Παπαδούλης: «To Πανθεσσαλικό θα το πληρώσει η πόλη»

Λάβρος κατά της οικονομοτεχνικής μελέτης, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ

Για την οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας του Πανθεσσαλικού Σταδίου που κατέθεσε ο Δήμος Βόλου στην ΠΕΔ Θεσσαλίας μίλησε στο Ράδιο Ένα και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία» Απόστολος Παπαδούλης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και τονίζοντας ότι στο τέλος η πόλη θα κληθεί να πληρώσει το κόστος.

Όσον αφορά τη μελέτη υποστήριξε ότι αν αυτή είναι οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας τότε κάποιος έχει χάσει το μυαλό του και δεν ξέρει ούτε τι σημαίνει «οικονομοτεχνική», ούτε «μελέτη», ούτε «βιωσιμότητα», επικαλούμενος και ο ίδιος την επαγγελματική του δραστηριοποίηση και εμπειρία με τέτοιου είδους κείμενα.

«Τέτοια μελέτη δεν έχει πέσει στα χέρια μου μέχρι σήμερα. Εκείνες είναι μελέτες πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που έχουν την αξιοπρέπεια να ετοιμάζουν μία μελέτη για το μέλλον τους. Εδώ έχουμε έναν ολόκληρο Δήμο που δεν έχει το φιλότιμο να κοιτάξει το δικό του μέλλον. Μιλάμε για ένα μεγάλο project, υπάρχουν πολλά ζόρια εκεί, διότι το Πανθεσσαλικό για τη συντήρησή του θα πάρει από το ΕΤΑΔ 600 χιλιάδες ευρώ για επτά χρόνια. Άρα κάτι λιγότερο από 100 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, και είναι υποχρεωμένος ο Δήμος για να μην χρεώσει την πόλη και τους πολίτες να καταρτίσει ένα αξιόπιστο και σοβαρό επιχειρηματικό σχέδιο. Αυτά τα σχέδια έχουν ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας, αντί να έχει αυτά τα φληναφήματα και τις ανοησίες που έχει εκεί μέσα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως συμπλήρωσε η μελέτη δεν έχει περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, και έκανε λόγο για πονηριές χαμηλού βεληνεκούς. «Μόνο και μόνο γιατί (σ.σ. ο Αχ. Μπέος) έχει να κάνει με λωτοφάγους. Η πόλη τα ανέχεται αυτά και αν βγείτε έξω να βολιδοσκοπήσετε τον κόσμο γι’ αυτό, ο κόσμος θα πει ότι δεν τον ενδιαφέρει» υπογράμμισε ο κ. Παπαδούλης.

Συγχρόνως σημείωσε ότι προφανώς ο Αχιλλέας Μπέος ξέρει σε τι επίπεδο παίζει και ότι οι πολιτικές του ακουμπούν το μέσο επίπεδο της βολιώτικης κοινωνίας και είναι ικανοποιημένο. «Είμαι βέβαιος ότι στα δικά του τα λεφτά ο Μπέος δεν είναι τόσο ανοιχτοχέρης. Τι να συζητήσουμε; Αν κάποιος καταλαβαίνει τι είναι business plan; Αν το διαβάσετε είναι ανέκδοτο. Αυτός που το έγραψε έψαχνε περίεργες λέξεις στον Μπαμπινιώτη για να τις βάλει εκεί, όπως είναι η εξόρυξη νέων εσόδων» τόνισε

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βόλος-Δημιουργία-Ανατροπή», το ζήτημα που λέγεται «Πανθεσσαλικό» θα το πληρώσει η πόλη, «αυτή η αδιάφορη πόλη» όπως ανέφερε και συμπλήρωσε. «Οι 600 χιλιάδες ευρώ για επτά χρόνια ούτε για μαντζούνια δεν φτάνουν. Θα χρειαστεί αποκατάσταση, συντήρηση και εξοπλισμούς… για να μην φορτώσεις την πόλη με κόστη, θα πρέπει να ενεργοποιήσεις αυτήν τη δομή, να την αξιοποιήσεις και να της δώσεις ζωή για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, για να έχεις έσοδα».

«Αν δεν έχεις έσοδα τότε θα προστρέχεις να βάλεις κάποιους άλλους στο μετοχικό σου κεφάλαιο, που ελπίζω ότι δεν θα κάνουν την αποκοτιά να πάνε πίσω από ένα άρμα που δεν σώνει. Συν τις άλλοις ότι θα αποτελεί και μία σοβαρή δικαιολογία δαπανών» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.