«Θέμα Δικαιοσύνης η παραχώρηση του Πανθεσσαλικού με ψήφους δημοτικών συμβούλων-μικρομετόχων»

Η άποψη των Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Ιάσονα Αποστολάκη στο Ράδιο ΕΝΑ

H παραχώρηση του Πανθεσσαλικού στην ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος που έγινε με θετικές ψήφους δέκα δημοτικών συμβούλων που φέρονται να είναι και μέτοχοι στην ΠΑΕ αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης από πλευράς Δικαιοσύνης, όπως τόνισε τόσο ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όσο και ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Βόλου, Ιάσων Αποστολάκης, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη.

Αρχικά, ο κ. Μεϊκόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο ζήτημα και για ένα θέμα που δεν έχει απαντηθεί ακόμη, ενώ ζητούνται απαντήσεις και για άλλα ζητήματα σε σχέση με χρήσεις διαφόρων δημοσίων και δημοτικών κτηρίων από δημοτικούς συμβούλους.

«Ούτε αυτό έχει απαντηθεί» σημείωσε ο κ. Μεϊκόπουλος, για να συμπληρώσει: «Είναι θέματα που αγγίζουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα αφενός κι αφετέρου δείχνουν και μια συμπεριφορά, έναν τρόπο λειτουργίας, μια κατάσταση που επί της ουσίας παραπέμπει σε δυσλειτουργία αφενός και σε μια κατάσταση αφετέρου που δημοτικοί σύμβουλοι, με θεσμική ιδιότητα επί της ουσίας εκμεταλλεύονται τη δουλειά του κράτους προκειμένου να αποκομίζουν ιδιωτικό προσωπικό όφελος ή άνθρωποι που έχουν σχέση με την δημοτική αρχή ταυτόχρονα να αξιοποιούνται και ως στελέχη σε μια ιδιωτική εταιρεία όπως ο ΝΠΣ Βόλος. Νομίζω ότι αυτά είναι ζητήματα κορυφαία που και απαντήσεις πρέπει να υπάρξουν κι αν υπάρχει οτιδήποτε ποινικό θα πρέπει να παρέμβει και Εισαγγελέας γι’ αυτή την υπόθεση».

«Αποδείχθηκαν πιο Μαυρογιαλούροι από τους προηγούμενους»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Αποστολάκης, κάνοντας λόγο για εννιαετία αδιαφάνειας στην πόλη, και για διοίκηση του Δήμου Βόλου από ανθρώπους που τον αντιμετωπίζουν με ιδιοκτησιακή αντίληψη, σαν μαγαζάκι τους.

«. Όλη αυτή η ιστορία με την παραχώρηση είναι σκανδαλώδης και κατακριτέα και ντροπή κατά τη γνώμη μου. Πάμε σε ένα άλλο επίπεδο μ’ αυτά που αποκαλύψατε. Το λέμε από το 2014. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν με τη σημαία της αλλαγής, του εκσυγχρονισμού, των νέων ηθών στη δημόσια σφαίρα και διοίκηση και αποδείχθηκαν πιο παλιοί, πιο Μαυρογιαλούροι από τους προηγούμενους και ό,τι πιο παλαιοκομματικό και παλιομοδίτικο έχουμε δει στη δημόσια διοίκηση. Μικροεξυπηρετήσεις, εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων, αισχρό ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας όπως το πάρκινγκ… Είναι πραγματικά θέμα διερεύνησης. Έχουμε νέα κακοκαιρία και περνάμε λαμπάκια αντί να ξεβουλώνουμε φρεάτια» τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

Έκανε λόγο δε και για ξεφτίλα και ξετσιπωσιά όσον αφορά το ηθικό κομμάτι, αλλά και ότι υπάρχει και κομμάτι που πρέπει να ελεγχθεί. «Θα ελεγχθεί από κάποιον από τη Δικαιοσύνη και τους αρμόδιους φορείς; Είναι η κορυφή του παγόβουνου από το όλο μοντέλο διοίκησης και τι μπορεί να αποκαλυφθεί τα ερχόμενα χρόνια. Πολλά πράγματα που έχουν γίνει είναι στα όρια του νόμου και τα παραθυράκια αφήνουν να γίνονται αυτά σε πολλές περιπτώσεις, όπως κάποιες αχρείαστες δαπάνες και σε μία πλημμυρισμένη πόλη θα έπρεπε να υπάρχει ένας κόφτης σ’ αυτές όπως για τα Χριστούγεννα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι γίνεται και μία σπέκουλα σε βάρος του υποψηφίου δημάρχου Βόλου, Νίκου Παπαπέτρου. «Είπε ότι έχει ανάγκη ο κόσμος από εκδηλώσεις, αλλά με μέτρο και προτεραιότητες. Υπάρχει μία σπέκουλα ότι αν εκλεγεί θα καταργηθούν οι εκδηλώσεις. Αλλά άλλο αυτό και άλλο μία πόλη ρημαγμένη, ακόμη μέσα στις λάσπες, με περιοχές με νερά ακόμη μετά από 20 μέρες και ενώ επίκειται νέα κακοκαιρία κάποιοι να κάνουν στη Σκιάθο Σαββατοκύριακο και κυριακάτικα στην Ερμού να περνάνε λαμπάκια σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Νομίζω ότι είναι κλινική περίπτωση αυτό και δεν ξέρω πώς να το κρίνω με τους χειμάρρους σε πολύ κακή κατάσταση» δήλωσε ο κ. Αποστολάκης.

Παράλληλα συνέκρινε την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού στην ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος με αντίτιμο μόλις 1500 ευρώ και με τη συντήρηση να επιβαρύνει τον δήμο Βόλου, με την κατάσταση στο ΕΑΚ Βόλου, το οποίο χαρακτήρισε χρέπι-ερείπιο, σημειώνοντας ότι το άφησε η δημοτική Αρχή πέντε χρόνια ενώ υπάρχουν δεσμευμένα χρήματα από το «Φιλόδημος» για να ξεκινήσουν τα έργα, μόνο και μόνο για να κάνει σπάσιμο στον Ολυμπιακό Βόλου ως εκδικητική κίνηση.

«Απορώ πώς αυτοί οι άνθρωποι πολλές φορές έχουν κουνήσει το δάχτυλο περί ηθικής. Το θράσος σπάει τα κοντέρ. Μακάρι να υπάρξει μέριμνα από τη Δικαιοσύνη ώστε να ελεγχθεί αυτό. Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται σε τέτοιες περιπτώσεις» κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.