Ο Τάσος Δεληζήσης στο «Magnesiasports»: «Τα εισιτήρια δεν έδωσαν τα έξοδα της διαιτησίας ούτε σε ένα παιχνίδι»

Η δύσκολη αγωνιστικά και οικονομικά χρονιά για τη Δήμητρα Ευξεινούπολης

Η φετινή αγωνιστική περίοδος ήταν το απόλυτο crash test για τη Δήμητρα Ευξεινούπολης στη Γ’ Εθνική, μιας και πρωτάθλημα διεξήχθη σχεδόν κανονικά, σε αντίθεση με το περσινό που αρκέστηκε μόλις σε έναν γύρο. Υπό (σχεδόν) κανονικές συνθήκες το ερώτημα ήταν αν η  ομάδα της Ευξεινούπολης θα διεκδικήσει κάτι καλό ή αν θα αρκεστεί στην παραμονή. Η γρήγορη επίτευξη του δεύτερου στόχου και το πλασάρισμα ψηλά στη βαθμολογική κατάταξη στον απαιτητικό 3ο όμιλο άφησαν ικανοποίηση στα μέλη της ομάδας.

Όμως ο πρόεδρος Τάσος Δεληζήσης μετά την ικανοποίηση κοιτά και την επόμενη χρονιά και τονίζει μέσω του «Magnesiasports» ότι τα δεδομένα και ειδικότερα τα οικονομικά πρέπει ν’ αλλάξουν για να αντέξουν όλες οι ομάδες.

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

«Το βασικότερο είναι ότι σε μία δύσκολη χρονιά, σε έναν δύσκολο όμιλο και με τη λογική ότι υποβιβάζονταν οι μισές ομάδες, καταφέραμε και παραμείναμε στην κατηγορία, κατακτώντας μάλιστα και την τέταρτη θέση στη βαθμολογική κατάταξη, κάτι που για τον σύλλογο είναι πολύ ευχάριστο και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Το λέω και το πιστεύω γιατί πραγματικά διαφορετικά κατανοεί ο καθένας το πώς εξελίσσεται η χρονιά και οι δυσκολίες που υπάρχουν» ανέφερε λοιπόν αρχικά ο κ. Δεληζήσης, για να συμπληρώσει: «Ο όμιλός μας ήταν «φωτιά» και μέχρι την τελευταία αγωνιστική κρίνονταν ποια ομάδα θα πάρει τον τίτλο της πρωταθλήτριας και ποιες θα υποβιβαστούν, με τις διαφορές αγωνιστικά να είναι πολύ μικρές. Αυτό το δείχνει και ο βαθμολογικός πίνακας και δεν παίζουν πάντα ρόλο τα μπάτζετ ειδικά σ’ αυτήν την κατηγορία».

-Αγωνιστικά εμφανίζεστε ικανοποιημένος. Πόσο κόστισε όμως η επίτευξη των στόχων που είχατε θέσει;

«Αυτή η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη οικονομικά. Πέρα των ενεργειών που έκανε η Δήμητρα δεν πήραμε χρηματοδότηση από τη ΓΓΑ, που δηλώνει από την πλευρά της ότι πρόκειται για λάθος δικό μας. Ενημερωθήκαμε ότι η υποβολή της αίτησης ληξιπρόθεσμα και μάλιστα τον μήνα που δεν είχε γίνει καν φορολογική δήλωση. Αίτηση θεραπείας δεν προβλέπεται πάλι(!), οι πλατφόρμες κλείνουν και το παράπονό μας είναι ότι μείναμε εκτός διαδικασίας ενώ ουσιαστικά πρόκειται για επανεγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων (σ.σ. δηλαδή επιβεβαίωση στοιχείων που είχαν ήδη κατατεθεί τις προηγούμενες χρονιές)».

-Δηλαδή εκ των πραγμάτων, οικονομικά βρεθήκατε σε μειονεκτικότερη θέση σε σχέση με άλλους συλλόγους.

«Δείτε ότι δίνουν το δικαίωμα να συμμετέχει η ομάδα κανονικά στο πρωτάθλημα χωρίς κυρώσεις, αλλά εάν δεν γίνει η επανεγγραφή δεν λαμβάνει χρηματοδότηση. Αυτά τα χρήματα που πήραν και οι άλλες ομάδες, δηλαδή 12 χιλιάδες ευρώ, εμείς θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τα έξοδα μετακίνησης, κάτι που δεν μπορέσαμε τελικά να κάνουμε. Υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, αλλά δεν δίνεται και η δυνατότητα να διορθωθούν»!

«Αν δεν βοηθήσει η Πολιτεία…»

-Η χρονιά ολοκληρώθηκε, αλλά με αυτά που αναφέρετε δεν μοιάζει εύκολο να εκτιμήσει κανείς τι θα ακολουθήσει τη νέα περίοδο.

«Εμείς πρέπει να κάνουμε τις αρχαιρεσίες για να προκύψει και νέα διοίκηση, όπως είχαμε προγραμματίσει ήδη. Οι σκέψεις μου αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρη. Το εξοδολόγιο κάθε Κυριακής και γενικά τα κόστη για τη λειτουργία μίας επαρχιακής ομάδας είναι δύσκολο να στηρίζονται μόνο από μία διοίκηση εάν δεν υπάρχει και μεγαλύτερη βάση.

Αλλά θα σας φέρω και ένα παράδειγμα… Σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια η Δήμητρα δεν μπόρεσε από τα εισιτήρια να καλύψει τα έσοδα διαιτησίας».

-Πόσο όμως μπορεί ν’ αντέξει μία διοίκηση με αυτά τα δεδομένα και πώς;

«Γενικά το πρωτάθλημα και το άθλημα αν δεν στηριχθεί από την Πολιτεία και με την αναδιάρθρωση του χρόνου με 4 ομίλους και με 18 ομάδες στον καθένα, τα έξοδα μετακίνησης μόνο είναι 50 χιλιάδες. Αν δεν υπάρξει στήριξη από την Πολιτεία και γενικότερα να καταλάβουν τι θέλουμε και τι πιστεύουμε, είμαι της άποψης ότι οι επαρχιακές ομάδες θα λείψουν».

-Ας πούμε ότι μένετε και συνεχίζετε. Με το αγωνιστικό τι γίνεται; Υπάρχουν σκέψεις και πλάνα;

«Να δούμε τι θέλει ο κόσμος, να γίνουν οι εκλογές, να δούμε και τα δεδομένα από την Πολιτεία την επόμενη χρονιά, και θα δούμε. Σίγουρα, αν συνεχίσω στη διοίκηση, από πλευράς μου θα γίνει η προσπάθεια για κάτι παραπάνω σε σχέση με φέτος. Δεν θα μπούμε σε μία διαδικασία μόνο και μόνο για να πάρουμε μέρος και να δούμε πώς και προς τα πού θα πάει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.