Βοσνιάδης: «Υπομονή και προστασία για την ομάδα»

Οι δηλώσεις των τεχνικών Νίκης Βόλου και Αναγέννησης Καρδίτσας

Τα προηγούμενα αποτελέσματα, η απαίτηση για καλή ψυχολογία αλλά και η στάση του κόσμου ήταν τα κύρια θέματα που υπογράμμισε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης, μετά την επίτευξη της πρώτης νίκης της ομάδας του, στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

« Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που είμαι σίγουρος ότι θα είναι στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Η Αναγέννηση Καρδίτσας είναι μία πολύ καλή ομάδα. Ερχόμασταν από ένα αποτέλεσμα που μας χάλασε τη διάθεση, γιατί κι εκεί έπρεπε να κερδίσουμε και κάποια στιγμή έπρεπε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη. Αυτό το «πρέπει να κάνουμε κάτι» αυτόματα δημιουργεί άγχος. Ήταν ένα παιχνίδι που ο ένας αντίπαλος ήξερε καλά τον άλλο. Στο τέλος μας βγήκε η μεγάλη φάση και σκοράραμε. Μετά το υπόλοιπο διάστημα έπρεπε να το διαχειριστούμε λίγο καλύτερα. Αγχωθήκαμε λίγο παραπάνω απ’ ότι έπρεπε αλλά ήρθε ένα αποτέλεσμα σήμερα που μας στερήθηκε από το παιχνίδι με τη Βέροια» σημείωσε ο προπονητής των «κυανόλευκων».

Ειδικά για τον κόσμο και τις διάφορες φωνές, ο Αλέκος Βοσνιάδης υπογράμμισε: «Συνεχίζουμε ήρεμα και είμαστε μία ομάδα που ξέρουμε περίπου που θα φτάσει. Δεν είμαστε η ομάδα που θα φέρνει το ένα αποτέλεσμα και θ’ αποθεώνονται όλοι. Κάπου θα έρχεται και μία ισοπαλία όπου θα έχουμε χάσει δέκα ευκαιρίες από το ένα μέτρο και θ’ ακούμε και λόγια. Πρέπει κάποια στιγμή ο κόσμος της Νίκης να καταλάβει ότι το πρόβλημά μας δεν είναι έξω, που εκεί το βλέπουμε και παρακολουθούμε τι συμβαίνει γύρω γύρω, μετά την απίστευτη απόφαση που βγήκε χθες (σ.σ. προχθές) και μετά από έφεση είναι σαν να τιμωρηθήκαμε παραπάνω. Υπομονή για όλα αυτά και το κυριότερο, οι του εσωτερικού της Νίκης πρέπει ν’ αγκαλιάσουν την ομάδα και να την προστατεύουν παντού, και όχι με βάση το αποτέλεσμα να αλλάζουν τα συναισθήματά τους. Αυτή η ομάδα θα πάει εκεί που πρέπει, άρα ελάτε να μας αγκαλιάσετε γιατί έχουμε τεράστια προβλήματα γύρω γύρω. Να ασχοληθούμε με την ομάδα μας, να μην ξαναδώσουμε δικαίωμα γιατί δεν βγάζουμε και τον εαυτό μας απ’ έξω για το θέμα της τιμωρίας, να προστατεύσουμε πολύ την ομάδα και αυτή θα βρει τον δρόμο της και θα κάνει όλον τον κόσμο να είναι περήφανος και να έρχεται στο γήπεδο περισσότερο απ’ ότι στο παιχνίδι με τη Βέροια».

«Τίποτε δεν κερδίζεται εύκολα»

Συγχρόνως, ο προπονητής της Νίκης τόνισε ότι υπάρχει στην ομάδα το βάθος για λύσεις  απ’ όλους τους παίκτες. «Γι’ αυτό επιμένω ότι η ομάδα μας ξέρουμε που θα καταλήξει, όντας ανταγωνιστική, στις πρώτες θέσεις με καλούς παίκτες και βάθος στο ρόστερ» εξήγησε.

Την ίδια στιγμή βέβαια ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν βλέπει να έχει θέμα ψυχολογία λόγω αποτελεσμάτων μετά ειδικά από την ισοπαλία με τον Απόλλωνα Πόντου, τονίζοντας ότι: «Αυτά όλα πρέπει να τα μαζέψουμε και να τα λύσουμε μέσα στην οικογένεια. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν κερδίζεται τίποτε εύκολα και ότι είμαστε μία ομάδα καινούργια ομάδα τριών μηνών και πέρασε από τόσα προβλήματα (σ.σ. λόγω κορωνοϊού) που έφτασε να παίζει με 13 παίκτες. Πρέπει να είσαι εκεί, να την αγαπάς και να τη στηρίζεις. Όσοι μπορούν να το κάνουν θα χαρούμε πολύ να τους έχουμε δίπλα μας. Αυτός που δεν μπορεί, νομίζω ότι είναι καλό να μην έρθει. Απέναντι βλέπουμε τι έχουμε. Θα δώσουμε μάχη και μ’ αυτό και να μην δημιουργούμε εμείς και να μην δεχόμαστε τιμωρίες. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά».

«Αξίζαμε κάτι, θ’ απαντήσουμε σε τρεις μέρες αγωνιστικά»

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας, Περικλής Αμανατίδης φάνηκε να θεωρεί άδικο το τελικό αποτέλεσμα για την ομάδα του, βάσει της εμφάνισης που πραγματοποίησε.

«Έγινε ένα παιχνίδι το οποίο αντιμετωπίσαμε πολύ σωστά μέσα στο γήπεδο. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι απ’ όλα τα παιδιά. Νομίζω ότι δεν δικαιούμαστε το τελικό σκορ. Είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα. Αν εξαιρέσω τις δύο φάσεις που έγιναν δύο σουτ στο 1ο και στο 2ο λεπτό, στη συνεχόμενη αυτή φάση, δεν πιστεύω ότι απειληθήκαμε σε άλλη φάση. Πατούσαμε στο γήπεδο καλύτερα και φυσικά αυτό θα μείνει σαν βάση για το παιχνίδι που έρχεται σε τρεις μέρες  (σ.σ. με τον Ολυμπιακό Βόλου στην Καρδίτσα). Δεν πρόκειται με τίποτα να χαλάσει την εικόνα μας, ούτε θα επιτρέψουμε να ρίξει την ψυχολογία σε μία ομάδα που θεωρούμε πάρα πολύ ικανή» σημείωσε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων».

Σχολιάζοντας τη γρήγορη αλλαγή του Κουτσιανικούλη μόλις στο πρώτο λεπτό, λόγω τραυματισμού, ο Περικλής Αμανατίδης θεωρεί ότι δεν επηρέασε το παιχνίδι, με την ομάδα του να έχει όπως σημείωσε απαντήσεις. Από την άλλη συμπλήρωσε ότι και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν αυτό ξεκίνησε, η ΑΣΑ πατούσε πολύ καλύτερα και ότι δεν είδε ούτε μία φάση εναντίον της ομάδας του, μέχρι να γίνει αυτή του γκολ της Νίκης. «Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές, λάθη… μπορεί κάτι να έγινε εκεί, αλλά εμείς αυτά που είχαμε και δείξαμε μέσα στο γήπεδο έδειξαν ότι σ’ αυτό το παιχνίδι αξίζαμε να πάρουμε σίγουρα κάτι και δεν πήραμε τίποτα. Αυτό μας προκαλεί θλίψη αλλά δεν μπορεί να επικρατήσει αυτή, γιατί σε τρεις μέρες πρέπει ν’ απαντήσουμε και θ’ απαντήσουμε αγωνιστικά» δήλωσε επίσης ο Περικλής Αμανατίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.