Ολυμπιακός Βόλου: Από τους αγώνες στην αναδιάρθρωση

«Ξένισε» η ήττα του Ολυμπιακού Βόλου στην Κατερίνη από τον Απόλλωνα Πόντου, κυρίως λόγω της καλής σχετικά εικόνας στα τελευταία παιχνίδια που συνοδεύτηκε με θετικά αποτελέσματα, αλλά και από μία ομάδα που θεωρητικά είναι από τις πλέον αδύναμες του φετινού πρωταθλήματος.

Ωστόσο το 2-0 σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου είναι δεδομένο, οπότε πλέον ο Βασίλης Βούζας και οι παίκτες του δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τη συνέχεια και τα δύο παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Μαθηματικά, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ακόμη πιθανότητες να φτάσει στην 3η θέση από την οποία απέχει αυτή τη στιγμή τρεις βαθμούς, καθώς εκεί βρίσκεται με 28 ο Πανσερραϊκός. Μαθηματικά και πάλι όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φτάσει στη δεύτερη θέση πού βρίσκεται η Βέροια με 34.

Βέβαια, πλέον από τη στιγμή που υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το νέο αθλητικό πλαίσιο, όλα αυτά μοιάζουν να έχουν σημασία μόνο για την υστεροφημία (όχι ότι η σημασία της είναι μικρή…). Από τη στιγμή που προχωράει η αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και η συγχώνευση των δύο κατηγοριών της Super League 2 και της Football League, o Ολυμπιακός Βόλου καλείται να κινηθεί σε άλλα μονοπάτια που έχουν διοικητικό και οικονομικό χαρακτήρα…

Ο Ευριπίδης Tσιμπανάκος έχει εξαγγείλει εδώ και αρκετό καιρό ότι προτίθεται να αποχωρήσει από τα διοικητικά της ΠΑΕ απευθύνοντας κάλεσμα σε όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται να αναλάβει τις τύχες της ομάδας εφόσον πληροί συγκεκριμένα κριτήρια. Από την άλλη πρέπει να κλείσουν όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με το μετοχικό κεφάλαιο (που θα πρέπει να φτάνει για τη νέα χρονιά τις 350 χιλιάδες ευρώ ενώ θ’ απαιτηθεί και εγγυητική ύψους 150 χιλιάδων ευρώ), με την ΠΑΕ ν’ αναφέρει ότι έχουν γίνει κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πάντως, απομένει να φανεί τι θα πράξει τελικά ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, και εφόσον εμμείνει στην απόφασή του, τι θ’ ακολουθήσει και από την πλευρά του Ερασιτέχνη του Ολυμπιακού Βόλου. Εφόσον πάντως ο κ. Τσιμπανάκος αποχωρήσει, τότε δύσκολα θα παραμείνει και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Χωρίς Παπαδημητρίου…

Όσον αφορά τα καθαρά αγωνιστικά, το ανακάτεμα της τράπουλας και η χρήση πολλών παικτών με μικρότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με άλλους, δεν δικαίωσε εκ του αποτελέσματος τον Βασίλη Βούζα.

Πάντως, στην Καβάλα την ερχόμενη Κυριακή ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου δεν θα έχεις τη διάθεσή του ούτε τον Ιάσονα Παπαδημητρίου που θα εκτίσει ποινή λόγω κίτρινων καρτών. Από την άλλη επιστρέφει ο Νίκος Μπουτζίκος, έχοντας εκτίσει τη δική του ποινή στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου, ενώ συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς Γκιοατά, Παπακώστας και Γραικός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.