Το… αθλητικό 2019 του Βόλου και της Μαγνησίας!

Μετάλλια και διακρίσεις κατά τη διάρκεια του έτους που φεύγει

365 ημέρες γεμάτες προσπάθεια ήταν το 2019 για τους αθλητές και αθλήτριες και του Νομου Μαγνησίας, που πάλεψαν τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Τα πρόσωπα κυριολεκτικά χιλιάδες, είτε πρόκειται για ομαδικά ή για ατομικά αθλήματα, κάτι που από μόνο του σημαίνει ότι η Μαγνησία και ο Βόλος στον τομέα του Αθλητισμού έχουν παρόν και μέλλον και τα θετικά αποτελέσματα μπορούν να είναι ακόμη περισσότερα.

Άλλωστε οι πρωτιές και τα μετάλλια δεν έλειψαν για ακόμη μια χρονιά. Για όσους προσπάθησαν βέβαια και δεν τα κατάφεραν, η απογοήτευση δεν χωρά στις σκέψεις τους αφού το 2020 έρχεται σε λίγες ώρες με περισσότερες υποσχέσεις και με όρεξη για μεγαλύτερη προσπάθεια!

Συλλέκτης μεταλλίων ο Χρήστος Βολικάκης

Ο Χρήστος Βολικάκης είναι αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χρονιάς αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και μόνο άδικο δεν έχει. Η συλλογή μεταλλίων για τον Βολιώτη πρωταθλητή είναι εντυπωσιακή το 2019, με το φινάλε να επιφυλάσσει την εξασφάλιση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ στη Λευκορωσία κατέκτησε το χρυσό τόσο στο σκρατς όσο και στους πόντους, ενώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άπελντοορν πήρε το αργυρό στο σκρατς. Στο Χονγκ Κονγκ και στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο πήρε και πάλι το αργυρό στο σκρατς, για να έρθει και η τέταρτη θέση στο αγώνισμα του όμνιουμ στο Μπρίσμπειν της Αυστραλίας και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Πίστας για να «κλειδώσει» η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

«Μαζί με τον αδελφό του Ζαφείρη ολοκληρώνουν ιδανικά, μια εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη χρονιά» αναφέρει η Ομοσπονδία και άδικο δεν έχει…

Ολυμπιακός Βόλου: Άνοδος αλλά…

Χρειάστηκε η επικράτηση επί της Νίκης Βόλου στον δεύτερο γύρο του περσινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, για να πάρει την απευθείας άνοδο ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού η τελική βαθμολογία τις έφερε στην ίδια θέση και στην κορυφή με 69 βαθμούς!

Η άνοδος βέβαια αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης όλο το καλοκαίρι, αφού από τη Γ’ Εθνική ο Ολυμπιακός Βόλου προβιβάστηκε στη νέα Football League που ελέω αναδιάρθρωσης είναι και αυτή τρίτη τη τάξει κατηγορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο της περιόδου 2019-20… Τελικά τα εμπόδια του καλοκαιριού ξεπεράστηκαν και συστάθηκε ΠΑΕ. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» σ’ αυτήν τη νέα ποδοσφαιρική κατηγορία κλείνουν το 2019 μοιραζόμενοι την πέμπτη θέση με την Καβάλα με 20 βαθμούς (υστερούν στην ισοβαθμία), και θέλουν το 2020 να φέρει την επίτευξη του στόχου της ανόδου με αντεπίθεση διαρκείας…

Νίκη Βόλου: Η προσπάθεια συνεχίζεται

Η Νίκη Βόλου έφτασε τους 69 βαθμούς στη Γ’ Εθνική της περιόδου 2018-19 και ήταν μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου στην πρώτη θέση, όμως υστερούσε στην ισοβαθμία. Έτσι πήγε σε αγώνες μπαράζ με τον Θεσπρωτό γνωρίζοντας δύο ήττες με 0-1 εντός και 2-0 εκτός έδρας. Όμως τελικά κατάφερε να συμμετέχει στη Football League φέτος αφού οι «κυανόλευκοι» και η Καλαμάτα κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά των Ηρακλή Θεσσαλονίκης και Κρόνου Αργυράδων στην κατηγορία.

Στα διοικητικά, ο Νίκος Ιμεράι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Νίκη Βόλου και προέκυψε ο Αλέξης Παπακωνσταντίνoυ για να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια που βρίσκει αυτή τη στιγμή τους «κυανόλευκους» στην όγδοη θέση με 18 βαθμούς, αλλά με το ελαφρυντικό της αργοπορημένης έναρξης της προετοιμασίας, εξαιτίας της επιβεβαίωσης της ανόδου, λόγω των γνωστών παθογενειών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σημείο αναφοράς για το 2019 πάντως είναι οι εργασίες στο «Παντελής Μαγουλάς», με το σπίτι της Νίκης να αποκτά νέα μορφή, σαφώς πιο εκσυγχρονισμένη, ενώ η διοίκηση δείχνει να στέκεται αρκετά στο θέμα των εγκαταστάσεων.

Στη Super League ο ΝΠΣ Βόλος

Πρωταθλητής της Football League (νυν Super League 2) ολοκλήρωσε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ο ΝΠΣ Βόλος, για να φτάσει στην άνοδο στη Super League, με 60 βαθμούς σε 30 αγώνες, χάρη σε 18 νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες. Στην πρώτη κατηγορία, ο ΝΠΣ Βόλος κλείνει το 2019 έχοντας 18 βαθμούς σε 16 αγώνες με πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και οκτώ ήττες, και βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης. Βέβαια, το φινάλε του έτους έφερε το «θερμό» επεισόδιο του… διερμηνέα της ομάδας Αχιλλέα Μπέου με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Κώστα Καραπαπά, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων και ένα ντόμινο ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΝΠΣ Βόλος, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, την ώρα που οι διαιτητές τη Super League ετοιμάζονται ν’ απέχουν από τη 17η αγωνιστική! Χαμός…

Ο Διαγόρας Στεφανοβικείου της ανόδου

Ο Μαραθώνιος του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ την περασμένη αγωνιστική περίοδο μπορούσε να έχει μόνο έναν νικητή και αυτός ήταν ο Διαγόρας Στεφανοβικείου, που δίνει πλέον τη δική του μάχη για να σταθεροποιηθεί στη Γ’ Εθνική.

Τελευταίο παιχνίδι στην Α’ ΕΠΣΘ ήταν με αντίπαλο τον Σαρακηνό, με τον Διαγόρα να επικρατεί με 1-2 υπό τις οδηγίες του Μιχάλη Ζιώγα και με σκόρερ τους Κυριάκο και Κουβελά, αφήνοντας πίσω του τους διώκτες του στη βαθμολογία Δήμητρα και Ρήγα Φεραίο. Στη Γ’ Εθνική πάντως ο Μιχάλης Ζιώγας αντικαταστάθηκε από τον Στέλιο Αρσένο, που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο στο φινάλε του πρώτου γύρου. Ο Διαγόρας βρίσκεται στη 13η και προτελευταία θέση του 3ου Ομίλου και θέλει καλύτερα αποτελέσματα εντός του 2020 για να μπορέσει να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Παραμονή για ΓΣ Αλμυρού και Θησέα

Την παραμονή τους στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με 36 (5η θέση) και 35 βαθμούς (8η θέση) αντίστοιχα ΓΣ Αλμυρού και Θησέας, ενώ τη σεζόν που διανύουμε η ομάδα της Αγριάς καταγράφει εξαιρετική πορεία, όντας δεύτερη με το τέλος του πρώτου γύρου με 25 βαθμούς, πίσω από τον Πιερικό που έχει 34 στον 3ο όμιλο. Έναν βαθμό κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται ο ΓΣ Αλμυρού, που ενισχυμένος διοικητικά θέλει να σώσει τη χρονιά, έχοντας αρκετές πιθανότητες.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων

Μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι του 2019 στον Βόλο, με τις εθνικές ομάδες μπάσκετ εφήβων να βρίσκονται στα κλειστά της Πορταριάς και της Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ελληνική ομάδα πάλεψε μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό, ωστόσο δεν κατάφερε να κατακτήσει ένα από τα τρία μετάλλια, περιοριζόμενη στην 4η θέση. Με καλές εμφανίσεις στο όμιλο και μια σπουδαία πρόκριση κόντρα στην Λιθουανία που την έφερε στα ημιτελικά η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου, λύγισε από την Ισπανία στον ημιτελικό αλλά και από τη Σλοβενία στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών

Το σύνολο της Αθηνάς Ζέρβα έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του τα τελευταία χρόνια, και το 2019 πρόσθεσε στη συλλογή του ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Λούμπλιν της Πολωνίας. «Θύμα» της η Λιθουανία, με την ελληνική ομάδα να επικρατεί με 51-42 και με το βολιώτικο χρώμα να είναι διακριτό! Για μία ακόμη φορά οι Βολιώτισσες Λία Σαρακατσάνη και Λαμπρινή Αγαγιώτου συνέβαλαν στην κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου, με την πρώτη να πετυχαίνει τρεις πόντους στον τελικό ενώ άλλους πέντε συμπλήρωσε η δεύτερη, σφραγίζοντας με τον καλύτερό τρόπο την παρουσία τους στη διοργάνωση ως βασικά μέλη του «χρυσού» συνόλου!

Χρονιά υποβιβασμών για το μπάσκετ

Σε μία «τρελή» ισοβαθμία πέντε ομάδων, η Νίκη Βόλου γνώρισε τον υποβιβασμό το 2019 από τη Β’ στη Γ’ Εθνική, έχοντας όμως ήδη διαθέσεις πρωταθλητισμού, όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, αφού το νέο έτος θα τη βρει στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός Βόλου, πάλεψε και κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία της Γ’ Εθνικής και έχει τον ίδιο στόχο και για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έστω και αν τα αποτελέσματα είναι μοιρασμένα έως τώρα.

Τέλος, αμαχητί παραδόθηκε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλουμ γνωρίζοντας τον υποβιβασμό από την Α2 Εθνική στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ, με 22 ήττες σε ισάριθμους αγώνες…

Σοφία Κτενά: Παθιασμένη αθλήτρια τεραστίου βεληνεκούς

Στο 27ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα Ιωάννινα, η Σοφία Κτενά συνέχισε τη συλλογή μεταλλίων κατακτώντας το χάλκινο αφού έδωσε την ψυχή της σε έναν ακόμα τελικό. Συγκεκριμένα, στον τελικό των 50 μ. άπνοια Γυναικών τερμάτισε τρίτη και πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 16.57. «Παράδειγμα παθιασμένης αθλήτριας τεράστιου βεληνεκούς» χαρακτηρίζει τη Βολιώτισσα κολυμβήτρια η ΚΟΕ, με την ίδια να το επιβεβαιώνει και στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας, αφού στα 50μ άπνοης κολύμβησης, κατέλαβε την 1η θέση με χρόνο 16.78 και χάρισε έτσι το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα.

Εμπειρίες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Νέων

Τον Ιανουάριο του νέου έτους διοργανώνονται στη Λοζάνη της Ελβετίας οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων και η βολιώτικη συμμετοχή είναι ήδη δεδομένη. Η αθλήτρια του ΕΟΣ Βόλου Μαρινίτα Καλτσογιάννη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο αλπικό σκι! Έχοντας πάρει τα αποτελέσματα που ήθελε κατά τη διάρκεια του 2019, η Καλτσογιάννη θέλει να συλλέξει εμπειρίες στην Ελβετία αλλά και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη μετέπειτα πορεία της στον χώρο του αλπικού σκι, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Η κωπηλασία φέρνει επιτυχίες

Έχοντας στο πλευρό του τον Θανάση Παλαιοπάνο του ΝΟ Ιωαννίνων, ο Γιάννης Καλανδαρίδης του ΟΕΑ ΝΑ Βόλου θα έχει να λέει για το 2019 και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό της δικώπου άνευ και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 της Σαρασότα (ΗΠΑ). Οι Έλληνες κωπηλάτες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κατάφερναν να ανέβουν στο βάθρο παίρνοντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6.33.09. Από την άλλη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας ο απολογισμός ηταν δύο χρυσά και ένα ασημένιο!

Ανέτειλε το άστρο της Ελευθερίας Στάμου

Η Ελευθερία Στάμου, η 17χρονη αθλήτρια τεχνικής κολύμβησης του Ολυμπιακού Βόλου, κατέκτησε δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων, που διεξήχθη στην πόλη Σαρμ-Ελ-Σέιχ της Αιγύπτου, τον περασμένο Ιούλιο. Στην παρθενική της συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της, παίρνοντας το ασημένιο μετάλλο στα 400 μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 3:54.09, και το χάλκινο στην πρεμιέρα των αγώνων, με τους συναθλητές της Χρήστο και Παρασκευά Καλαϊτζόπουλο και την Κατερίνα Μανιάτη, στη σκυτάλη 4Χ100 διπλά πέδιλα μικτή, με 3:08.45, ενώ στα προκριματικά του ίδιου αγωνίσματος η συγκεκριμένη ομάδα είχε καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ με 3:08.10.

Νέο μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής Ανδρέας Κεχαγιάς στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Kick Boxing της Π.Ο.Κ. στην κατηγορία ανδρών master που διεξήχθη τον Δεκέμβριο στο Λουτράκι.

O Κεχαγιάς πέρασε τους προκριματικούς γύρους στις φάσεις «16» και «8» και έφτασε μέχρι τους «4». Εκεί ο αγώνας έληξε με περισσότερα σημεία υπέρ του Κεχαγιά αλλά είχε παρατηρήσεις και του αφαιρέθηκαν πόντοι, μένοντας τελικά στην τρίτη θέση. Μετά από ένα σοβαρό τροχαίο που έμεινε για 6 μήνες εκτός δράσης ο Κεχαγιάς, τελικά κατάφερε να συνέλθει και να κατακτήσει ένα ακόμα πανελλήνιο μετάλλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.