Συνάντηση ΓΑΙΑΟΣΕ-Νίκης Βόλου για το πρώην αμαξοστάσιο

Παρουσία του Βουλευτή Μαγνησίας, Αθανάσιου Λιούπη

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου, πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη του ΓΣΒ «Η Νίκη» Στέργιος Φάτσης μαζί με τον Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Αθανάσιο Λιούπη, με κύριο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΕ στη Νέα Ιωνία.

«Στη συνάντηση, εκφράστηκε η βούληση να δρομολογηθούν εξελίξεις για την αξιοποίηση του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΕ στη Νέα Ιωνία» αναφέρεται απλώς στην ανακοίνωση, ενώ συμπληρώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε αναφορά στις εργασίες καθαρισμού που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο χώρο, προκειμένου ο Σύλλογος να προχωρήσει στην αξιοποίησή του.

Σε επικοινωνία πάντως που είχε το «Magnesiasports» με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Στέργιο Φάτση, ο ίδιος παρέπεμψε απλά στην ανακοίνωση, χωρίς να προσθέτει κάτι παραπάνω. «Ειπώθηκαν κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν» σημείωσε απλά, ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα απάντησε απλά αρνητικά, συμπληρώνοντας ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι παραπάνω.

Το ιστορικό

«Υπενθυμίζεται ότι, η Νίκη Βόλου, έχει υποβάλλει πρόταση, για συνολική αξιοποίηση του ακινήτου του πρώην αμαξοστασίου, με σκοπό τη δημιουργία ενός μουσειακού – πολιτιστικού – αθλητικού – χώρου, που θα συμβάλλει εκτός από την αναβάθμιση της περιοχής και στη διατήρηση – προώθηση πολιτιστικής κληρονομιάς του ΟΣΕ και του Συλλόγου» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Πάντως, η υπόθεση έχει ανοίξει εδώ και μερικά χρόνια, και ήδη από τον Νοέμβριο του 2017, ΓΑΙΑΟΣΕ και Νίκη Βόλου είχαν υπογράψει συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας 29 ετών για την αξιοποίηση του πρώην αμαξοστασίου. Η Νίκη Βόλου με την υπ’ αριθμ. 44679/02-06-17 αίτησή της είχε υποβάλλει πρόταση, για συνολική αξιοποίηση του ακινήτου του πρώην αμαξοστασίου με ενδεικτικό προϋπολογισμό 400.000ευρώ, με σκοπό τη δημιουργία ενός μουσειακού – πολιτιστικού – αθλητικού – χώρου, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και στη διατήρηση – προώθηση τα πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο του ΟΣΕ, όσο και της Νίκης Βόλου.

Μάλιστα τότε τονίστηκε ότι η Νίκη Βόλου, είτε μέσω αυτοχρηματοδότησης, είτε με τη σύμπραξη κοινωνικών φορέων, είτε μέσω επιχειρήσεων νέας οικονομίας, θα προχωρήσει στην υλοποίηση υποδομών και συγκεκριμένα: Μουσείο Ιστορίας Νίκης Βόλου, βοηθητικό γήπεδο Νίκης Βόλου, τρία σύγχρονα γήπεδα 5X5, κλειστό γυμναστήριο, αποδυτήρια, καφέ – εστιατόριο, γραφειακοί χώροι. Παράλληλα τον Νοέμβριο του 2017 είχε επισκεφθεί τον Βόλο και τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, ο τότε υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι χρήσιμοι χώροι να αξιοποιηθούν από τις τοπικές κοινωνίες.

Από το 2017 πάντως είχαμε αλλαγή κυβέρνησης και κατά συνέπεια αλλαγή στη διοίκηση της ΓΑΙΟΣΕ, με αποτέλεσμα να μείνουν στάσιμες κάποιες καταστάσεις, ενώ και η πανδημία του κορωνοϊού έφερε νέες καθυστερήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.