Απογοήτευση στους Έλληνες για τις νέες εκλογές αλλά….

"Σταρ" ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι κομπάρσοι

Απογοήτευση στον ελληνικό λαό προκάλεσε η εξαγγελία των τρίτων εκλογών μέσα στους οκτώ πρώτους μήνες του 2015. Εκτός από το μούδιασμα που υπήρξε στα κόμματα, η αγορά δέχθηκε με πολλές επιφυλάξεις την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα μετά τη συμφωνία με την Ε.Ε. και ενώ η οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε τέλμα, με χιλιάδες επιχειρήσεις έτοιμες να βάλουν λουκέτο. Ήδη η τοπική οικονομία δέχεται τα πρώτα πλήγματα στον χάλυβα, το μέταλλο, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πάρει ανάσα από τις αρχές Ιανουαρίου. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα διαφαίνεται προς το παρόν η απογοήτευση από τα νέα μέτρα που θα έλθουν μετά τις εκλογές, θα απομακρύνει ένα ποσοστό ψηφοφόρων που δεν μπορεί να εκτιμηθεί τώρα και δεν φαίνεται πρόθυμο να πάει στις κάλπες για να ψηφίσει.

Άλλοτε τα κόμματα αντιμετώπιζαν τέτοια φαινόμενα με “ενέσεις” συσπείρωσης, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει στην παρούσα συγκυρία. Οι πολίτες απογοητευμένοι από τα κόμματά τους και τις πολιτικές που εφάρμοσαν στο παρελθόν (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου δεν έχουν πολλές πολιτικές επιλογές θεωρούν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση με προοπτική, όπως αυτή που προβάλλουν η Χρυσή Αυγή, η Λαϊκή Ενότητα, το νέο κόμμα της Αριστεράς και το ΚΚΕ. Δεν απομένει πλέον παρά η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα που φαίνεται κυρίαρχος στα πολιτικά πράγματα της χώρας, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, της δημοφιλίας του και της προσπάθειας αντίστασης που έκανε, η οποία ωστόσο δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ που καταρρέει εκλογικά, δεν έχουν πλέον καμία νέα προοπτική. Οι νέοι αρχηγοί τους Ευ.Μεϊμαράκης και Φώφη Γεννηματά, δεν φαίνεται να μπορούν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους και μετά τις ήττες τους σίγουρα πολιτικές δυνάμεις οι οποίες κινούνται στον κεντροδεξιό και κεντροαριστερό χώρο θα κινηθούν για να αλλάξουν τα πάντα. “Το Ποτάμι” του Θεοδωράκη δεν εμπνέει παρά τις μεταρρυθμιστικές θέσεις που εκφράζει με τον ενωτικό του ρόλο. Η ρητορεία κάποιων ότι η Χρυσή Αυγή θα κερδίσει από το κλίμα που διαμορφώνεται στην πολιτική ζωή της χώρας, δεν φαίνεται στην κοινωνία, η οποία ψάχνει αυτή την περίοδο λύσεις και όχι εκφραστή της οργής και τιμωρίας πολιτικών κομμάτων.

Ο θυμόσοφος λαός, λένε στην πολιτική, ότι βρίσκει πάντα διέξοδο στη Δημοκρατία, και με την ψήφο του θα δώσει εντολή. Δύο είναι οι λύσεις, αλλά δεν ξέω ποια θα είναι καλύτερη. Να δώσουν οι Έλληνες στον Τσίπρα πλειοψηφία στη Βουλή ή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού;

Θα φανεί το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου και οι ευθύνες πλέον δικές του και κυρίως αυτών που θα αποφασίσουν να μην πάνε στις κάλπες και θα αφήσουν να αποφασίσουν άλλοι για την τύχη τους.

 

Γ.ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.