Τα είχε όλα η «πρώτη» της Νίκης εκτός από τη μεγάλη έκπληξη

Ο παλμός, το πάθος, τα συνθήματα, η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με τα καπνογόνα, η δυναμική και πολυάριθμη παρουσία του κόσμου, τα χαμόγελα, το γιορτινό κλίμα και η αισιοδοξία για το νέο ξεκίνημα δεν έλειψαν από την «πρώτη» της Νίκης στο Πανθεσσαλικό.

Εκείνο, όμως,  που έλειψε ήταν η μεγάλη έκπληξη, που πολλοί θα περίμεναν, αφού κανείς παίκτης απ’ αυτούς που παρουσιάστηκαν δεν ήταν «άγνωστος» στον κόσμο, καθώς και ο μοναδικός που δεν είχε ανακοινωθεί, είχε ήδη γραφτεί στον Τύπο και ήταν ο Αλέκσα Βουκομάνοβιτς, ο οποίος ανακοινώθηκε λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης από το επίσημο σάιτ της Νίκης. Έτσι κι αλλιώς όμως άπαντες κατάλαβαν ότι η Νίκη φέτος, ακόμη κι αν δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές της και θέλει οπωσδήποτε να πάρει έναν βασικό στόπερ, θα είναι πολύ δυνατή αγωνιστικά.

Μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Μαστρογιάννης, αφού παρουσίασε όλους τους παίκτες, ανήγγειλε στον κόσμο ότι σε λίγο θα δουν τη μεγάλη έκπληξη, ανεβάζοντας στο κόκκινο την αγωνία των φιλάθλων, που περίμεναν να δουν λόγω της έντονης φημολογίας που υπήρξε τις προηγούμενες μέρες, τον Αντόνιο Ανιέτε, αλλά τελικά η έκπληξη ήταν ο πατήρ Απόστολος Ντόκος, που τέλεσε, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, τον αγιασμό.

Ο γνωστός για τα νικιώτικα συναισθήματα ιερέας της Ευαγγελίστριας αναγκάστηκε να περιμένει αρκετή ώρα, για να εισέλθει στον στίβο του Πανθεσσαλικού, γιατί έπρεπε πρώτα να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα που άναψαν οι φίλοι της Νίκης, οι οποίοι φρόντισαν να δώσουν το πιο δυνατό στιγμιότυπο της εκδήλωσης.

Η είσοδος που επιλέχθηκε να μπαίνουν όλοι όσοι είναι μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν αυτή που βρίσκεται δίπλα από την κερκίδα των επισήμων και οδηγεί στο μπαρ του σταδίου, κάτι που προτιμήθηκε από το βγαίνουν οι παίκτες από τα αποδυτήρια, καθώς δε θα είχαν σ’ αυτήν την περίπτωση μεγάλη επαφή με τον κόσμο.

Αυτός που πήρε αρχικά τον λόγο ήταν ο Σάκης Νταφέκας, υπεύθυνος Τύπου του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο οποίος καλωσόρισε τους φιλάθλους και τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς που έδωσαν το παρών (Χρυσοβελώνη, Μπουκώρος, Καπούλα, Κοπάνας, Μπασδάνης, Καλτσογιάννης, Κοκκινάκη). Μάλιστα στο άκουσμα του ονόματος του Χρήστου Μπουκώρου ακούστηκαν αποδοκιμασίες από μία μερίδα οπαδών.

Η σκυτάλη στη συνέχεια δόθηκε στον Γιώργο Μαστρογιάννη και στην υπεύθυνη Τύπου της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Αναστασία Φύσσα. Η δεύτερη αναφερόταν σύντομα στα βιογραφικά των παικτών και ο πρώτος εκφωνούσε το όνομα του καθενός, κάνοντας, όποτε ήθελε τα ανάλογα σχόλια, που έδιναν λαβή στην κερκίδα να φωνάξει τα δικά της συνθήματα, όπως συνέβη με τον Χρήστο Καρτσαμπά και τον Χρήστο Τζιώρα, ο οποίος ξεσήκωσε για πολλοστή φορά πιο πολύ απ’ όλους τον κόσμο.

Βέβαια, πρώτα παρουσιάστηκαν οι φροντιστές Μανώλης Κοτρώνης (ο γνωστός Μανόλο) και ο Αποστόλης Λαμπρογιώργος, όπως και ο νέος φυσικοθεραπευτής, Χρήστος Τσιλίκας, αλλά και ο γενικός αρχηγός, Παντελής Πρόγκνι, που μάλιστα γιόρταζε. Ακολούθησε το προπονητικό τιμ με τον προπονητή Φάντζιο Μπούις, τον υπεύθυνο φυσικής κατάστασης, Ανδρέα Γεωργίου, και τον προπονητή τερματοφυλάκων, και αμέσως μετά οι παίκτες.

Κατά σειρά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι Θεολόγης, Τζήμας, Χρ. Καρτσαμπάς, Λάιος, Παπαδήμας, , Μετούσι, Ιορδανίδης, Μέτσε, Βέργος, Ματθαίου, Αλ. Καρτσαμπάς, Κουτσούκης, Μακενγκό (με … αριστοφανικές αναφορές του Γιώργου Μαστρογιάννη, τις οποίες προσπαθούσε να εξηγήσει στον Γάλλο ο Γιάννης Δωματάς), Τσεμπερίδης, Δωματάς, Τζιώρας (το γνωστό σύνθημα ήχησε στην ατμόσφαιρα), Αναστασίου, Βουρδάκης, Σιώμος, Χριστίδης, Κέρι και Βουκομάνοβιτς. Όλοι τους πραγματικά το απόλαυσαν, ενώ δικαιολογημένα απόντες ήταν ο τρίτος τερματοφύλακας Τασιάς, ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, που είχε πάει στην Αμαλιάδα για το δελτίο του, και ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ταβάρες, που ενσωματώνεται τις επόμενες μέρες.

Άπαντες χαιρετούσαν τον κόσμο και αμέσως μετά και τους παράγοντες της Νίκης, είτε από τον Ερασιτέχνη είτε από τη Δ.Ε. ποδοσφαίρου, που είχαν παραταχθεί κατά μήκος του στίβου και έπαιρναν θέση κατά μήκος της πλάγιας γραμμής του αγωνιστικού χώρου. Εκτός των όσων αναφέρθηκαν έδωσαν το παρών και δύο ποδοσφαιριστές, που ήταν και την περασμένη χρονιά συμπαίκτες σε ομάδα που αντιμετώπισε η Νίκη, αλλά δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους, αφού δεν έχουν πάρει τα δελτία τους.  Όταν θα γίνει αυτό, θα αποτελέσουν επίσημα μέλη της ομάδας. Ο ένας είναι στόπερ και ο άλλος πλάγιος μπακ.

Τελευταίοι πήραν το χειροκρότημα του κόσμου τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές από τους Νέους Αθλητές, οι οποίοι θα πάρουν μέρους στην προετοιμασία, οι Φλώρος, Κουκουτής και Βλάχος.

Σειρά μετά απ’ όλ αυτά είχε ο αγιασμός, οι ομιλίες των κ.κ. Φάτση, Ιμεράι, Βενέτη και το σύντομο εσωτερικό διπλό (χωρίς φυσικά τον Χρήστο Τζιώρα), με τον κόσμο να χειροκροτεί όλους τους ποδοσφαιριστές και σε κάποια στιγμή ιδιαίτερα Μακενγκό, που έδειξε ότι το κύριο προσόν του είναι η ταχύτητα.

Κάπως έτσι τελείωσε η «πρώτη» επίσημη συγκέντρωση της ομάδας και το νέο ραντεβού δόθηκε για την Κυριακή στο ίδιο χώρο για το πρώτο φιλικό με τον Παναιτωλικό στις 18.30.

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική.

Ο προπονητής της Νίκης, Φάντζιο Μπούις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης
Ο Γιώργος Ιορδανίδης, μόλις έχει ακούσει το όνομά του από τον Γιώργο Μαστρογιάννη
Θερμή υποδοχή για τον Μακενγκό
… όπως και για τον Λόρι Κέρι
… αλλά και για τον Αλέκσα Βουκομάνοβιτς
Το Πανθεσσαλικό στις φλόγες από τις θερμές εκδηλώσεις των οπαδών της Νίκης
Η έκπληξη δεν ήταν ο Ανιέτε, αλλά ο … πατήρ Απόστολος Ντόκος
Ξανάσμιξαν μετά τον Ολυμπιακό Β. και στη Νίκη οι Αναστασίου, Κέρι και Δωματάς
Ο Χρήστος Τζιώρας μαζί με τον άνθρωπο που έπαιξε τον δικό του ρόλο να μείνει στη Νίκη, τον Βασίλη Βενέτη
Ο γιος του Δημήτρη Καραγιάννη, Γιάννης, έχει κάνει από τώρα τις επαγγελματικές του επιλογές και δείχνει ότι δε θα ασχοληθεί με την… πεζή δικηγορία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.