Τσεκούρας: «Aναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, εξαπατηθήκαμε το καλοκαίρι»

«Νέα αρχή με το consortium» αναφέρει ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937

Με μία μακροσκελή δήλωσή του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, προαναγγέλλει εξελίξεις σε ό,τι αφορά το περιβόητο consortium επισήμως πλέον, για το ποδοσφαιρικό τμήμα, τη στιγμή που δηλώνει από τη μία ότι αναλαμβάνει ως πρόεδρος πλήρως την ευθύνη για την κακή πορεία της ομάδας, ενώ υπογραμμίζει ότι το καλοκαίρι ουσιαστικά εξαπατήθηκε, έχοντας δεσμεύσεις στήριξης της φετινής προσπάθειας, οι οποίες όμως ποτέ δεν τηρήθηκαν, αναφερόμενος στην υπόθεση Νταόπουλου.

«Τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια που υπηρετώ από διάφορες θέσεις τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου σε πολύ δύσκολες στιγμές βοήθησα όσο μπορούσα στο να συνεχίσει να ζει αυτός ο μεγάλος σύλλογος μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με πολλά προβλήματα και εμπόδια. Έχω ήσυχη την συνείδηση μου γιατί υπηρετώ τον σύλλογο υπεύθυνα με σοβαρότητα, τιμιότητα και ανιδιοτέλεια» αναφέρει αρχικά ο κ. Τσεκούρας.

Συνεχίζει μάλιστα ως εξής: «Είναι λογικό όλο αυτό το διάστημα, στα πλαίσια των καθημερινών ενεργειών να πάρθηκαν αποφάσεις που αποδείχθηκαν λανθασμένες. Όλα έγιναν με σκοπό την καλή λειτουργία και την πρόοδο όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη, δίχως δόλο και πρόθεση. Μετά τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας από την Super league2 το ποδοσφαιρικό τμήμα ήλθε αναγκαστικά στην ευθύνη λειτουργίας του στον Ερασιτέχνη. Η δημιουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος που ουσιαστικά ήταν διαλυμένο και απαξιωμένο δεν ήταν και το ποιο εύκολο έργο».

Η υπόθεση Νταόπουλου

Εκεί όμως, όπως τονίζει ο κ. Τσεκούρας αναφέρεται σε διαβεβαιώσεις για στήριξη της όλης προσπάθειας.

«Υπάρχει περίπτωση να πιστέψει κανείς ότι θα αναλαμβάναμε μια τόσο μεγάλη ευθύνη, εάν δεν είχαμε την διαβεβαίωση ότι θα έχουμε βοήθεια;» σημειώνει και συνεχίζει ως εξής: «Από 1η Μαΐου 2022 έως την ημερομηνία της ΓΣ το καλοκαίρι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Την ημέρα της ΓΣ παρουσιάστηκε ένα μέλος μας διαβάζοντας μάλιστα επιστολή ενός άλλου μέλους και ζήτησε να αποχωρήσουμε από την Διοίκηση πηγαίνοντας στο Πρωτοδικείο. Φυσικά μετά από λίγες μέρες γνωρίζουμε όλοι το φιάσκο και την κατάληξη.

Όλο αυτό το διάστημα και πριν ακόμη έλθω σε συμφωνία με τον κο Θεοδοσιάδη, ήμουνα σε συχνή επικοινωνία με τον κο Νταόπουλο και κάποιους φίλους του ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία και την πρόθεση του να ηγηθεί της προσπάθειας (υπάρχει το σχετικό mail) ώστε άμεσα η ομάδα να γίνει ΠΑΕ και να πάρει τις μετοχές τις οποίες δεν πήρε όπως ο ίδιος δήλωσε εάν και έδωσε τα χρήματα.

Και ενώ είχαμε έλθει πολύ κοντά στην συμφωνία τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στην ενίσχυση της ομάδας με έμπειρους παίκτες, (παραπέμπω στις δημόσιες δηλώσεις του κου Νταόπουλου στην πρώτη προπόνηση) και μάλιστα η συμφωνία με τον κύριο Θεοδοσιάδη έκλεισε με την έγκριση τους, τους εστάλη λίστα με ποδοσφαιριστές που μας ενδιέφεραν, κάποιοι δυστυχώς έκαναν ότι είναι δυνατόν σπιλώνοντας τα μέλη του ΔΣ και κυρίως εμένα προσωπικά βγάζοντας ένα απίστευτο και ανεξήγητο μίσος ,να πείσουν τον κο Νταόπουλο και τους φίλους του να μην εμπλακούν με την διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και μάλιστα τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις τους τις κάνανε δημόσια για να επιδεικνύουν τις δυνατότητες και τις σπουδαίες γνωριμίες τους ΝΤΡΟΠΗ.

Άλλωστε πόσο μυαλό πρέπει να έχουν να μην μπορούν να καταλάβουν ότι πολεμώντας εμένα έκαναν κακό στον Ολυμπιακό Βόλου που κόπτονται ότι τον υπεραγαπούνε».

Η έλλειψη ανταπόκρισης και το συναίσθημα πάνω από τη λογική

Περιγράφοντας τη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΑΣ σημειώνει ότι μπήκε το συναίσθημα πάνω από τη λογική, και από εκεί και πέρα τονίζει ότι δεν είναι εφικτή η λύση διοίκησης Πρωτοδικείου όπως προτάθηκε, αφού δεν πρέπει να μείνουν έρμαια της τύχης τα υπόλοιπα τμήματα.

«Τον Σεπτέμβριο και μετά τις αρνητικές εξελίξεις του καλοκαιριού έπρεπε να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι γνωστό ότι κάναμε συνέχεις εκκλήσεις για βοήθεια κάναμε Γενική Συνέλευση μήπως βρεθεί λύση, κανένα ενδιαφέρον. Μπροστά στον κίνδυνο της διάλυσης βάλαμε πάνω από τη λογική το συναίσθημα και την αγάπη μας για τον σύλλογο και συνεχίσαμε ενώ γνωρίζαμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε. Εάν αυτό κρίνουν τα μέλη μας ότι ήταν λάθος το αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη» αναφέρει και συμπληρώνει σχετικά με την πρόταση για διοίκηση πρωτοδικείου: «Πρόσφατα ένα μέλος μας, έστειλε μια επιστολή με την οποία μας προέτρεπε να φύγουμε και το χειρότερο να οδηγήσουμε τον σύλλογο σε 24 ώρες στο Πρωτοδικείο, αγνοώντας φυσικά ότι ο σύλλογος εκτός από το ποδόσφαιρο έχει και άλλα 7 αγωνιστικά τμήματα που είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις με καταστρεπτικές συνέπειες για τα τμήματα αν δεν μετείχαν στους αγώνες.

Καμία σοβαρή διοίκηση δεν θα αποδεχότανε τέτοια προσβλητική και επιζήμια πρόταση. Προς όποιο μέλος μας ενδιαφέρεται ενημερώνουμε ότι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου έχει νόμιμο καταστατικό εναρμονισμένο με τον νέο Αθλητικό Νόμο και άρθρα που προβλέπουν τις διαδικασίες».

Αναγνώριση λαθών αλλά και υποσκαφή της προσπάθειας

Ο Νίκος Τσεκούρας επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι από την πλευρά της νυν διοίκησης ειπώθηκε πάντα η αλήθεια.

«Τις δυνατότητες και τις προθέσεις μας δεν τις κρύψαμε ποτέ, δεν τάξαμε τίποτα πάνω απ’ αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε, είπαμε την αλήθεια στον κόσμο του Ολυμπιακού. Άλλωστε ποτέ δεν διεκδικήσαμε τον ρόλο του οικονομικού μεγαλοπαράγοντα, απλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου είμαστε και τίποτα παραπάνω» υπογραμμίζει, ενώ συνεχίζει ως εξής: «Αναγνωρίζω τα λάθη που έγιναν και αναλαμβάνω, ως πρόεδρος, πλήρως την ευθύνη για την κακή πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος, εξαπατήθηκα το καλοκαίρι, το αναγνωρίζω αλλά και πολεμήθηκα πολύ και κάποιοι υπέσκαπταν την προσπάθεια μου από κακία και μίσος με στόχο να αποτύχω, ζητώ συγγνώμη μόνο από τους αγνούς φιλάθλους και τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού που στηρίζουν την ομάδα και τον Ερασιτέχνη παρά την πίκρα τους».

Θέτει ερωτήματα…

…Την ίδια στιγμή ο κ. Τσεκούρας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όσο για κάποιους που εκμεταλλεύονται την κακή πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος βάζουν Ολυμπιακόμετρο και περιφέρονται στις καφετέριες διαδίδοντας ελαφρά τη καρδία απειλές και ψευδή, με σκοπό να πλήξουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια μου τους πληροφορώ ότι ματαιοπονούν γιατί γνωριζόμαστε λίγο πολύ όλοι στην πόλη.

Μπορεί η σιωπή να είναι χρυσός όμως δεν είναι αδυναμία θέλω να υποβάλλω κάποιες ερωτήσεις γενικά, σε αυτούς που θυμούνται ότι υπάρχει Ερασιτέχνης μόνο όταν δεν υπάρχει ΠΑΕ, και επειδή δυστυχώς κάποιοι πουλάνε, οπαδιλίκι και ανέξοδα Ολυμπιακά αισθήματα και από πάνω κάνουν ανέξοδη και κακόπιστη κριτική, τους καλώ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να απαντήσουν.

  1. Μετά τα γεγονότα του 2011 που ψάχναμε να βρούμε κανένα μέλος να συμπληρώσουμε ψηφοδέλτιο για την Διοίκηση του Ερασιτέχνη και δεν βρίσκαμε που ήσασταν;
  2. Όταν για 2 χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου δεν συμμετείχε σε κανένα πρωτάθλημα και αυτοί που τώρα κατηγορείτε τρέχανε τα σαββατοκύριακα με τα παιδάκια σε όλη την Ελλάδα σε αγώνες και τουρνουά για να κρατήσουν ζωντανό το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου που ήσασταν;
  3. Όταν το 2016 η ΠΑΕ έφυγε από το πρωτάθλημα και η Διοίκηση του Ερασιτέχνη μπήκε μπροστά στον αγώνα για να ξαναστηθεί ο Σύλλογος, που ήσασταν;
  4. Όταν το 2019 η ομάδα έγινε πάλι ΠΑΕ ξεχάσατε τον Ερασιτέχνη, και μόλις το καλοκαίρι του 2022 έπεσε κατηγορία τον ξαναθυμηθήκατε; Ωραίοι Ολυμπιακοί αλά καρτ.
  5. Όταν ο Ερασιτέχνης δεν είχε ούτε ένα δελτίο στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο, στην κολύμβηση και τώρα έχει αγωνιστικά τμήματα σε 8 διαφορετικά αθλήματα και είναι μέσα στους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, που ήσασταν να βοηθήσετε όχι εμάς αλλά τον σύλλογο που λέτε ότι αγαπάτε;
  6. Μπορείτε τελικά να μας πείτε για να μάθουμε και εμείς, μια και είστε ποιο Ολυμπιακοί από εμάς πως έχετε βοηθήσει τον σύλλογο και τι σας έχει κοστίσει;

7.Τι έχετε προσφέρει εσείς περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια στον Ερασιτέχνη, και βρίζετε χυδαία ανθρώπους που αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο και χρήματα για να συντηρούν τα τμήματα;

  1. Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα κάνοντας σόου εντυπωσιασμού να μας προτρέπετε να κάνουμε πράξεις αντίθετες με το ήθος και την λογική μας;

Και το consortium…

«Κανένας μας δεν είναι ευχαριστημένος από αυτή την κατάσταση, πόσο μάλλον εμείς. Όμως η ζωή συνεχίζεται, και είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, όσο χαμηλά και αν είμαστε πρέπει να βρούμε την δύναμη να ξανασηκωθούμε γιατί είμαστε Ολυμπιακός Βόλου» σημειώνει επίσης ο κ. Τσεκούρας, προαναγγέλλοντας τη συμφωνία με το consortium (εταιρειών όπως επισημαίνει).

Η δήλωση του προέδρου του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 για το συγκεκριμένο θέμα έχει ως εξής: «Από την 1η Μάϊου 2023 ξεκινάει μια καινούργια προσπάθεια αναγέννησης και ανασυγκρότησης του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η πρόθεση του δικηγόρου κου Γιάννη Παπαδόπουλου, που εκπροσωπεί consortium εταιρειών, να ηγηθεί της προσπάθειας ανασυγκρότησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, δίνοντας όραμα και προοπτική για μια υγιή και βιώσιμη λύση μας βρίσκει σύμφωνους.

Οι συζητήσεις που γίνονται είναι στα πλαίσια της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με στόχο την εξασφάλιση και των δυο πλευρών. Απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες ώστε να γραφεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας και να υπογραφεί.

Η Διοίκηση του Ερασιτέχνη θα είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει, σε ό,τι της ζητηθεί, στο πλαίσιο των καταστατικών υποχρεώσεων της.

Ο στόχος είναι κοινός αφήνουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας γιατί πάνω από όλους και από όλα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Ολυμπιακός Βόλου για πάντα».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η όποια συμφωνία προκύπτει θα πρέπει να περάσει και από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, κάτι που προφανώς θ’ ακολουθήσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.