Πλήρωσε τα αμυντικά λάθη ο Ολυμπιακός Β., ήττα με 2-1 από τον Απόλλωνα Λάρισας

Πλήρωσε αμυντικά λάθη, που δεν τα έκανε στα δύο προηγούμενα φιλικά με Καλαμάτα και ΑΕΛ ο Ολυμπιακός Βόλου και έχασε στη Φιλιππούπολη Λάρισας από τον τοπικό Απόλλωνα με 2-1 σε νέο φιλικό τεστ. Το θετικό είναι ότι δεν έμεινε για τέταρτο συνεχόμενο ματ άσφαιρος, αφού κατόρθωσε να σκοράρει με τον Μαρούδα στο 89’ μετά τα παιχνίδια με Α.Ε. Καρίτσας (ήττα με 1-0), Καλαμάτα (0-0), ΑΕΛ (ήττα με 0-1). Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Χατζής στο 34’ με πλασέ και στο 36’ με πέναλτι.

Ο Θωμάς Γράφας έβγαλε τα συμπεράσματά του και είδε τις αδυναμίες της ομάδας του και θα θελήσει να δουλέψει πάνω σ’ αυτές, αφού αυτό είναι το νόημα των φιλικών. Ο 49χρονος τεχνικός ξεκίνησε με τον Μακρυωνίτη κάτω από τα δοκάρια, τους Γραικό, Βοσνακίδη, Παπαϊωάννου και Μπουτζίκο στην άμυνα, τους Κόλα και Ρόκα στον άξονα με ρόλο ανασταλτικού χαφ, ενώ πίσω από τον φορ Τσίτα, τοποθετήθηκαν στα πλάγια οι Τζέφερσον και Σκοπελίτης και ανάμεσά τους ο Στεφάνοβιτς. Στο δεύτερο μέρος άλλαξαν αμοιβαία πτέρυγα οι Σκοπελίτης και Τζέφερσον, παίζοντας αμφότεροι με ανάποδο πόδι, με τον Βραζιλιάνο να πηγαίνει δεξιά.

Οι φάσεις του αγώνα

Στο 19’ είχαμε δοκάρι για τον Ολυμπιακό Β. με τον Βοσνακίδη, αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη, αφού ο προωθημένος στόπερ των ερυθρολεύκων ήταν σε θέση οφσάιντ, τη στιγμή που έγινε η προώθηση της μπάλας προς αυτόν από τον Τσίτα, ο οποίος στο 20’ ο έπιασε ένα σουτ ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Ακολούθησε η πρώτη μεγάλη φάση το ματς, που ανήκε στους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα είχαμε την εξαιρετική επέμβαση από τον Μακρυωνίτη, που απέκρουσε το ανάποδο ψαλιδάκι του Μπαλοτέλι μετά τη σέντρα του Σκούπρα. Η προειδοποιητική βολή είχε και συνέχεια για τους Λαρισαίους, που μέχρι το ημίχρονο κατόρθωσαν να σκοράρουν δύο φορές.  Αρχικά στο 34’ από λάθος της άμυνας ο Χατζής ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και πλάσαρε σωστά μέσα από την περιοχή για το 1-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βοσνακίδης υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Βοσνακίδη, ίσως και αχρείαστο. Ο Χατζής εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του ο Χατζής (2-0), πετυχαίνοντας παράλληλα και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 56’ η εκτέλεση φάουλ του Τζέφερσον κόντραρε σε κεφάλι παίκτη του Απόλλωνα που βρισκόταν στο τείχος και πέρασε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στη συνέχεια έγιναν αρκετές αλλαγές για τους φιλοξενούμενους, με τον Παπαϊωάννου να χρησιμοποιείται ξανά, όπως και την προηγούμενη Κυριακή ως αμυντικός μέσος και τον Φαζό να αποτελεί πλέον τον παρτενέρ του Βοσνακίδη στο κέντρο της άμυνας. Παράλληλα, την πρώτη του εμφάνιση, έστω και ανεπίσημη, έκανε για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου ο Αντώνης Τσιάρας, που λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας πήρε τη θέση του Κόλα.

Στο 89’ ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε το πρώτο του γκολ στα φιλικά. Ο Φαζό βρήκε τον  Κλεμέντε, ο οποίος προτίμησε να «σπάσει» την μπάλα στον Μαρούδα, που γύρισε ωραία το σώμα του και έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1. Μάλιστα ο σκόρερ της βολιώτικης ομάδας στο 90’ έβγαλε μία ωραία σέντρα για τον Πάσχο, που ήταν σε θέση βολής, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από θέση βολής, ανησυχώντας πάντως τους γηπεδούχους.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Γκέκας (83’ Καρδάμης), Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Κούλπας, Σουλιώτης,  Τασιούλης (29’ Νούσιος), Χατζής, Λίταινας, Ναζίμ (46’ Νύκταρης), Σιφναίος, Μπαλοτέλι

Έπαιξαν και οι Γαρυφαλλόπουλος, Καμπέρης, Σουλιώτης, Κωστούλας, Κοντοθανάσης, Γκουντρουμπής, Κακάμης, Γεωργακόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης (60’ Γιδόπουλος), Γραικός (62’ Πριόνας) , Μπουτζίκος (74’ Μπαρούτας), Παπαϊωάννου (77’ Καναβός), Βοσνακίδης, Ρόκας (60’ Φαζός), Κόλα (64’ Τσιάρας), Σκοπελίτης (84’ Πάσχος), Τζέφερσον (73’ Κλεμεντέ), Στεφάνοβιτς (64’ Πόζογλου), Τσίτας (60’ Μαρούδας)

*Να σημειωθεί ότι ο Ράντι ήταν στον πάγκο, αλλά δεν αγωνίστηκε, αφού είναι ανέτοιμος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.