Βλιώρας: «Φυσιολογική εξέλιξη η διακοπή, περιμένουμε την επανέναρξη»

Aισιόδοξος για επιστροφή στη μπασκετική δράση ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου ήταν από τις πρώτες σε επίπεδο Μαγνησίας και όχι μόνο που είχε κρούσμα κορωνοϊού στην αρχή της πανδημίας, και γενικότερα έχει βιώσει περιστατικά με παίκτες της. Με βάση και την επιδημιολογική εικόνα λοιπόν, μιλώντας στο «Μagnesiasports», ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Γιώργος Βλιώρας, σημειώνει ότι η διακοπή των πρωταθλημάτων ήταν αναμενόμενη, αλλά παράλληλα αισιοδοξεί ότι αυτή δεν θα είναι οριστική.

«Πρόκειται για μία φυσιολογική εξέλιξη. Λένε για διακοπή μέχρι 15 Ιανουαρίου αν και προσωπικά εγώ θα ήθελα αυτή να διαρκέσει μέχρι τέλος του μήνα. Ανάλογα βέβαια και με τα επιδημιολογικά δεδομένα θεωρώ ότι οι αρμόδιοι θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα. Έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν εξελίσσεται και με δίκαιο τρόπο το πρωτάθλημα. Τη μία εβδομάδα δεν γίνεται ένα παιχνίδι λόγω κρουσμάτων, την άλλη δεν γίνεται άλλο… οπότε δεν υπάρχει λόγος οι παίκτες και όλοι οι εμπλεκόμενοι να εκτίθενται σε μία τόσο μεγάλη διασπορά. Αφού λένε και οι επιστήμονες ότι δεν θα κρατήσει πολύ, μπορούμε να κάνουμε λίγη περισσότερη υπομονή» σχολιάζει σχετικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, παραδεχόμενος ωστόσο ότι αλλάζει ο σχεδιασμός κάθε ομάδας. «Πηγαίνουν πίσω κάποια πράγματα, αλλάζει η αγωνιστική δομή της κάθε ομάδας και τροποποιούνται οι προπονήσεις λόγω απόντων. Με την επανέναρξη έτσι δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες και αν διατηρήσουν την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα» τόνισε.

Σχετικά με το αν φοβάται οριστική διακοπή της δράσης, φάνηκε όπως προαναφέραμε αισιόδοξος, θεωρώντας ότι δεν θα προκύψει κάτι τέτοιο. «Ακόμη και αν χρειαστεί επιδημιολογικά να πάμε πίσω, κάποια στιγμή θ’ αρχίσουν και πάλι τα πρωταθλήματα και θα τελειώσουν. Δεν νομίζω ότι αντέχει ο Αθλητισμός τρίτο χρόνο διακοπής και αναπροσαρμογής των στόχων ομάδων και παικτών. Είδαμε και φέτος πολλούς τραυματισμούς σε παίκτες που ήταν ουσιαστικά δύο χρόνια εκτός δράσης» είναι το σχόλιο του έμπειρου τεχνικού.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.