Με κατάκτηση του Κόνφερενς από τον Ολυμπιακό η Ελλάδα πηγαίνει στην 15η θέση

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία με την τεράστια πρόκριση στον τελικό του Conference League και η Ελλάδα όχι μόνο έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε συλλογικό επίπεδο, αλλά μπορεί να σκαρφαλώσει και στην προνομιούχο 15η θέση στην πενταετή βαθμολογία της UEFA.

Πριν από τους δύο ημιτελικούς, η χώρα μας χρειαζόταν ένα θαύμα, δηλαδή δύο νίκες των ερυθρόλευκων και κατάκτηση του Conference League, για να προσπεράσει Ισραήλ και Δανία. Οι Πειραιώτες έκαναν δύο νίκες επί των Άγγλων και με τους βαθμούς μπόνους που πήρε η χώρα μας από την πρόκριση στον τελικό, η Ελλάδα έφτασε τους 31.125 βαθμούς, όσους και το Ισραήλ.

Για να προσπεράσει η χώρα μας τη Δανία, που έχει 31.450 βαθμούς, υπάρχει μόνο ένα σενάριο. Κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό στον τελικό με την Φιορεντίνα είτε με νίκη στην κανονική διάρκεια, είτε με κατάκτηση στην παράταση ή τα πέναλτι.

Σε αυτό το σενάριο, η Ελλάδα θα πάρει στο φώτο φίνις την 15η θέση και θα βγάλει ξανά πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη από τη μεθεπόμενη σεζόν.

Η βαθμολογία χωρών της UEFA έχει ως εξής:

15.Δανία 31.450 0/5

16.ΕΛΛΑΔΑ 31.125 1/5

17.Ισραήλ 31.125 0/5

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.