Αφήστε την κοινωνία ν’ αποφασίσει

Από τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, και την παρέμβαση του πρώην γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Φώτη, ένα είναι το συμπέρασμα που εξάγεται. Αφήστε το θέμα της ντροπής της πόλης στην κοινωνία. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Γ. Φώτης, το μόνο που απέδειξαν με τις τοποθετήσεις τους ήταν ότι καλύτερα να πάψουν να ασχολούνται, διότι μόνο κακό κάνουν και δικαιώνουν όσους ψήφισαν και ανέδειξαν δήμαρχο τον Αχιλλέα Μπέο.

Τα κόμματα και ο Γ. Φώτης μπορεί να έχουν τα δίκαια τους για τα όσα προηγήθηκαν των εκλογών του 2014, αλά δεν κάνουν την αυτοκριτική τους. Το ΠΑΣΟΚ, την προεκλογική περίοδο, δεν έκανε την ανάλυση που έπρεπε, ούτε αφουγκράστηκε την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε στο σπαθί του τα μνημόνια και γύριζε την πλάτη στους προδότες μνημονιακούς. Το κόμμα της αριστεράς κλείστηκε στα τείχη του και δεν τα άνοιξε στην κοινωνία, με αποτέλεσμα την ήττα.

Σημερινό θέμα όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι τα λάθη του παρελθόντος (αν και πρέπει να γίνουν παράδειγμα), αλλά το μέλλον. Όλοι άλλωστε είναι πλέον μνημονιακοί και το μόνο ενδιαφέρον όλων πρέπει να είναι η πόλη του Βόλου, πέρα από τις διαφορές των κομμάτων και των κεντρικών πολιτικών επιλογών, αλλά και των μικροσυμφερόντων κάποιων που θεωρούν ότι μπορούν να γίνουν δήμαρχοι. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν τα κόμματα και τα παλαιά στελέχη είναι να αφήσουν ανοιχτούς τους δίαυλους επικοινωνίας με την κοινωνία και ας αφήσουν αυτή να αποφασίσει, για να σταματήσει να ντρέπεται, επιλέγοντας μια αξιόπιστη λύση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.