Σιουμουρέκη στο «Magnesiasports»: «Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει όλο το πακέτο»

Η νεαρή καλαθοσφαιρίστρια σχολιάζει το W Rising Stars και την προσπάθεια ανόδου στην Α2 Εθνική

Έξι και πλέον μήνες έμεινε εκτός δράσης η νεαρή καλαθοσφαιρίστρια του Ολυμπιακού Βόλου Βασιλική Σιουμουρέκη, αφού χρειάστηκε επέμβαση αποκατάστασης προκειμένου το γόνατό της να επανέλθει σε… αγωνιστική κατάσταση. Όμως τα πεπραγμένα δείχνουν ότι ο σοβαρός τραυματισμός της δεν είχε επιπτώσεις στο παιχνίδι της, κάτι που φάνηκε και στο φετινό W Rising Stars, στο οποίο πήρε μέρος με το «ερυθρόλευκο» σύνολο των Νεανίδων, για να ποζάρει στις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες στο τέλος όντας η κάτοχος πέντε προσωπικών βραβείων!

Πολυτιμότερη παίκτρια της κανονικής περιόδου, πρώτη σκόρερ και ριμπάουντερ, πρώτη στις ασίστ και στην οικονομία ήταν τα… τρόπαιά της σε ένα απαιτητικό όπως φάνηκε τουρνουά, με τον Ολυμπιακό Βόλου να φτάνει στον τελικό, όπου χρειάστηκε ο πρωταθλητής Κρόνος Αγίου Δημητρίου να τον λυγίσει. Η Βασιλική σε κάθε περίπτωση έδειξε ότι όχι μόνο μπορεί να ξεχωρίσει αλλά και να κάνει πολλά περισσότερα βήματα, σε ένα άθλημα που η δημοφιλία του το κάνει ακόμη πιο απαιτητικό…!

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

Η ομάδα Γυναικών του Ολυμπιακού Βόλου ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει σήμερα Σάββατο τον Ηρακλή Κοζάνης εκτός έδρας, στα μπαράζ ανόδου για την Α2 Εθνική, με τη νεαρή καλαθοσφαιρίστρια όμως να μην μπορεί ν’ ακολουθήσει, αφού έχει και τις υποχρεώσεις της Τρίτης Λυκείου, με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις μπροστά της και με στόχο της την είσοδο σε μία σχολή των Σωμάτων Ασφαλείας. Ωστόσο τονίζει ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει και σ’ αυτήν την αποστολή, και δεν έχει τίποτε να φοβηθεί.

-Επιστροφή μετά από τραυματισμό και με διακρίσεις μάλιστα… Ποια ήταν τα συναισθήματα όταν ξαναπάτησες στο παρκέ μετά από αυτό το εύλογο χρονικό διάστημα;

Δεν άλλαξε κάτι στις σκέψεις μου και στα συναισθήματά μου από τη μέρα που έπαθα τον τραυματισμό. Σίγουρα γύρισα με περισσότερη ενέργεια και πάθος να ξαναπαίξω και να είμαι στο παρκέ με τις συμπαίκτριές μου και τους προπονητές μου και θεωρώ ότι αυτό φάνηκε στο τελευταίο τουρνουά.

-Πέντε βραβεία κιόλας. Το περίμενες ότι θα καταφέρεις κάτι τέτοιο;

Η αλήθεια είναι πως όχι! Αλλά με την κατάλληλη υποστήριξη και από τις συναθλήτριές μου και των προπονητών μου τα καταφέραμε! Δείξαμε τι αξίζει ο Ολυμπιακός Βόλου κι εγώ αναδείχθηκε μέσα από την ομάδα μου.

-Φτάσατε στον τελικό αλλά στο τέλος δεν καταφέρατε να πάρετε την πρώτη θέση. Όταν τελείωσε η αναμέτρηση με τον Κρόνο τι σκέφτηκες;

Ο Κρόνος είναι πρωταθλητής στις Νεάνιδες και αυτό που σκέφτηκα είναι ότι καταφέραμε να τον κοντράρουμε. Να κοντράρουμε παίκτριες που σε κάθε παιχνίδι έχουν τέτοια ένταση και υψηλό βαθμό ανταγωνισμού. Παιχνίδια που εμείς δεν έχουμε στον Βόλο. Αυτό που περνάει ως μήνυμα στις σκέψεις μου είναι ότι από την επόμενη ημέρα (όπως και κάναμε) είναι να αρχίσουμε την προσπάθεια για το Πανελλήνιο.

-Ξεκινάνε και τα μπαράζ ανόδου για την ομάδα Γυναικών…

Δεν μας λείπει κάτι σε σχέση με τις άλλες ομάδες. έχουμε όλο το πακέτο! Οπότε πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα κοντράρει τις υπόλοιπες ομάδες και θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου. Δεν μπορώ να είμαι όμως στο πρώτο παιχνίδι στην Κοζάνη, αφού τρέχουν και οι υποχρεώσεις για την Τρίτη Λυκείου.

-Διάβασμα δηλαδή… Είναι και στις Πανελλήνιες υψηλοί οι στόχοι;

Θέλω να περάσω σε κάποια στρατιωτική σχολή ή σε σχολή Σωμάτων Ασφαλείας.

-Γιατί αυτή η επιλογή;

Γιατί σκέφτομαι τον εαυτό μου με μία στολή. Ή στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ή… μπασκετική!

-Φαντάζομαι με σιγουριά ότι και μετά το W Rising Stars, σε προσέγγισαν και άλλοι σύλλογοι… Τι σκέφτεσαι όταν γίνεται κάτι τέτοιο;

Σίγουρα κοιτάω τις δυνατότητές μου και περνάει από το μυαλό μου όλη η προσπάθεια, ειδικά από το χειρουργείο και μετά γιατί έχω αφιερώσει πολύ χρόνο στην αποκατάσταση. Σίγουρα, σε όποια πόλη και αν περάσω ως φοιτήτρια θα ήθελα να παίξω μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

-Ήρθε λοιπόν κάποια κρούση και μετά το W Rising Stars…

Όλο και κάτι ήρθε!

-Ο επόμενος αγωνιστικός στόχος;

Τώρα έρχονται και οι υποχρεώσεις της Εθνικής Νεανίδων, που έχει Β’ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρουμανία το καλοκαίρι. Να δούμε αν θα είμαι στην ομάδα…!

-Το μήνυμά σου στα κορίτσια που τώρα ξεκινούν να παίζουν μπάσκετ ή ν’ ασχολούνται με κάποιο άλλο άθλημα;

Ο Αθλητισμός προσφέρει πάρα πολλά στον άνθρωπο. Διδάσκει βασικές αξίες, όπως είναι ο σεβασμός, η πειθαρχία και αναπτύσσει σχέσεις και εντός και εκτός γηπέδου και το μπάσκετ είναι ένα πολύ υγιές άθλημα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.