Ο κ. Μπέος, οι “Ματσαγγίτες” και οι…ολιγάρχες του Πηλίου

Με πολύ σοβαρότητα θα προσεγγίσουμε τα όσα αναφέρει ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στις δύο ανακοινώσεις του για τη ΔΕΥΑΜΒ. Τα όσα αναφέρει ασφαλώς χρήζουν απάντησης διότι ο κύριος Δήμαρχος μάλλον έχει μεταλλαχθεί και δεν είναι αυτός ο οποίος γνωρίζουμε και γνώρισαν και οι πολίτες του Βόλου από τον Σεπτέμβριο. Κατά πρώτον μας εκπλήσσει με τα μαθήματα πολιτικού ήθους που παραδίδει στους λεγόμενους “Ματσαγγίτες”, τους οποίους μάλιστα τους επιπλήττει και αναρωτιέται, με ποιους τελικά είναι με το λαό ή με τους ολιγάρχες;

Ο κύριος Δήμαρχος αναφέρεται στους ολιγάρχες αγρότες των χωριών του Πηλίου που το νερό γι’ αυτούς είναι η ζωή τους. Οι “εκατομμυριούχοι” αγρότες του Πηλίου με την ελιά, το αχλάδι, το μήλο, που κάθε χρόνο δεν ξέρουν αν η οικογένειά τους θα έχει εισόδημα, έγιναν για τον Δήμαρχο ολιγάρχες οι οποίοι δεν θέλουν να πληρώσουν το νερό που καταναλώνουν, αντίθετα με τους Βολιώτες που πληρώνουν.

Δεν γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι άλλη η χρήση του νερού από τον αστό Βολιώτη και άλλη η άρδευση των χωραφιών για να βγάλουν το ψωμί τους οι αγρότες;

Στη δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε δείχνει αποφασισμένος να λυθεί το θέμα του κανονισμού της άρδευσης. Δεν υποστηρίζει κανείς το αντίθετο. Να λυθεί με διάλογο και όχι με αντιπαραθέσεις για τις οποίες γίναμε και πάλι θέαμα στο πανελλήνιο.

Ο κ. Δήμαρχος μετά από όλα όσα έγιναν στη ΔΕΥΑΜΒ παραδίδει και μαθήματα δημοκρατία στους Βολιώτες και τις διαφορετικές απόψεις. “Έχουμε σεβασμό προς όλες τις απόψεις και τις διαφορετικότητες” διατυμπανίζει στην ανακοίνωση του και επαίρεται ότι η αυτοδιοικητική του κίνηση δεν είναι ενταγμένη σε κάποιο κόμμα και το μόνον που τον ενδιαφέρει είναι να φέρει σε πέρας το μεγαλόπνοο πρόγραμμά του. (Ξέχασε ότι ψήφισε Νέα Δημοκρατία στις εκλογές των Δημάρχων), Σε ότι αφορά στον σεβασμό στη διαφορετική άποψη έχουμε πολλά παραδείγματα να αναφέρουμε. Στο Δημοτικό Συμβούλιο έδειξε το πιο μαύρο πρόσωπο της φασιστικής νοοτροπίας. “Εγώ κάνω κουμάντο στο Βόλο”. “Σας έχω συνδέσει με Κάϊρο”. “Εγώ είμαι εξουσία, τελείωσαν οι πολιτικοί απατεώνες, τα λαμόγια οι πατσαβούρες. Παράδειγμα δημοκρατικότητας επέδειξε και στον πρόεδρο του Νοσοκομείου, στους καθηγητές, στους ταξιτζήδες. Όποιος έχει αντίθετη άποψη σ’ αυτή την πόλη τον κατακεραυνώνει με αήθεις εκφράσεις, υποτιμώντας τους πάντες. Με αυτή τη συμπεριφορά πως θα ήθελε να αντιδρούν οι πολίτες όταν πιστεύουν ότι τους κορόϊδευσε ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκαν; Υπάρχουν πολλές παροιμίες να παραθέσουμε για την συμπεριφορά του και την εκτίμηση που δείχνουν στο πρόσωπό του οι πολίτες του Βόλου. Με λίγα λόγια, άρχισε η πληρωμή των πολιτών στην αμετροέπειά του, την αλαζονεία του, την απρέπεια και την έλλειψη αυτοσεβασμού. Αν αλλάξει ρότα τότε ασφαλώς πολλά μπορεί να γίνουν στο Βόλο. Αν αλλάξει συμπεριφορά τότε όλα θα γίνουν διαφορετικά στην πόλη. Όταν βρίζει και υποτιμά τους πάντες, τότε ασφαλώς δεν μπορεί να ζητά από τους πολίτες να τον σέβονται.

Γ.ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.