Πάλεψε στο τέλος ο Ολυμπιακός Βόλου, ήττα 70-78 από τον Φίλιππο Βέροιας

Για τη 2η αγωνιστική της Β' Εθνικής μπάσκετ

Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός και πιο αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι καλύτερο απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας, από τον οποίο ηττήθηκε απόψε στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου με 70-78, παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του Νίκου Μπουντούρη στο τελευταίο δεκάλεπτο στο παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής μπάσκετ.

Το θετικό ήταν η παρουσία του κόσμου στο κλειστό, που στήριξε τους «ερυθρόλευκους» με τους Ντίαθ με 27 πόντους και Νίκολη με 21 να είναι οι πρώτοι σκόρερ του.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο προηγήθηκαν γρήγορα στην αρχή 0-8 με πόντους από τον Ελευθεριάδη, που ήταν και ο κύριος επιθετικός μοχλός για τον Φίλιππο, κερδίζοντας ακόμη και δύο συνεχόμενα γκολ φάουλ με τρίποντο, φτάνοντας τους 16 στο πρώτο δεκάλεπτο. Από την άλλη, ο Νίκολης με τρία τρίποντα κατάφερε να κρατήσει τον Ολυμπιακό Βόλου ζωντανό, που παρουσίαζε πολλά θέματα στην άμυνα…

Η καλύτερη άμυνα έφερε ένα 7-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου για να μειώσει σε 22-27, με τον Φίλιππο όμως να απαντά  με τρίποντα των Αποστολίδη και Ιγγλέζου. Ενώ στην άμυνα man to man έμοιαζε βελτιωμένος, στην περιφερειακή είχε εμφανώς πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι Βεροιώτες να τιμωρούν τον Ολυμπιακό Βόλου, που έψαχνε παράλληλα να βρει και ρυθμό στην επίθεση. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε και το 29-44 του ημιχρόνου, με τα 2-3 τελευταία λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου να μην είναι και τα πιο ποιοτικά εκατέρωθεν.

Δύο βολές του Ελευθεριάδη έκαναν το 31-51, δίνοντας για πρώτη φορά το +20 στον Φίλιππο μετά από δύο λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο, και εκεί περίπου κινούταν η διαφορά σε όλη την περίοδο,. Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ένταση αλλά όχι σκοράρισμα, κάτι που έμοιαζε πιο εύκολο να κάνει ο Φίλιππος Βέροιας.

Η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καλύτερη και η πίεση περισσότερη, οπότε με τον Ντίαθ να έχει βρει ρυθμό στην επίθεση (μαζί με τον Νίκολη), οι παίκτες του Νίκου Μπουντούρη κατάφεραν να μειώσουν κάπως (59-73 με κάρφωμα του Νίκολη 5’52’’ πριν το τέλος). Από εκείνο το σημείο και μετά ο Φίλιππος έκανε το ίδιο αμυντικά, αλλά το momentum ήταν στην πλευρά των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο 67-78 2’14’’ πριν το τέλος του αγώνα!

Οι «ερυθρόλευκοι» επιχειρούσαν να εμποδίσουν τους αντιπάλους τους να μην περάσουν καν το κέντρο του γηπέδου και να εξαντλήσουν τον χρόνο, κάτι που κατάφεραν μερικές φορές, αλλά η δική τους αδυναμία να βγάλουν αποτελεσματικά κάποιες επιθέσεις ήταν αυτό που κόστισε σ’ αυτήν την υπερπροσπάθεια. Με 12,9’’ να απομένουν, ο Ντίαθ με μία βολή διαμόρφωσε το 70-78, σκορ που ήταν και το τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 29-44, 46-67, 70-78

Ολυμπιακός Βόλου (Μπουντούρης): Γιάκας, Στεφόπουλος 2, Παρασχάκης, Νταραντάντας 2, Γουάμπα 16, Νίκολης 21 (4), Σταθούρος, Μπουντούρης Κ. 2, Δημητρόπουλος, Γιαννίκος, Μπουντούρης Σ., Ντίαθ 27 (2).

Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Αποστολίδης 14 (4), Ιγγλέζος 6 (2), Καραγιώργος 2, Νικάι 2, Δημάλης 3 (1), Ελευθεριάδης 27 (3), Ξενιτίδης 8 (1), Κωνσταντινίδης 6, Κάτζος, Μπένας 10 (2), Πολυμένης, Αμανατίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.