Κρέπες με αλμύρα και γαρίδες

Συνταγή εύκολη να την κάνουμε με τα παιδιά για να τα βάλουμε στη διαδικασία να δοκιμάσουν την αλμύρα αλλά και να φάνε λαχανικά μαζί με τη γαρίδα.
Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 10 ΚΡΕΠΕΣ:
750 ml γάλα

Κρέπες με αλμύρα και γαρίδες του Γιάννη Μπαξεβάνη
Κρέπες με αλμύρα και γαρίδες του Γιάννη Μπαξεβάνη

250 γρ. αλεύρι
4 αβγά
1 κουτάλι λάδι
λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
20 μικρές γαρίδες
λίγο λάδι
1 πράσο
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 ματσάκι αλμύρα
20 ml κρέμα γάλακτος (ένα ποτήρι του νερού)
20 φέτες τυρί του τοστ
λίγο άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Ψιλοκόβουμε το πράσο. Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο και το κολοκυθάκι. Κόβουμε φουντίτσες την αλμύρα. Ετοιμάζουμε τις κρέπες: Μέσα σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε τρύπα. Ρίχνουμε τα αβγά, το λάδι, το αλάτι και λίγο από το γάλα. Ανακατεύουμε με ένα αβγοδάρτη και συμπληρώνουμε σιγά σιγά με το υπόλοιπο γάλα. Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» περίπου 1 ώρα στο ψυγείο. Άμα έχει γίνει πολύ παχύ, προσθέτουμε ακόμα λίγο γάλα (ή νερό). Κουνώντας ένα τηγάνι αντικολλητικό, ζεστό και αλειμμένο με βούτυρο ή μαργαρίνη, ρίχνουμε μία κουτάλα από το χυλό έτσι ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να γίνει όσο το δυνατόν λεπτότερη η κρέπα. Αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε από τη φωτιά σε ένα πιάτο. Σε τηγανάκι με λίγο λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες να σοταριστούν 2 λεπτά. Προσθέτουμε το πράσο, σοτάρουμε μαζί, ρίχνουμε και κρέμα γάλακτος, το καρότο, το κολοκυθάκι, την αλμύρα, αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε αφήνοντας να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε και λίγο άνηθο.
Απλώνουμε τις κρέπες σε τραπέζι και σε καθεμία βάζουμε από 2 φέτες τυρί του τοστ και 2 κουταλιές με τις γαρίδες και τυλίγουμε τις κρέπες. Τις βάζουμε σ’ ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο ή μαργαρίνη στο φούρνο τελευταία στιγμή για 10 λεπτά.
Για να δοκιμάσετε την συνταγή, επισκεφτείτε το εστιατόριο Kivo Creative Greek Cuisine, του ξενοδοχείου Kivo Art & Gourmet Hotel στη Σκιάθο.

Συνταγές: Γιάννης Μπαξεβάνης Φωτογραφίες: Σταύρος Κωστάκης

Διαβάστε εδώ την πρόταση κρασιού του Οινοχόου Βασίλη Κατσάρου για την συνταγή του Γιάννη Μπαξεβάνη

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.