Μπέος: «Ένα αχούρι και μισό το ΕΑΚ Βόλου» (φωτογραφίες)

Επτά χρόνια απραξίας χωρίς έργα

Στην παραδοχή ότι το ΕΑΚ Βόλου παραμένει ένα αχούρι και μισό, ενώπιον μάλιστα του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, προχώρησε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ενώ το γήπεδο παραμένει κλειστό ήδη από το 2018 με αιτιολογία την πραγματοποίηση έργων!

Τι είπε ο Αχιλλέας Μπέος για το ΕΑΚ Βόλου στον Λευτέρη Αυγενάκη; Ότι θα… ενοχλήσει τον Υφυπουργό Αθλητισμού μέσω και του Υπουργείου Οικονομικών, παραδεχόμενος ότι πρόκειται για ένα… αχούρι και μισό(!) και ότι χρειάζεται και στατική μελέτη για τις κερκίδες! Οπότε θέλει να φτιάξει και το ΕΑΚ Βόλου για να είναι κι αυτό διαθέσιμο όπως είπε γιατί το Πανθεσσαλικό δεν αρκεί!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στις δηλώσεις του στάθηκε τα δεδομένα που προκύπτουν από την Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη στις αρχές του 2021, προϋπολογισμού 502.820 ευρώ για έργα που αφορούν τον χώρο. Έτσι, σύμφωνα και με τον κο Αυγενάκη αναμένεται η δημοπράτηση του έργου για τοποθέτηση υβριδικού χλοοτάπητα, εμβαδού 9.000 τ.μ. και τοποθέτηση 1.250 νέων πλαστικών καθισμάτων.

Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, όπως τονιζόταν είχε υπογράψει χρηματοδότηση έργων που συμπεριλάμβαναν έργα βελτίωσης του ΕΑΚ Βόλου, με τον προϋπολογισμό να αγγίζει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα είχε γίνει γνωστό ότι υπέγραψε κονδύλια ύψους 600 χιλιάδων ευρώ προς τον ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου για έργα βελτίωσης του ΕΑΚ, έργο συγχρηματοδοτούμενο από τον Δήμο Βόλου και το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Κακά τα ψέματα το γήπεδο είναι κλειστό από το 2018-19 και όλοι θυμούνται τον Ολυμπιακό Βόλου να ξεκινά προετοιμασία στα τσιμέντα και μόλις φέτος το καλοκαίρι να μπορεί να κάνει την πρώτη προπόνηση στο ΕΑΚ Βόλου και από εκεί και πέρα πάλι τίποτα.

Οι φωτογραφίες από τη χθεσινή επίσκεψη Αυγενάκη στον χώρο είναι χαρακτηριστικές. Κάγκελα σε μαύρο χάλι, καθίσματα ξηλωμένα και όσα υπάρχουν ακόμη τοποθετημένα σε μαύρο χάλι, κερκίδες ημικατεστραμμένες με αποκολλημένα κομμάτια, ένας χλοοτάπητας που θα αντικατασταθεί, ένα τύπου matrix που φέρει ακόμη το λογότυπο του Ολυμπιακού Βόλου από το μακρινό παρελθόν και διαφημιστικές αναρτήσεις από την ίδια εποχή… Ένα μαύρο χάλι δηλαδή όσον αφορά τουλάχιστον τις κερκίδες και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά το πόσο καλό είναι και το ταρτάν.

Άξιο απορίας… Τι έχει γίνει από το 2018; Γιατί ενώ το ΕΑΚ Βόλου παραμένει κλειστό, δεν έχει προχωρήσει τίποτα, όπως τουλάχιστον φαίνεται από τις εικόνες; Τελικά, πότε θ’ αρχίσουν  τα έργα, και γιατί δεν έχει γίνει κάτι έως τώρα;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.