Πρεμιέρα με ήττα 2-0 για τον Ολυμπιακό Βόλου-Ηττήθηκε στην Κοζάνη από την νεανική ΑΕΠ

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με το αριστερό χάνοντας 2-0 από την ΑΕΠ Κοζάνης στην πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής σε ένα ματς που θα αποτελέσει “μάθημα” για την συνέχεια!  Το “κάθε αρχή και δύσκολη” γνώρισε επί της ουσίας σήμερα στην Κοζάνη ο Ολυμπιακός Βόλου για τον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής που κατάλαβε πως τελικά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει η ομάδα να “περάσει” από δύσκολες έδρες!

Ενώ για μεγάλο διάστημα οι ερυθρόλευκοι είχαν την άκαρπη υπεροχή στο β΄ μέρος έδωσαν την ευκαιρία στη νεανική ομάδα της ΑΕΠ να πιστέψει πως μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι και έτσι έφυγε ηττημένος απο την Κοζάνη με 2-0!

Ο Ολυμπιακός Βόλου που στην πρώτη του φετινή “έξοδο” είχε και την συμπαράσταση αρκετών φιλάθλων του “πλήρωσε” αρχικά μια στιγμιαία αδράνεια στην άμυνά του και δέχτηκε γκολ στο 73ο λεπτό από τον Παπαζήση που έκανε το 1-0 για την ΑΕ Κοζάνης που στις καθυστερήσεις (94′) πανηγύρισε και δεύτερο γκολ με τον 17χρονο Κουλούσια για το τελικό 2-0.

Για τον Ολυμπιακό η πρώτη 11άδα στο πρωτάθλημα είχε Βολιώτικο χρώμα με 6 παίκτες από την Μαγνησία, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας ήταν στα 23 χρόνια.

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης ξεκίνησε την Βολιώτικη ομάδα με γκολκίπερ τον Ζαχαρία Καβουσάκη, στα πλάγια της αμυντικής γραμμής ήταν ο Αποστόλης Λάμπος δεξιά, ο Αντώνης Θεοδωρόπουλος αριστερά και οι κεντρικοί αμυντικοί ήταν ο Σεραφείμ Παπαϊωάννου και Στέργιος Ψιάνος.

Κεντρικά χαφ ήταν ο Κώστας Καμπέρης, ο Κλεβί Κόλα και ο Αλέξανδρος Αναστασίου, μεσοεπιθετικά και πλάγια κινούνταν οι Μάρκος Διαμαντόπουλος, Φίλιππος Σκοπελίτης και σε θέση φορ προωθημένος ήταν ο Γιάννης Ντινιωτάκης.

Η νεανική ομάδα της ΑΕΠ είναι χαρακτηριστικό πως ξεκίνησε το ματς με τέσσερεις 17χρονους και έναν 15χρονο και η 11άδα είχε μέσο όρο ηλικίας κάτω από τα 19, ενώ δεν είχε αποστολή 20 παικτών αλλά 18άδα!

Στο πρώτο ημίχρονο που κύλησε χωρίς γκολ και πολλές φάσεις, ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή την υπεροχή αλλά όχι και την ουσία, ενώ υπήρξαν και λάθη στις μεταβιβάσεις της μπάλας που δεν βοήθησαν στην δημιουργία τελικών προσπαθειών.

Πάντως η Βολιώτικη ομάδα, κέρδισε αρκετά φάουλ εκτός περιοχής με την πρώτη και μοναδική ουσιαστικά απειλή για την Κοζανίτικη εστία να είναι στο 15ο λεπτό όταν με στημένη τη μπάλα, την ωραία εκτέλεση από τον Κόλα απέκρουσε σε κόρνερ ο 17χρονος τερματοφύλακας Καλιαμπάκας.

Η ΑΕΠ Κοζάνης δεν έκανε ευκαιρία αν και στο 43΄θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ένα λάθος γύρισμα προς την Βολιώτικη εστία, κάτι όμως που διορθώθηκε από τον Παπαϊωάννου και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με το 0-0.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και τον Ολυμπιακό στο πρώτο τέταρτο να “σπαταλά” δυο ευκαιρίες όταν στο 54΄ο Σκοπελίτης σούταρε ψηλά πάνω από την αντίπαλη εστία και στο 59΄στην εκτέλεση φάουλ από τον Διαμαντόπουλο η μπάλα έφυγε άουτ.

Σιγά σιγά η ομάδα του Ολυμπιακού προσπαθούσε να γίνει πιο επιθετική στο 61′ κεφαλιά του Σκοπελίτη κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ, αλλά στο 73΄αδράνησε στην άμυνα δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΠ να πάρει προβάδισμα στο παιχνίδι. Ο Παπαζήσης ελίχτηκε στην Βολιώτικη περιοχή και με σουτ πέτυχε το 1-0.

Ως το τέλος ο Ολυμπιακός προσπάθησε χωρίς επιτυχία να αποφύγει την ήττα αλλά και πάλι δεν είχε καθαρό μυαλό και ουσία με την ΑΕΠ Κοζάνης στο 94΄ – να εκμεταλλεύεται το ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν βγει μπροστά –  και με τον 17χρονο Μιχάλη Κουλούσια να πετυχαίνει κι 2-0…

Διαιτητής: Δήμος Τζάμος (ΕΠΣ Καστοριάς)

Κιτρινες: 24΄Ντόβας, 33΄Αδαμόπουλος, 57΄Δαλλής, 63΄Αναστασίου, 82΄Ντινιωτάκης, 84΄Μ. Σάλλα

ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ (Εουτζένιο Σένα): Καλιαμπάκας, Αδαμόπουλος, Ντόβας, Κυρκυλιανίδης, Λιάκος, Κουλούσιας, Παπαζήσης, Τσελεπής (74΄Καραγιαννίδης), Σάλλα Ρίντι, Παπαναστασίου (67′ Σάλλα Μάριο), Δαλλής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Καβουσάκης, Λάμπος (76′ Σταμπουλής), Θεοδωρόπουλος (76΄Καρατσόλης), Παπαϊωάννου, Ψιάνος, Καμπέρης (68΄Κατσαγεωργίου), Κόλα, Αναστασίου, Ντινιωτάκης, Σκοπελίτης (86′ Μυλωνάς), Διαμαντόπουλος.

Η παρουσία του κόσμου ήταν ότι ξεχώρισε στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Κοζάνη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.