Μπουρνάκας: «Η νίκη με τον Ολυμπιακό Βόλου είναι για μας μισή κατηγορία»

Συνέντευξη στο magnesiasports παραχώρησε ο προπονητής του Ατρόμητου Παλαμά

Συνέντευξη στο magnesiasports παραχώρησε ο Γιάννης Μπουρνάκας, προπονητής του Ατρόμητου Παλαμά, πρώτου αντιπάλου του Ολυμπιακού Βόλου στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Συνέντευξη στον Χρήστο Θανασούλη

Ο Λαρισαίος τεχνικός δηλώνει ότι το κυριακάτικο (12/5) παιχνίδι είναι για την ομάδα του μισή κατηγορία, καθώς με δεδομένο ότι θα παίξει ξανά επίσης εντός έδρας με ΠΑΟ Κοίλων Κοζάνης και Μετέωρα, από τους οποίους θεωρητικά, όπως αναφέρει, ο Ατρόμητος είναι καλύτερος, και ότι θα πάρει στα χαρτιά το διπλό από τον Α.Σ. Νεοχωρίου Γρεβενών, εκτιμά ότι με 12 βαθμούς η άνοδος είναι σίγουρη.

Παράλληλα, τονίζει ότι το γεγονός πως η ομάδα του είναι γηπεδούχος δεν παίζει ρόλο, ενώ θεωρεί πως ο Ολυμπιακός Βόλου διαθέτει πιο πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές και διπλάσιο μπάτζετ, προσθέτοντας όμως ότι ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα θα παίξει κυρίως η ψυχοσύνθεση των παικτών, η ετοιμότητά τους και το τακτικό πλάνο.

Αναλυτικά η συνομιλία μας με τον κ. Μπουρνάκα:

Πώς περιμένετε το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, με δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες έχετε κοινό στόχο την άνοδο και διαθέτετε ποδοσφαιριστές με εμπειρία και μεγάλο μπάτζετ;

«Νομίζω ότι κάνετε κάποιο λάθος, διότι δεν έχουμε την ποσότητα των έμπειρων ποδοσφαιριστών διαθέτει ο Ολυμπιακός Βόλου. Εμείς έχουμε τέσσερις-πέντε έμπειρους παίκτες, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου περισσότερους.

Σε μας η ομάδα έχει στηθεί από πέρσι, όχι τόσο πάνω στην εμπειρία όσο πάνω στη φιλοδοξία, γιατί είμαι από πέρυσι στην ομάδα. Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου είναι έμπειρη.

Σε ό,τι αφορά το μπάτζετ, επειδή εμείς έχουμε πολλούς Καρδιτσιώτες, δεν χρειαζόμαστε τα ίδια έξοδα. Επειδή γνωρίζω, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το διπλάσιο μπάτζετ από μας, αλλά τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο μέσα στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με αυτοσκοπό και βάσει ονόματος να αλλάξει κατηγορία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει μία κατηγορία από ένα ματς και ειδικά από το πρώτο παιχνίδι.

Ξέρουμε ότι αυτοί οι αγώνες στα μπαράζ είναι πολύ δύσκολοι σε οποιαδήποτε έδρα και αν παίζεις. Εμείς θέλουμε να κυνηγήσουμε τη νίκη, γιατί πιστεύω ότι, αν κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι, αναγκάζουμε και τον Ολυμπιακό Βόλου, να χτυπήσει όλα τα επόμενα, κάτι που θα κάνει πιο εύκολη τη δική μας δουλειά.

Σίγουρα υπάρχει διάθεση, για να αλλάξει κατηγορία η ομάδα. Ο Ατρόμητος δεν δημιουργήθηκε από πέρσι, για να βγει πρώτος στην Καρδίτσα, αλλά για ν’ ανέβει κατηγορία».

Τι θα παίξει ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού;

«Στο πρώτο ματς μπορούν να παίξουν πάρα πολλά πράγματα ρόλο, όπως η ψυχολογία, η τακτική, το άγχος ή μπορεί να υπάρξει μία κακιά στιγμή. Ποτέ δεν ξέρεις. Το κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και για τον γηπεδούχο και για τον φιλοξενούμενο. Και οι δύο ομάδες γνωρίζονται, γιατί και εμείς έχουμε δει τον Ολυμπιακό Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου εμάς. Ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να αλλάξει κατηγορία βάσει ονόματος».

Η έδρα δεν παίζει ρόλο;

«Στα μπαράζ δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η έδρα όσο η ψυχοσύνθεση των ποδοσφαιριστών, κατά πόσο είναι έτοιμες οι ομάδες και η τακτική προσέγγιση του αγώνα. Ειδικά στο πρώτο ματς δεν παίζει κανένα ρόλο η έδρα. Η δική μας διάθεση είναι να κερδίσουμε το ματς, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία».

Πόσο σημαντικό θεωρείτε το παιχνίδι της Κυριακής;

«Μετά τον Ολυμπιακό Βόλου θεωρώ ότι έχουμε ένα καλό πρόγραμμα, καθώς παίζουμε στην έδρα μας με τον ΠΑΟ Κοίλων και με τα Μετέωρα, που θεωρητικά είμαστε καλύτεροι και από τους δύο, ενώ έχουμε και τους τρεις βαθμούς από το ματς των Γρεβενών. Πιστεύω ότι με 12 βαθμούς σίγουρα αλλάζεις κατηγορία. Επομένως, θέλουμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί είναι για μας μισή κατηγορία».

Με δεδομένο ότι έχετε παρακολουθήσει αρκετά τον Ολυμπιακό Βόλου, θα διαπιστώσατε ότι αρκετές φορές πήρε δύσκολες νίκες. Πώς το αξιολογήσατε αυτό;

«Όλες οι ομάδες, όταν παίζουν με τον καλύτερο, σίγουρα δίνουν κάτι παραπάνω. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πρωταθλητής και δύσκολα ή εύκολα τα κέρδισε τα ματς. Κανείς δεν θυμάται ούτε την απόδοση ούτε αν κέρδισε στο 90’. Εμείς θεωρητικά είμαστε πιο παραγωγική ομάδα και κερδίζαμε τα παιχνίδια πιο εύκολα απ’ ότι  τα κέρδιζε ο Ολυμπιακός Βόλου. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει κάτι για μένα. Τα μπαράζ είναι διαφορετικά ματς».

Πώς κρίνετε το γεγονός ότι αναμένεται μεγάλη παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου στο γήπεδό σας;

«Δεν επηρεάζει πουθενά αυτό. Είναι καλό να υπάρχει κόσμος και ας κερδίσει αυτός που πρέπει. Εμείς θέλουμε τη νίκη, είναι ξεκάθαρο».

Αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα η ομάδα σας;

«Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, που θεωρώ ότι θα τα ξεπεράσουμε, αν και οι περισσότεροι παίκτες είναι σε ετοιμότητα. Γενικά, εμείς δεν κρίνουμε την ομάδα με βάση μεμονωμένους παίκτες, αλλά είμαστε ομάδα συνόλου και λειτουργούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν στεκόμαστε σε καμία απουσία».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.