Με εκπληκτικό Φορτούνη πήρε σκορ πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός, έχοντας σε εκπληκτική ημέρα τον Κώστα Φορτούνη (δύο γκολ, μία ασίστ), νίκησε την Μπέρνλι (3-1) στο Φάληρο και πήρε το προβάδισμα για την είσοδο στους ομίλους του Europa League! Παρά την επιτυχία και το σκορ πρόκρισης, οι ερυθρόλευκοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία.

Ο Ολυμπιακός ουδέποτε στην ιστορία του έχει αποκλείσει αγγλικό σύλλογο. Και παρά το γεγονός ότι το ματς με την Μπέρνλι του στράβωσε στο πρώτο ημίχρονο (με το πέναλτι που υπέπεσε Καμαρά) οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-1.

Η ομάδα του Μαρτίνς έκανε το τέλειο δεύτερο ημίχρονο και απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, απαντώντας στο physical game της Μπέρνλι με ποδόσφαιρο.

Προφανώς και δεν περίμεναν στον Ολυμπιακό κάποιον διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από την Μπέρνλι. Κλασικός αγγλικός σύλλογος. Σταθερό 4-4-2 με τους παίκτες να στηρίζονται στη φυσική τους δύναμη. Καμία έκπληξη για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι χρειάστηκαν ωστόσο ένα τέταρτο για να συνηθίσουν στις συνθήκες. Και όταν το έκαναν βρήκαν γκολ στην πρώτη τους τελική. Ο Ποντένσε κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Φορτούνης το εκτέλεσε άψογα και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 19′.

Στο 29′ ο Σλοβένος ρέφερι δεν είδε το πέναλτι στον Ποντένσε (τράβηγμα από τον Λονγκ), στο 31′ ο Λάζαρος έβγαλε τη σέντρα αλλά δεν την πρόλαβε ο Πορτογάλος να τη σπρώξει στα δίχτυα και στο 32′ η απροσεξία του Καμαρά άλλαξε το ματς.
Ο μέσος του Ολυμπιακός πήγε με… χίλια στην φάση έπεσε πάνω στον Γουντ που έβαλε έξυπνα το σώμα του μπροστά από την μπάλα και ο Σλοβένος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης στο 33′ το εκτέλεσε εύστοχα για την ισοφάριση και στο επόμενο 12λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, κυριάρχησαν τα νεύρα, το σκληρό παιχνίδι των Αγγλων και άλλη φάση το ματς δεν είχε.
Παρά τα νεύρα που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» για τις αποφάσεις του Σλοβένου ρέφερι στο πρώτο ημίχρονο, εντούτοις ο Μαρτίνς κατάφερε να τα κρατήσει στ’ αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο πεισμωμένος να πάρει το ματς. Και το έκανε. Με μπροστάρη τον αρχηγό του. Ο Κώστας Φορτούνης με τρομερή ατομική ενέργεια κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε ο ίδιος και ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά στο 49′ έκανε το 2-1!

Αυτόματα η σπίθα άναψε και ο Ολυμπιακός διαπίστωσε ότι μπορεί να καθαρίσει το ματς. Και το έκανε στο 59′. Ο Καμαρά πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση των αμυντικών της Μπέρνλι έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Γκίμπσον, ο οποίος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ξεκάθαρο πέναλτι για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 3-1 για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός δεν έριξε τον ρυθμό του, αλλά οι παίκτες αστόχησαν στις φάσεις που βρήκαν (αυτή του Γκερέρο στο 73′ η πιο σημαντική).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος (84′ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (88′ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο.
ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάιτς): Χίτον, Τέιλορ, Κορκ, Γκουντμουντσον (76′ Βόουκς), Μπαρνς, Γουντ (62′ Ταρκόφσκι), Χέντρικ, Γκίμπσον, Γουόρντ (66′ Λένον), Μπάρντσλεϊ, Λονγκ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.