητα στον Μπουσμπίμπα να την κλέψει και μετά από δύο τρίπλες (αν και άργησε να σουτάρει) κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου για το 1-1…

Η ισοφάριση φάνηκε να αποσυντονίζει τους «ερυθρόλευκους», αν και είχαν την κατοχή της μπάλας και στη συνέχεια, ενώ η Καλαμάτα προσπαθούσε να βγει σε γρήγορες αντεπιθέσεις, όπως στο 41′, όταν ο Ιντρίσσι κέρδισε την προσωπική μονομαχία με τον Βοσνακίδη, για να σουτάρει και να μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

Άγχος, πίεση και… Τσίτας!

Να ψάξει ένα γρήγορο τέρμα θέλησε ο Ολυμπιακός Βόλου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και στο 47′ ο Σκοπελίτης έκανε το σουτ μετά από μπαλιά του Βασιλούδη, για να διώξει ο Στεφανάκος.

Το γρήγορο γκολ δεν ήρθε, αλλά στο 57′ καταγράφεται μία καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Μπουτζίκο να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά, για να πιάσει την κεφαλιά ο Τσίτας και να διώξει ο Στεφανάκος. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε τρία λεπτά αργότερα, με τον Γραικό να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Τσίτα με το κεφάλι να στέλνει την μπάλα άουτ. Για χέρι παίκτη της Καλαμάτας εντός περιοχής στο 61′ διαμαρτυρήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι», με τον διαιτητή Γρατσάνη να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η κατοχή υπήρχε για τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά οι ευκαιρίες δεν ήταν ανάλογες, με την Καλαμάτα από την άλλη να έχει μία καλή στιγμή στο 65′, με τον Ιντρίσσι να σουτάρει και να αναγκάζει τον Γιδόπουλο (είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Ξενοδόχοφ) να διώξει με υπερένταση. Βέβαια, για αρκετή ώρα στο δεύτερο μέρος του αγώνα ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ επέμενε να προσπαθεί να βγάλει φάσεις από τα πλάγια, δεν μπόρεσε να βρει τους διαδρόμους που ήθελε. Από την άλλη, εμφανίστηκε και η κόπωση από το 80′ και μετά, σε συνδυασμό με έναν τραυματισμό του Σκοπελίτη που τον ανάγκασε να σφίξει τα δόντια, για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση, και με την Καλαμάτα να δείχνει περισσότερες αντοχές και να προσπαθεί να βγάλει φαρμακερές αντεπιθέσεις.

Τελικά η πίεση της Καλαμάτας δεν κόστισε και ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τη λύση στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων και έστω και με μπόλικο άγχος κατάφερε να πετύχει το «χρυσό» γκολ. Ο Κέρι πέρασε στον Μπουτζίκο, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Τσίτας πετάχτηκε για να πιάσει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Στεφανάκου για το τελικό 2-1, ενώ η κεφαλιά του Ζερόμ ήταν η τελευταία απειλητική στιγμή για την Καλαμάτα, χωρίς αποτέλεσμα.

Κάρτες

Κίτρινες: 55′ Τσιάρας, 82′ Νταούντ/42′ Νατσιόπουλος, 62΄Χριστοφιλέας

Κόκκινες: –

Ολυμπιακός Βόλου: Ξενοδόχοφ (λ.τρ. 64′ Γιδόπουλος), Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης (46′Φαζός), Ρόκας (60′ Κόλα), Τσιάρας, Σκοπελίτης, Τσίτας, Κουτσιανικούλης, Βασιλούδης, Κέρι.

Καλαμάτα: Στεφανάκος, Χριστοφιλέας, Τόλι, Καντούτσης, Τριποτσέρης, Ζαχαρόπουλος, Πέεφ (58′ Ζερόμ), Νατσιόπουλος, Ιντρίσσι (70′ Αλεξόπουλος), Μπουσμπίμπα, Ηλιόπουλος (76′ Οσμάναγκιτς).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.