Ο Γιώργος Καμίνης ο νέος ηγέτης της Δημοκρατικής παράταξης;

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο πολιτικός χώρος της Δημοκρατικής παράταξης θα έχει εκλέξει τον νέο αρχηγό και όπως όλα δείχνουν όλες οι κρυφές δημοσκοπήσεις που γίνονται, ο νέος ηγέτης της παράταξης του Κέντρου θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, είναι ο πρώτος που έθεσε προχθές επίσημα υποψηφιότητα για την αρχηγία του νέου κόμματος που θα δημιουργηθεί, ενώ σίγουρο θεωρείται ότι την θέση θα διεκδικήσει η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Φ. Σαχινίδης ή ο Ραγκούσης. Το νέο πρόσωπο που ακούγεται ότι τυγχάνει της αποδοχής πολλών πολιτών του χώρου είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, που έως τώρα ως πρόσωπο δεν έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του, αλλά είναι σίγουρο ότι μετέχει συζητήσεων προβληματισμού για την δημιουργία ενός κόμματος που διέπεται από τις αρχές του Κέντρου κα της Σοσιαλδημοκρατίας.

Ο νέος αρχηγός της Δημοκρατικής παράταξης θα εκλεγεί μέσα από ψηφοφορία όλων όσων πολιτών θεωρούν ότι ανήκουν στον πολιτικό χώρο και πολλοί πιστεύουν ότι τα προσόντα του Γ. Καμίνη δίνουν εγγυήσεις για μια νέα αρχή, με τις αξίες της Κεντροαριστεράς και μια νέα πρόταση πειστική που θα βγάλει τη χώρα από τα σημερινά αδιέξοδα.

Και για να καταλάβετε για ποιον μιλάω, σας παραθέτω το βιογραφικό του Γ. Καμίνη.

Ο Γεώργιος Καμίνης (15 Ιουλίου 1954) είναι επίκουρος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από την 1η Ιανουαρίου 2011 Δήμαρχος Αθηναίων.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και κατάγεται από την Χίο και τα Ψαρά. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Paris II και το 1989 έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris I. Το 1990 εξελέγη Λέκτορας Συνταγματικού δικαίου στη Νομική σχολή Αθηνών και το 1998 επίκουρος καθηγητής. Το 2003 εξελέγη Συνήγορος του Πολίτη από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και επανεξελέγη τον Φεβρουάριο του 2008. Το 2010 παραιτήθηκε από την θέση του Συνήγορου του Πολίτη.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα του Γεωργίου Καμίνη για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, ύστερα από πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς.[1] Στήριξη προσέφεραν και οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Πορτοκαλί (Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία). Στις 14 Νοεμβρίου 2010 εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων.
Από το Φεβρουάριο του 2011 αποτελεί μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στις δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 επανεξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνοντας, στο δεύτερο γύρο, το 51,42% των ψήφων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.