Σκληρή απάντηση της Νίκης Βόλου στο εξώδικο της ΕΤΑΔ

«Μας οφείλετε 40.000, δε σας χρωστάμε τίποτα, δεν παραχωρούμε κανένα χώρο»

Σκληρή απάντηση έδωσε η Νίκη Βόλου στην ΕΤΑΔ με εξώδικη δήλωση-καταγγελία μετά το εξώδικο της Εταιρείας Ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, με το οποίο ζητούσε τόσο από τη Νίκη όσο και από τον Ολυμπιακό Β. να αδειάσουν τους χώρους που χρησιμοποιούν στο Πανθεσσαλικό, γιατί δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Στην απάντηση της Νίκης τονίζεται ότι όλοι οι όροι της σύμβασης έχουν εκπληρωθεί, αφού ο βολιώτικος σύλλογος δαπάνησε πάνω από 80.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί  από τον υπεύθυνο μηχανικό του σταδίου αλλά και από υπάλληλο των ΕΤΑΔ.

Έτσι λοιπόν μ’ αυτό το ποσό η Νίκη έχει προκαταβάλει ενοίκια τριών ετών ως τις 20 Ιουνίου του 2020 και έχει καλύψει και το ποσό των 5.000 περίπου ευρώ, που αντιστοιχεί στο 10% της οφειλής της παλιάς ΠΑΕ.

Αν μάλιστα αφαιρεθούν αυτά τα ποσά, μένει ένα ποσό 40.000 ευρώ, που οφείλει η ΕΤΑΔ στη Νίκη, η οποία όχι μόνο δε χρωστά, αλλά της χρωστούν τα Τουριστικά Ακίνητα. Μάλιστα, εκπρόσωποι της ΕΤΑΔ, που τώρα ανακάλυψαν χρωστούμενα της Νίκης, είχαν προτείνει συμψηφισμό της οφειλής με άλλους είδους παροχές προς το βολιώτικο σωματείο, όπως αναφέρεται στην καταγγελία της Νίκης, κάτι που σημαίνει ότι η οφειλή της ΕΤΑΔ αναγνωριζόταν πριν λίγο καιρό από τα στελέχη τηw. Επίσης σημαντικό είναι ότι από την πλευρά της Νίκης Βόλου δηλώνεται κατηγορηματικά ότι δε θα παραχωρήσει κανένα χώρο, που της έχει παραχωρηθεί νομίμως και πως ο σύλλογος επιφυλάσσεται για τυχόν υποβολή μηνύσεων στους υπευθύνους της ΕΤΑΔ.

Αναλυτικά το εξώδικο-καταγγελία της Νίκης που κοινοποιείται προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της “Εταιρία Ακινήτων Δημοσιου Α.Ε.” και προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της “ΤΑΥΠΕΔ Α.Ε:

«Σε απάντηση της από 04/07/2019 Εξωδίκου Δήλωσης Πρόσκλησης σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1.Έχουμε  εκπληρώσει όλους τους όρους της με  αριθμό. Πρωτ.: 6441/08-08-2017 απόφασης- συμφωνίας  της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε, με το σωματείο μας και, επομένως, αυτών των όρων – υποχρεώσεων του άρθρου 13 της συμφωνίας, καθόσον για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και της αδειοδότησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου δαπανήσαμε πλέον των 80.000 ευρώ , τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από τον υπεύθυνο μηχανικό του Σταδίου αυτού και υπάλληλό σας, (βλ. την από 18/07/2018 τεχνική έκθεση του υπαλλήλου αυτού).

Συνεπώς είναι πρόδηλο ότι το μεν έχουμε προκαταβάλει από τον Αύγουστο του 2017 τα ενοίκια τριών ετών ήτοι: μέχρι τις 20 Ιουνίου 2020 καθώς και το ποσό των 5000 ευρώ περίπου, το οποίο αντιστοιχεί στο 10% των  οφειλών της παλαιάς ΠΑΕ προς την εταιρία σας.  σύμφωνα με το άρθρο 13  της ανωτέρω συμφωνίας. Το δε υπόλοιπο ποσό των 40.000 ευρώ, που μας οφείλετε, εκπρόσωποί σας μας έχουν προτείνει συμψηφισμό με άλλες είδους παροχές προς το σωματείο μας (εκμετάλλευση κυλικείου κ.λ.π ).

Υπό τα δεδομένα αυτά, τα οποία άλλωστε δεν μπορούν να αμφισβητηθούν η ως άνω εξώδικη δήλωση πρόσκλησή σας , είναι όσον αφορά το σωματείο μας (Γ,Σ,Β “Η ΝΙΚΗ” ) παντελώς ανακριβής και ως εκ τούτου καθίσταται άνευ αντικειμένου.

  1. Καταγγέλλουμε, περαιτέρω, ότι :

-Aρνηθήκατε επί 2 (δύο) έτη, τελείως καταχρηστικά, να προβείτε στην τυπική καταγραφή  των όρων της συμφωνίας, παρά το ότι αυτή λειτουργούσε κανονικά και εκπληρώναμε τους όρους της.

-Πριν τη λήξη της δικής μας συμφωνίας έχετε προβεί παρανόμως  σε συμφωνία  για παραχώρηση των ίδιων χώρων με την ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ  Ν.Π.Σ. Και

– Αιτία της επιδοθείσας εξώδικης δήλωσης σε μας αποτελεί η απόφαση να μας εκδιώξετε παρανόμως, προκειμένου να παραχωρήσετε το χώρο στην ανωτέρω ΠΑΕ.

  1. Επιφυλασσόμαστε ρητά ν’ αξιώσουμε όλες τις δαπάνες (θετικές και αποθετικές ζημιές) στις οποίες έχουμε προβεί. Επίσης, επιφυλασσόμαστε για τυχόν υποβολή μηνύσεων σε βάρος των εκπροσώπων (Γεν. Διευθυντή, κ.λ.π) της ΕΤΑΔ Α.Ε., για την υπαίτια πρόκληση ζημιάς σε βάρος του σωματείου μας και της ΕΤΑΔ Α.Ε.
  2. Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται ν’ αποδώσουμε τους χώρους που νομίμως μας έχουν παραχωρηθεί και ότι η όχλησή σας αυτή, κατόπιν των ανωτέρω, επαναλαμβάνουμε, ουδέν νόμιμο έρεισμα έχει.
  3. Ζητούμε, τέλος, την άμεση αποκατάσταση της φήμης του σωματείου μας, χάριν της νομιμότητος».

Το εξώδικο της ΕΤΑΔ προς Νίκη και Ολυμπιακό

Η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Ελληνικού Δημοσίου) έστειλε εξώδικο σε Νίκη Βόλου και Ολυμπιακού Βόλου και το οποίο κοινοποίησε και στην ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος. Σ’ αυτό τονίζεται  ότι αποφασίσθηκε η σύναψη σύμβασης, μεταξύ της ΕΤΑΔ και των δύο ιστορικών ομάδων του Βόλου, για παραχώρηση χώρων του Πανθεσσαλικού Σταδίου (οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά στην απόφαση) και πως «απαραίτητη προϋπόθεση για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παραχώρησης και την έγκριση χρήσης των παραχωρούμενων χώρων αποτελεί η προηγούμενη εξόφληση από τον Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 της οφειλής του, η οποία θα καθορισθεί μετά την εξέταση από την ΕΤΑΔ του από 3.8.2017 αιτήματος του (αρ. πρωτ. ΕΤΑΔ 8479/3.8.2017), καθώς και από τον Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ «Η ΝΙΚΗ» του 10% της υφιστάμενης οφειλής της ομώνυμης ΠΑΕ προς την ΕΤΑΔ, σε διαφορετική δε περίπτωση, η παρούσα απόφαση ανακαλείται».

Και το εξώδικο συνεχίζει ως εξής: «Ουδεμία όμως εκ των ανωτέρω προϋποθέσεων σύναψης της τριμερούς συμβάσεως παραχώρησης, είχε πληρωθεί, παρά την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, εξακολουθήσατε να είστε ασυνεπείς.

Συνεπεία δε και των ανωτέρω, με το από 12.06.2019 μισθωτήριο εκμισθώσαμε στην ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία με την επωνυμία «ΒΟΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» χώρους του Πανθεσσαλικού Σταδίου Νομού Μαγνησίας, στους οποίους περιλαμβάνονται και αυτοί, που, χωρίς νόμιμη αιτία και χάριν της καλοπιστίας μας, από καιρού χρησιμοποιείτε.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

Σας δηλώνουμε ότι ουδέποτε υλοποιήθηκαν, εκ μέρους σας, τα προβλεπόμενα από την υπ’ αριθμ. πρωτ. 6441/08.08.2017 απόφαση Δ/ντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, ως εκ τούτου, από τη λήψη της παρούσης απαγορεύεται η πρόσβαση σας σε οποιονδήποτε χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου Νομού Μαγνησίας και επιπλέον σας καλούμε ν’ αναλάβετε, άμεσα, αντικείμενα, εξοπλισμό σας κ.λπ., που, τυχόν, υφίστανται εντός του Πανθεσσαλικού Σταδίου Νομού Μαγνησίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.