“Προπόνηση” για τον Ολυμπιακό Β., 0-9 τον Πηλέα

Ο Ζγκούρι ελέγχει την μπάλα, ενώ Μπαρμπαγιαννάκος και Παλάσης παρακολουθούν

Προπόνηση ήταν για τον Ολυμπιακό Βόλου το ματς με τον Πηλέα στο ΕΤΒΑ για την πρώτη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, με του ερυθρόλευκους να κερδίζουν με 0-9, σημειώνοντας τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος και πέντε στο δεύτερο. Από δύο γκολ έβαλαν οι Σκοπελίτης και Σαχινίδης και από ένα οι Κόλα, Παπαϊωάννου, Ζγκούρι, Καναβός και Πατσής.

Ο Περικλής Αμανατίδης επέλεξε τον Παλιούρα κάτω από τα δοκάρια, οι  Παπουτσογιαννόπουλος (δεξιά) και Σάββας (αριστερά) ήταν στα πλάγια της άμυνας, ενώ οι Νόνης και Παπαϊωάννου στο κέντρο αυτής. Κόλα και Ρόκας ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ο Καναβός μπροστά τους, δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Σκοπελίτης, αριστερά ο Λώττας και φορ ο Ζγκούρι.

Το πρώτο μέρος

Όπως ήταν φυσικό, ο Ολυμπιακός Β. είχε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων από το πρώτο λεπτό και ο Πηλέας προσπαθούσε φιλότιμα να αμυνθεί. Στο 2’ ο Ζγκούρι αστόχησε σε τετ-α-τετ μετά από κάθετη του Παπουτσογιαννόπουλου, ενώ στο 5’ σχεδόν πάνω στη γραμμή απέκρουσε αμυντικός το πλασέ του Κόλα μετά από «σπάσιμο» του Σάββα. Στο 7’ το αριστερό διαγώνιο σουτ του Καναβού μετά από ατομική του προσπάθεια πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 9’ ο Ζγκούρι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά πρόλαβε να του βάλει την κόντρα αμυντικός.

Τελικά στο 11’ ήρθε το γκολ. Ο Κόλα κατέβασε την μπάλα μετά από απόκρουση της άμυνας, έκανε θαυμάσια προσποίηση σε αντίπαλο και με άψογο σουτ στη δεξιά γωνία έγραψε το 0-1.

Στο 17’ ο Καναβός είχε κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι μετά τη σέντρα του Παπουτσογιαννόπουλου από τα αριστερά και στο 21’ το συρτό φάουλ του Λώττα πήγε λίγο άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 22’ μετά από μπαλιά του Σκοπελίτη από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι ήταν ολομόναχος ο Λώττας, το τεχνικό σουτ του οποίου πήγε λίγο δίπλα από το αριστερό παραθυράκι.

Στο 32’ σημειώθηκε το 0-2, όταν ο Ζγκούρι, που δευτερόλεπτα πριν είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία, πάσαρε στον Σκοπελίτη κι αυτός με δεξί σουτ πέφτοντας έβαλε το γκολ, παρόλο που βρήκε την μπάλα ο Κωτούλας.

Στο 34’ διαδοχικά σουτ των Σάββα και Ζγκούρι πήγαν πάνω σε σώματα, ενώ στο 35’ ο Ζγκούρι φάτσα με το γκολ έστειλε την μπάλα με το κεφάλι πάνω από την εστία. Στο 42’ ο Λώττας ελίχθηκε ωραία και σούταρε προς την εστία μέσα από την περιοχή, αλλά πρόλαβε και τον κόντραρε αντίπαλός του και εν τέλει στο 43’ ο Σκοπελίτης άψογο δεξί πλασέ στην αριστερή γωνία μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-3.

Ένα λεπτό μετά (44’) το ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Κόλα απέκρουσε με εκπληκτικό τρόπο ο Κωτούλας σε κόρνερ, ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με το τέταρτο γκολ των ερυθρολεύκων με κεφαλιά του Σεραφείμ Παπαϊωάννου από κοντά μετά από κόρνερ του Κόλα από τα αριστερά.

Το δεύτερο μέρος

Στο 68’ ο Καναβός νικήθηκε από τον Φηύγα σε τετ-τετ, με την μπάλα να φεύγει κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Κόλα από τα αριστερά. Η μπάλα πήγε στο κεφάλι του Ζγκούρι, που έστειλε την μπάλα στο αριστερό πλαϊνό δίχτυ της αντίπαλης εστίας, κάνοντας το 0-5. Στο 57’ το πλασέ του Σαχινίδη πήγε στο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Παπαϊωάννου απέτυχε να σκοράρει σε κενή εστία.

Στο 76’ ο Νόνης μόνος με το κεφάλι αστόχησε μετά το φάουλ του Κόλα, ενώ στο 82’ ο Σαχινίδης βγήκε μόνος με τον Φηύγα, που απέκρουσε, αλλά ο Καναβός σε κενή εστία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-6.

Στο 83’ με δυνατό σουτ του Πατσή από το ύψος του πέναλτι έγινε το 0-7, στο 85’ το εκτός περιοχής σου του Παπουτσογιαννόπουλου έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 86’ ο Φηύγας απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Πατσή.

Στο 88’ο γκολκήπερ του Πηλέα πάλι έκανε το ίδιο στο σουτ του Κόλα, αλλά ο Σαχινίδης πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει (0-8), ενώ σε άδειο τέρμα έβαλε ο ίδιος παίκτης το δεύτερο προσωπικό του γκολ μετά από πάσα του Ζγκούρι από τα δεξιά στο 90’. Έτσι, διαμορφώθηκε το 0-9, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου να φωνάζουν συνθήματα για το ματς με τον Οικονόμο στην Τσαριτσάνη.

Να τονιστεί ότι ένταση υπήρξε μεταξύ Τσιμπανάκου και Πέρη Μπαρμπαγεωργόπουλου πριν την έναρξη του ματς.

ΠΗΛΕΑΣ: Κωτούλας (46′ Φηύγας), Πάσχος, Βαρσαμάς, Δεδούσης, Μπάτης, Μπαρμπαγεωργόπουλος, Μακρής (57’ Κόπανος), Σαραφίδης (52’ Αναστασόπουλος), Παλάσης (87’ Ματθαίου), Μπαρμπαγιαννάκος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Παλιούρας, Σάββας (46’ Μαργαρίτης), Παπαπουτσογιαννόπουλος, Νόνης, Παπαϊωάννου, Ρόκας  (46’ Πατσής), Σκοπελίτης (46’ Σαχινίδης), Κόλα, Καναβός, Λώττας (46’ Σερτζίνιο), Ζγκούρι

Ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως ξεκίνησε στο ΕΤΒΑ
Η βασική ενδεκάδα του Πηλέα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.