Οι άλλες εποχές των ηρώων

Οι πολιτικάντηδες της δημοτικής αρχής, θυμήθηκαν τώρα να τιμήσουν δυο ήρωες του Ολυμπιακού Βόλου, τώρα που έχουν την φωλιά τους…χ…μενη από την διάλυση της ομάδας.

Θυμήθηκαν τον Νίκο Μαλαβέτα και τον Παρίση Τσιγαρίδα. Δυο μεγάλους ποδοσφαιριστές και δυο διαμάντια που έδωσαν στη διάρκεια μεγάλων γεγονότων της πόλης πρότυπα παλληκαριάς.

Ο Ν. Μαλαβέτας, δολοφονήθηκε από τους ξένους φασίστες στην πλατεία Ελευθερίας, δια απαγχονισμού, για τους αγώνες του υπέρ της απελευθέρωσης της πόλης.

Ο Παρίσης Τσιγαρίδας, στις πλημμύρες του Βόλου το 1956, βούτηξε στα νερά του Αναύρου και έσωσε κόσμο από πνιγμό.
Εδώ και 35 χρόνια, δεν θα ξεχάσω αυτό που μου είπε σε μια συνάντηση μαζί του, στη «Συνάντηση». Εγώ στα πρώτα βήματα της δημοσιογραφίας, του είπα πως στα μάτια μου είναι ήρωας και αυτός με κοίταξε, και με την απλότητα του λαϊκού ανθρώπου μου είπε «Μπα δεν έκανα τίποτε. Ήταν αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο οποιοσδήποτε όταν έβλεπε γείτονες του να πνίγονται» και τότε ο Παρίσης, μέσα στην ψυχή μου, εκτός από ένας μεγάλος τερματοφύλακας έγινε και ένας γίγαντας της ανθρωπιάς. Χάρηκα που θα τους τιμήσει και τους δυο η πόλη μας, αν και της τιμής αξίζουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που έχασαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.