O Βασίλης Βούζας στο Magnesiasports: «Αδικούν τους εαυτούς τους οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου»

Όπως τονίζει ο προπονητής της ομάδας 

Τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα ήθελαν τα μέλη του Ολυμπιακού Βόλου έως τώρα, με τη βαριά ήττα από τον Ηρακλή εσχάτως να έρχεται να προστεθεί ως κρίκος στην αλυσίδα των αρνητικών αποτελεσμάτων και το ερώτημα αν θα καταφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» να παραμείνουν στην κατηγορία της Super League 2 να πλανάται πάνω από την ομάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο «Magnesiasports» ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλης Βούζας η ομάδα και οι παίκτες έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους αφού διαθέτουν όλα τα φόντα για να πετύχουν τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

Xρόνος προφανώς και υπάρχει, αλλά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και οι εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα, δεν έστειλαν και τα καλύτερα δυνατά μηνύματα. «Είναι δεδομένο, σίγουρο ότι υπάρχει θέμα ψυχολογίας στην ομάδα. Ωστόσο είναι σίγουρος ότι με ένα θετικό αποτέλεσμα και με πολλή δουλειά, γιατί σίγουρα πρέπει να δουλέψουμε πολύ μέσα στο γήπεδο, νομίζω ότι θα βγει η ομάδα από αυτήν τη δύσκολη θέση και θ’ αλλάξει η ψυχολογία προς το καλύτερο, με αποτέλεσμα να βγάλουν και οι παίκτες πραγματικά αυτά που μπορούνε. Δεν έχουν παίξει σχεδόν σε κανένα παιχνίδι σύμφωνα με τις δυνατότητές του» είναι η πρώτη εξήγηση που δίνει ο Βασίλης Βούζας.

-Που οφείλεται όλο αυτό όμως; Ήταν στραβό το… κλήμα από την αρχή, ή όλα προέκυψαν στη συνέχεια;

«Υπάρχει χαμηλός μέσος όρος ηλικίας με αποτέλεσμα σ’ αυτές τις δύσκολες καταστάσεις να μην υπάρχουν αρκετοί έμπειροι παίκτες ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν και τα νεαρά παιδιά που δείχνουν ότι αυτήν την πίεση δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν σε πρώτη φάση. Είναι και ψυχολογικό. Αυτήν τη στιγμή η ομάδα έχει 3-4 παίκτες στην ουσία ας το πούμε πιο έμπειρους. Ο Σκοπελίτης, ο Φιλίποβιτς, ο Στάμου και ο Ξενοδόχοβ. Αυτοί είναι οι πιο έμπειροι. Το ρόστερ είναι νεανικό και είναι λογικό να έχει κάποια προβλήματα στη διαχείριση των αποτελεσμάτων περισσότερο».

-Αυτό μπορούμε να το δούμε υποθέτω συγκρίνοντας τα παιχνίδια πχ με ΟΣΦΠ Β’ και Ηρακλή;

«Υπάρχει μία διαφορά. Στον Ηρακλή ήταν το τέταρτο παιχνίδι μέσα σε έντεκα ημέρες. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει στην προετοιμασία του καλοκαιριού… Σίγουρα μία καλά προπονημένη ομάδα μπορεί ν’ ανταπεξέλθει. Θα έχει μία μείωση της απόδοσης, αλλά δεν θα έχει αυτή την κατάρρευση».

-Δεν είναι μόνο από τον κορωνοϊό λοιπόν ο επηρεασμός της φυσικής κατάστασης κάποιων παικτών…

«Είναι πολλά… Στην προετοιμασία, πρέπει να μπαίνουν οι εντάσεις με κάποια περιοδικότητα και να υπάρχει ξεκούραση, με rotation στους παίκτες. Μετά οι παίκτες που ήρθαν από κορωνοϊό είχαν πρόβλημα με έλλειμα φυσικής κατάστασης. Οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν τον Δεκέμβριο ήταν ανενεργοί για 1-,15 μήνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιος να είναι καλός σε ένα παιχνίδι και στο επόμενο να βγαίνει κούραση, κάτι που είναι φυσιολογικό. Έχουμε δουλέψει πάνω σ’ αυτό, αλλά είχαμε και τα κρούσματα πάλι μετά. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα τώρα, σε σχέση με αυτή που είχαμε με τα συνεχόμενα παιχνίδια».

-Αισιοδοξείτε κι εσείς όπως η διοίκηση ότι η ομάδα θα σωθεί;

«Εγώ αισιοδοξώ βάσει του ρόστερ που βλέπω. Έχουμε ποδοσφαιριστές που πολλές ομάδες θα ήθελαν να τους έχουν. Είναι παιδιά που αν ρωτήσεις μία άλλη ομάδα θα σου πουν ότι θα τους ήθελαν. Αν δεις το ρόστερ αυτής της άλλης ομάδας θα δεις εκεί μόλις δύο-τρεις παίκτες. Αδικούν τον εαυτό τους οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου. Παίκτες που είναι από την αρχή έχουν ποιότητα και το ίδιο ισχύει και γι’ αυτούς που ήρθαν. Απλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να παίξουν ως ομάδα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν είχαμε και καθαρό χρόνο να δουλέψουμε. Όταν τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα Τετάρτη-Κυριακή, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ούτε τακτική, ούτε να περάσεις κάποια πράγματα. Απλά διαλέγεις έντεκα να παίξουν, βλέπεις αποτέλεσμα και μετά πας στο επόμενο παιχνίδι. Δυστυχώς δεν ήταν οι ιδανικές συνθήκες. Τώρα που έχουμε ηρεμία ήδη η ομάδα παίζει καλύτερα. Αυτά είδαμε στις τελευταίες προπονήσεις. Οι παίκτες είναι πιο φρέσκοι, έχουν περισσότερες δυνάμεις για ν’ ανταποκριθούν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Θεωρώ ότι θα δούμε πραγματικά την ομάδα να παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες των παικτών. Θέλω να είμαι ρεαλιστής και να βλέπω τι παίκτες έχω στα χέρια μου, και πώς μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε καλύτερα. Δεν σας κρύβω ότι είναι καλοί ποδοσφαιριστές και αυτό λαμβάνω στην προπόνηση, έχοντας αδικήσει τους εαυτούς τους. Απλά για κάποιους λόγους και προσπαθούμε να τους εντοπίσουμε δεν βγαίνει στους αγώνες αυτό».

«Στην ίδια μοίρα η ομάδες για την παραμονή»

Αν πει κανείς την ίδια στιγμή ότι το φετινό πρωτάθλημα έχει κυλήσει ομαλά, σίγουρα δεν θα το έχει παρακολουθήσει. Πολλές αναβολές με κρούσματα κορωνοϊού, διακοπή της δράσης και εμβόλιμες αγωνιστικές που αυξήθηκαν στην πορεία του χρόνου δυσκόλεψαν παίκτες, προπονητές, διοικήσεις αλλά και φιλάθλους. Οπότε…

-Είναι ένα δίκαιο πρωτάθλημα όπως εξελίσσεται, με διακοπές, αναβολές απουσίες παικτών;

«Όχι δεν είναι. Αλλά αν δεν γινόταν έτσι δεν θα γινόταν καθόλου. Είναι ένα προβληματικό πρωτάθλημα με αρκετά θέματα που προσπαθούν όλοι οι σύλλογοι και οι προπονητές να τα διαχειριστούν και να τα επιλύσουν».

-Πάντως, κι εσείς πρέπει να έχετε ξεκαθαρίσει τι προκύπτει τόσο για την κορυφή όσο και για την ουρά.

«Η Βέροια έχει δείξει σταθερότητα και έχει ένα δυνατό ρόστερ. Έτσι όπως πάει θεωρώ ότι δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση. Βέβαια υπάρχει και η Λάρισα και η Ξάνθη, ενώ ακολουθεί και η Καρδίτσα. Έχει ξεκαθαρίσει θεωρώ η τετράδα».

-Από την άλλη, στην ουρά; Είχαμε και την περίπτωση της Καβάλας, που με τις αλλαγές που έγιναν δεν ξέρω κατά πόσο μειώνει τον δίκαιο χαρακτήρα του πρωταθλήματος.

«Έγινε μία ενίσχυση εκεί, αλλά δεν ξέρω πώς θα ανταποκριθεί η συγκεκριμένη ομάδα μέχρι τέλους, αν δεν έχει ένα μεγάλο ρόστερ και με παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή. Δείχνει ότι έβγαλε αντίδραση αλλά έχει πάλι μία κοιλιά στην απόδοσή της».

-Οι ομάδες που είναι κοντά σε εσάς;

«Θεωρώ ότι είναι περίπου στην ίδια μοίρα όλες. Μπορεί να κάνεις ένα θετικό αποτέλεσμα και αν επακολουθήσει κάτι θετικό μπορεί να έρθει μία μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Αλλά δύο ατυχή αποτελέσματα σε βάζουν σε περιπέτειες. Νομίζω ότι έτσι θα πάει μέχρι τέλους.  Η ομάδα που θα δείξει σταθερότητα και θα γίνει μία καλή χρήση του ρόστερ και εφόσον υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν ν’ ανταποκριθούν θα τα καταφέρει. Αυτό ψάχνουμε, να μειώσουμε τα προβλήματα και την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, να βρούμε έναν σταθερό κορμό που σ’ αυτόν θα γίνουν κάποιες αλλαγές ανάλογα με την κούραση, τυχόν τραυματισμούς ή κάρτες και να παίξει η ομάδα σύμφωνα με τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών της».

-Ένα σχόλιο τέλος για το παιχνίδι που προφανώς ακολουθεί με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα έχει ποιότητα και υπάρχει φιλοδοξία. Μπορεί να είναι νεαροί αλλά είναι και παίκτες που θέλουν να κάνουν καριέρα και σίγουρα θα προσπαθήσουν να παίξουν πολύ καλό ποδόσφαιρο για να κερδίσουν, διεκδικώντας μία θέση στην πρώτη ομάδα. Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα είμαστε καταδικασμένοι για τη νίκη. Το έχουν αντιληφθεί όλοι και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μία καλή πορεία από εδώ και πέρα, γιατί επαναλαμβάνω αδικεί η ομάδα την ιστορία της και τη φανέλα της, και οι παίκτες τους εαυτούς τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.